Päivän löydöt


Tänä viikonloppuna oli yksi kesän ykköstapahtuma eli Kangasalan restaurantapäivät. Siellä tulee vierailtua lähes poikkeuksetta joka kesä. Harvoin sieltä myöskään pääsee pois ilman löytöjä. Tällä kertaa ajattelin, että en sitten osta yhtäkään kuppia tai kippoa, kun niitä alkaa olla kaapit täynnä. No, en ostanutkaan, mutta jotain silti.


Matkaan lähti italialainen aurinkopeili kympillä ja valkoinen seinävalaisin kolmella eurolla. Tällaista aurinkopeiliä olen hakenutkin, mutta aiemmin vastaan tulleet ovat olleet turhan tyyriitä. Valaisin puolestaan oli täysin heräteostos. Minun on välillä hyvin vaikea vastustaa valaisimia ja niitä tulee välillä ostettua ilman, että edes tietää minne ne laittaa. Vielä ei ole kummallekaan löydölle varmaa paikkaa tiedossa, mutta eiköhän sellaiset keksitä.


13 kommenttia

 1. Ihana tuo peili ja hieno on myös tuo valaisin. Mie olen samanlainen valaisinhamsteri, niitä on tällä hetkelläkin varastossa varmaan kahden huushollin verran mutta minkäs teet. Pakko on ostaa kun sopivalla hinnalla tulee nätti valaisin vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Sama täällä, valaisimia riittäisi kahteen kotiinkin.

   Poista
 2. Kiva valaisin, onko muovia vai metallia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kokonaan metallia. Valmistajasta (onko kotimainen vai ulkomainen) eikä iästä ole mitään tietoa.

   Poista
 3. Tuo valaisin on ihana!! Olisi lähtenyt minunkin mukaan...jos ei paikkaa löydy niin meiltä kyllä löytyy...vinkvink..:)

  VastaaPoista
 4. Hieno valaisin tosiaan. Muistelisin nähneeni jonkun ainakin kovasti samannäköisen valaisimen jossakin antiikkilehdessä, muistaakseni se oli kotimainen. Mutta onko tuo juuri se sama malli, siihen en mene sanomaan, mutta voihan se ollakin. :) Hieno joka tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvisi että tämä on Ikean tuotantoa. Tässä on kyllä kovin 50-60-luvun henkeä. Tykkään! :)

   Poista
 5. Noita metallivalaisimia meilläkin on useampia, muutama vuosi sitten ainakin Ikean mallistossa vielä oli eri värisinä. Hieno tuo aurinkopeili!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sainkin tänään aiemmin selville, että ikealainen on. :) Mietin pääni puhki, että missä ihmeessä olin nähnyt näitä aiemmin, mutta Instagramissa yksi seuraaja osasi kertoa. Tässä on kyllä kivaa 50-60-luvun henkeä, kuten monissa muissa ikealaisissa. Enää tarvisi keksiä sille paikka. :)

   Poista
 6. Valaisimia sai Ikeasta v. 2000. Silloin vielä markkahinnoilla ei maksanut paljoa. Olisiko ollut kympin. Valaisin on peltiä ja sisällä oli muovikalvo.
  t. M@M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta! :) Tästä valaisimesta on muovikalvo kadonnut. Tykkään tosi paljon tämän designista. Paikkakin taitaa olla nyt jo sille. :)

   Poista
 7. Oii, kun näin nää niin muistin, että mullahan on kaksi noita valaisimia jossakin vintin uumenissa. Täytyykin kaivaa esille jos, vaikka keksisi niille paikan.

  VastaaPoista