Mattopohdintoja

Habitaressa käydessä ihastelin valaisimien lisäksi erilaisia mattoja. Olen jo jonkin aikaa metsästänyt olohuoneeseemme sopivaa mattoa. Kriteereinä on ehdottomasti helppohoitoisuus ja riittävän suuri koko (noin 160x230 cm). Puuvillamatoista olen pitänyt aina, koska ne on helppo imuroida ja pestä. Villamattoa meillä ei ole vielä koskaan ollut, mutta uskoisin senkin sopivan eläin- ja lapsiperheeseen. Vai mitä mieltä olette?

Habitaressa ihastelin näitä Formen mattoja. Villamatto Lato voisi sopia hyvin meidän värimaailmaan tummanvihreänä. Puuvillainen Pikseli taas olisi mukavan ajaton ja graafinen mustavalkoisena.


 Kuvat: Forme

Hobby Hallin valikoimista alla oleva Johanna Gullichenin matto on aika ihana. Ihailin mattoa aiemmin vihreänä, mutta nyt en löytänyt valikoimista kuin tämän sinisen ja harmaan. Kauniita toki nämäkin.


Kuvat: Hobby Hall

Kodin1:n Anno-tuotemerkiltä löytyy useita kivoja mattoja hiteiksi nousseiden Pandoran ja Jalpaikan lisäksi, kuten esimerkiksi tämä Latu-villamatto.

Kuva: Kodin1

Carpet Vistan valikoimissa ihastuin Way-mattoon. Lisäksi valikoimista löytyy useita upeita punasävyisiä Kelim-mattoja.

 Kuvat: Carpet Vista

Hieman näissä matoissa mietityttää kuitenkin se, ovatko ne vähän turhankin graafisia meille ja kyllästynkö kenties niihin liian nopeasti. Vanha tuttu ja turvallinen vaalea nukkamatto, joka on kulkenut matkassa jo edellisestä kodista tänne, on ollut niin huomaamaton, että pomppaavatko nämä liikaa silmille. Vai olisiko sittenkin aika lisätä hieman väriä.

Mitä mieltä olette näistä? Nousiko joku omaksi suosikiksenne? Löytyykö teiltä vastaavaa, tässä joukosta puuttuvaa mattoa tai oletteko haaveilleet vastaavasta tästä joukosta puuttuvasta?

4 kommenttia

 1. Näistä eniten miellyttää tuo Carpetin Way matto :) Itsekin olen aina silloin tällöin katsellut mattoja sillä silmällä: uusi ISO matto on hankintalistalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kaunis ja mahtuisi ehkä omaan budjettiini. Täytyy vielä pohtia, voisiko se olla meidän valinta vai kenties joku muu, vai pysytäänkö tutussa ja turvallisessa vaihtoehdossa. :)

   Poista
 2. Täälläkin on pohdittu villamaton ostoa. Kolme koiraa vähän jarruttaa hankintaa, enkä uutta taida raaskia ostaa. ;) Toi Latu tai Hobbarin sininen päätyis meille. Molemmat on tosi kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, no koirat on varmaan ihan oma lukunsa. Yhdestä kissasta ei niin paljoa sisustuksellista haittaa. :D Kunhan vaan pitää kyntensä erossa mun nojatuoleista! ;)

   Poista