Usein kysyttyä

Olen tarkkaillut, millä hakusanoilla blogiini useimmiten päädytään ja pistänyt korvan taakse lukijoiden useimmiten kysymiä kysymyksiä. Selkeästi eniten mielenkiintoa on herättänyt pari asiaa, joista voisinkin kertoa nyt enemmän.1. Vintin lautalattian lipeöinti

Vintissä uusimme lattian. Siellä oli alunperin vain muovimatolla kuorrutettua lastulevyä lattiana ja lattia oli vino vähän joka suuntaan. Lattiamateriaaliksi valikoitui leveä mäntylankku. Se on budjettisyistä kakkoslaatua (kuten moni muukin tavara tässä talossa), mutta se antaa lattialle mielestäni hauskan ja vanhaan taloon sopivan ilmeen, kun ei ole niin justiinsa.

Lattian lipeöintiin käytimme Tikkurilan valkoista puulipeää (klik!). Lattia on käsitelty sillä kertaalleen. Tämän jälkeen öljysin lattian kahdesti pellavaöljyä sisältävällä puuöljyllä (klik!) saadaksemme helpommin puhtaana pidettävän pinnan.

Tiedossa oli, että tämä pintakäsittely ei anna yhtä kovaa kulutusta kestävää pintaa kuin esim. lakkaus, mutta koska vintti on pääasiassa makuuhuonetilaa, niin siellä lattia ei joudukaan niin kovalle kulutukselle kuin esim. keittiössä. Kisu on saanut koheltaessaan lattiaan kynnenjälkiä ja on siinä varmasti jokunen naarmu myös ihan omasta takaa.

Oman kokemuksen perusteella voisinkin siis suositella tätä erittäin helppoa käsittelyä, mutta suosittelisin sitä vähällä kulutuksella oleviin tiloihin, kuten juurikin makuuhuoneeseen tai olohuoneeseen.

Vanha postaus aiheesta löytyy täältä (klik!).2. Olohuoneen sohva

Olohuoneessamme on kaksi vuotta sitten ostettu Iskun Estelle sohva. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä sen siroon ulkomuotoon ja sopivan jämäkkään olemukseen. Mielestäni se sopii loistavasti rintamamiestaloomme. Sohva on parhaimmillaan istuttaessa, mutta kyllä siihen mahtuu kaksi ihmistä makoilemaan elokuvaa katsottaessa. Mikään varsinainen upottava pehmeä löhösohva tämä ei ole. 

Sohvan ostimme harmaalla vakiokankaalla ja kangas on pysynyt ihan pienen pientä hentoista nyppyä lukuunottamatta hyvänä ja sen elävän pinnan ansiosta siinä ei näy pienimmät tahrat. Jos sohvasta pitäisi keksiä jotain huonoa, niin sen istuintyynyt meinaavat valahtaa paikoiltaan, mutta tämä taitaa olla aika tyypillinen ongelma kaikissa irtotyynyllisissä sohvissa.

Onko tullut muita kysymyksiä tai muuta ihmeteltävää mieleen? Kysy rohkeasti! :)

8 kommenttia

 1. Kiva muuten huomata, mitä ihmiset hakevat blogistasi, tullessaan googlen kautta "sisään". Muistatko, voiko lattiaa öljyämisen joskus maalata tai käsitellä muilla tavoin? Muistelen, että edellisessä kodissa käytin osmo colorin jotain tuotetta, ja siinä taisi olla se seuraus, mistä sitten yllätyin myöhemmin, kun olisin halunnut sen maalata. Heh, kun ei osaa päättää, mitä haluaa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hakusanoja on kyllä hauska seurata! Käsittääkseni lipeäkäsittelyn jälkeen voisi maalata, mutta enpä osaa varmaksi sanoa, muuttaako lisäksi öljyäminen asiaa. Ehkä onnistuisi, jos hioisi ensin kevyesti.

   Poista
 2. Hakusanoja on hauska seurata. Välillä ne on niin pöljiä, että jälkeenpäin harmittaa, etten ole kirjoittanut niitä ylös. Mun luokse eksyy yllättävän paljon väkeä Ikean ja Ikean ruokien hakujen takia. Se on sinänsä erikoista, sillä mä en osta edes kirppikseltä mitään sieltä peräisin olevaa enkä tietääkseni ole ikinä syönyt siellä =)

  Tuo sohva on kyl äärimmäisen kaunis ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kumma juttu! :D Välillä kyllä tännekin löydetään kummallisin hakusanoin. Tosiaan harmi kun niitä ei ole tullut laitettua ylös.

   Poista
 3. Tuo sohva on kyllä ehdoton suosikki! Juuri tuollaisen tukevan ja ryhdikkään, mutta siroilla jaloilla olevan yksilön tahtoisin joskus itsellenikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä kaunis ja siro! Sopii hyvin sirojen vanhojen huonekalujen pariksi. Toivottavasti saat joskus toteutettua oman sohvahaaveesi.

   Poista
 4. Sievä on lattia ja sohvakin. Kiva kun tällaisia asioita kuin hakusanat omaan blogiin voi seurata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä hakusanoja on kiva seurata. Välillä ne on aika kummallisia ja huvittavia, mutta usein niistä saa hyvin selville, mikä lukijoita kiinnostaa.

   Poista