Habitare & Antiikki

Blogeista onkin jo saanut lukea paljon Habitare-juttuja ja Instagramista katsoa sateenvarjokuvia. On ollut mielenkiintoista nähdä, mihin kukakin on kiinnittänyt huomionsa. Ajattelin kantaa korteni kekoon nyt, kun pääsin itse vasta tänään paikan päälle. 


Olin Habitaressa ensimmäistä kertaa ja messuista jäi hyvä kuva. Oli sopivan väljää kierrellä, eikä tarvinnut jonotella turhaan. Itse Habitare-osastolla oli paljon uutta ihasteltavaa ja Antiikki-puolella taas paljon kuolattavaa. Samaan aikaan Pasilan veturitalleilla olisi ollut myös sisustusbloggajien kirppis. Se jäi valitettavasti välistä ajanpuutteen takia, mutta olen kuullut huhuja, että vastaava tapahtuma olisi tulossa myös Tampereelle. Ehkä sinne sitten. 

Tässä seuraa omia suosikkejani Habitaresta ja Antiikki-osastolta. Kameraa en jaksanut kantaa mukana, joten joudutte tyytymään puhelimella otettuihin kuviin.

Hakolan pisteellä oli mukavasti väriä. Siellä oli kiva puurimoista ja amppeleista tehty tilanjakaja. 
Formen pisteellä ihastuttivat Molla Millsin suunnittelemat matot. Musta-vihreä-luonnonvalkoinen Lato ja musta-valkoinen Pikseli olivat aivan ihanat ja nostattivat mattokuumeen.


Deko-lehden pisteellä ihastutti ihana Tapio Anttilan puinen hyllysarja ja musta-valkoinen matto.Yksi mielenkiintoisimmasta osastoista oli myös valaisinliike Sessakin osasto. Siellä oli useita upeita nuorien suunnittelijoiden valaisimia. Ihastusta herätti erityisesti Kasper Nymanin Två (vasemmalla) ja Laura Väreen Laaka (oikealla).


Valaisinfriikkiin iski myös Himmeen hauskat, hieman retrohenkiset valaisimet.


Marimekon osasto oli mukava väripilkku. Siellä ihastutti erityisesti upea kukkaseinä.Myös jo blogeihin löytäneet Teemu Järven työt olivat hienosti esillä. Tällaisen eläinaiheisen taulun huolisin meillekin.


Oli upeaa nähdä, että taitavat nuoret suunnittelijat niin täältä Suomesta kuin ulkomailtakin olivat saaneet hienosti näkyvyyttä. Varsinkin The Block korttelin anti kuului mielestäni messujen parhaimmistoon.


Oletteko koskaan nähneet yhtä erikoista ja ihastuttavaa kahvinkeitintä (alla), tuskin!


Antiikki-puolella SPR:n Kontin pisteellä riitti paljon ihasteltavaa. Retroverhoa, täkkiä, yms.


Pöydät notkuivat aarteita vanhasta tavarasta tykkäävälle. Hinnat olivat luonnollisesti antiikkimessujen luokkaa, mutta eihän tällaisista tapahtumista olekaan idea hakea puoli-ilmaisia löytöjä, vaan etsiä omiin kokoelmiin niitä puuttuvia palasia ja ostaa laadukkaita ja hyväkuntoisia designklassikoita kotiin.Lisäksi poikkesimme Styleroomin keskustelutilaisuudessa Fazer Cafessa. Paikalla keskustelemassa olivat Hunajaista-blogin Riikka, Tarja's Snowlandin Tarja ja Domargård Villa Olivian Sanna. Oli hauska nähdä millaisia naisia näiden blogien takana on! He antoivat vinkkejä mm. oman blogin perustamiseen ja kertoivat mielipiteitään mm. yksityisyyden rajoista ja bloggauskynnyksen ylittävistä jutuista. Keskustelun lopuksi uskaltauduin vaihtamaan muutaman sanan Tarjan kanssa.

Jotain pientä tarttui myös mukaan. Niistä lisää myöhemmin, että tämä postaus ei veny ihan kilometrin mittaiseksi.

Oletko jo käynyt Habitaressa? Mikä ihastutti? Jos et, niin huomenna ehtii vielä!

11 kommenttia

 1. Oijoij ♡♡♡ Mitä kuvia ♡ Mua vähän harmittaa, kun Habitare meni mun osalta ihan ohi. Ehkä sit ens vuonna =) Leppoisaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuonna sitten. :) Jos vaan aikataulut natsaa, niin taidan itse ottaa uusiksi vuoden päästä.

   Poista
 2. Kävin messuilla kahtenakin päiviänä, ja aika samoja juttuja napsin mieleen ja kuviin kuin sinäkin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasinkin blogistasi, että hyvin samoja juttuja olit ihastellut. :)

   Poista
 3. Habitare on käymättä. Kaverin kans just puhuttiin, että olis jonain vuonna kiva lähteä!
  Minua olisi kiinnostanut se Bloggaajien kirppis. Hieno homma, jos samanlainen tapahtuma olis tulossa Tampereelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähtekää ihmeessä! Ainakin tänä vuonna ja näin ensikertalaiselle siellä oli paljon ihmeteltävää. :) Itseänikin harmittaa, kun kirppis jäi väliin, mutta olen tosiaan kuullut huhuja, että vastaava olisi tulossa Tampereellekin.

   Poista
 4. Itsekin eilen messuilla käyneenä on nyt kiva katsoa blogeista uudelleen näitä osastoja. Kivoja juttuja olet kuvaillut! Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Etukäteen oli kiva pistää mieleen kiinnostavimmat osastot ja nyt jälkikäteen päivitellä mieleen juttuja. :)

   Poista
 5. Oli tosi kiva, kun tulit paikalle ja juttelemaan <3

  VastaaPoista