KesäkeittiöTänään viimeisteltiin Muumitalon rinnalla tehtyä toista kesäprojektia eli kesäkeittiötä. Kesäkeittiö terasseineen tuli vanhan huvimajan tilalle, jonka isäntä purki viikko tai pari sitten. Huvimaja oli joka suuntaan vino, siellä ei ollut lattiaa ja katto vuoti. Vaikka se oli tavallaan aika sympaattinen sammaloituneen kattonsa kanssa, niin käyttöä sillä ei oikein ollut kuin grillin sadesuojana. Se ei houkutellut istumaan iltaa.
Isäntä oli aiemmin rakentanut huvimajan jatkoksi pienen vajan polttopuille ja se jäi paikalleen. Sen takia huvimajasta täytyi säästää takaseinä, koska tämä seinä toimi yhtenä puuvajan seinistä. Takaseinällä oli ikkuna, mutta se laitettiin umpeen vanerilla, joka maalattiin liitutaulumaalilla. Siihen saa sitten raapustella vaikka päivän menun. Baaritiskin taakse syntyi työskentelytaso ja myös grilli jää sen taakse piiloon. Muumitalo (joka edellisen postauksen (klik!) jälkeen onkin jo ikkunoita vaille valmis!) on aivan terassin vieressä.Myös terassilla oleva puutarhakalusto on isännän muistaakseni viime kesänä nikkaroima. Pöytätaso on aiemmin ollut pirttipöydässä, sitten edellisen asuntomme keittiösaarekkeessa ja sai nyt uuden elämän puutarhapöytänä. Tämä setti ajaa asiansa toistaiseksi. Täytyy myöhemmin miettiä, ostetaanko joku ihan virallinen kalusto. Istutin ihanan köynnöshortensian nelisen vuotta sitten huvimajan seinustalle ja halusimme säästää sen. Irroitimme sen mahdollisimman varovasti seinästä (oli muuten aika tiukkaan tarrannut!), tuimme terassin rakentamisen ajaksi ja lopuksi asettelimme uudelle paikalleen. Toivottavasti se ei suuttunut tästä operaatiosta, koska se näyttäisi kukkivan tänä kesänä ensimmäistä kertaa.

Kuvat jäivät nyt vähän heikonlaiseksi, koska kauhea ukkoskuuro yllätti kahdesti niitä ottaessa. Kolmatta kertaa en enää viitsinyt mennä ulos kameran kanssa, joten otetaan parempia kuvia sitten myöhemmin, kun on parempi kuvaussää ja loputkin rakennusroippeet on siivottu pois. Yritän myös ehtiä kirjoittelemaan Muumitalosta lisää mahdollisimman pian. :)

Mukavaa iltaa! :)

7 kommenttia

 1. Voi, kylläpä se teän isäntä on hyvä ja vireä nikkaroimaan :) Tuommoinen kesäkeittiö olis kiva omistaa, sääli vain että tämä kesä on ilmojen suhteen ollut niin kurja mutta jospa se vielä tästä auringoksi muuttuis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että vielä tulisi mukavia kesäkelejä. Vaikka katos onkin, niin ei vesisateessa ole mukavaa istua ulkona.

   Poista
 2. Tykkään tuosta köynnöshortessiasta...jotenkin talvellakin kaunis..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihastuttava! Toivottavasti ei vaan suuttunut siitä, kun revittiin se alkuperäiseltä paikaltaan.

   Poista
 3. Hieno kesäkeittiö ja kauniita kuvia olet ottanut ♥ sulle olis haastetta tyrkyllä mun blogissa =)

  VastaaPoista
 4. Lisää kuvia olisi kiva nähdä koska meilläkin on ollut suunnitelmissa kesäkeittiö katoksella. :)

  VastaaPoista