Kuistin syksy


Meidän talossa kuisti toimii eteisenä, koska minkäänlaista muuta eteistä ei tässä talossa ole. Remontin yhteydessä se eristettiin lämpimäksi ja sinne laitettiin uudet ikkunat ihan mukavuussyistä, että talvella ei tarvitse pukea jääkylmää takkia päälle ja palella vinttiin kulkiessa.


Nyt noin kuukausi sitten aloimme valmistautua syksyyn. Haimme koko lattian mitalta terassimattoa. Puuvillamatto lattiassa olisi tietenkin kivempi, mutta nyt kuukauden kokemuksen perusteella tämä terassimatto on huomattavasti kätevämpi. Se pysyy hyvin paikallaan, se on helppo imuroida ja sitä ei tarvitse varoa, kun tuo kuraiset rattaat sisälle säilytykseen.


Maton myötä uudistimme myös säilytystä. Saimme runsaasti lisää tilaa kengille, kun naapuri lahjoitti meille vanhan pulttihyllyn (klik!). Hyllylle ei ollut onneksi tilaa isännän pajalla, joten keksimme tehdä siitä kenkähyllyn. Isäntä rälläköi hyllyn osiin ja nyt se sopii mukavasti vanhan naulakon alle. Kenkäpenkki siirtyi toiselle seinustalle ja sen päälle ompelin kirppislöytökankaasta ja vanhasta petauspatjasta päällisen.Lisäksi kuistilla ollut ihana vihreä vanha kaappi (klik!) sai väistyä muihin tehtäviin uuden tilalta. Tämä ikealainen ei todellakaan ole yhtä persoonallinen ratkaisu, mutta se kätkee sisäänsä ihan uskomattoman määrän tavaraa, esim. pipoja, hanskoja, kauppakasseja jne.


Kuistin seinältä löysi paikkansa myös kesällä romutorilta (klik!) löytynyt valaisin ja nyt Mansen blogikirppikseltä (klik!) ostamani avainkaappi.Kuistin muutoksen myötä jouduimme ehkä tinkimään hieman esteettisissä asioissa, mutta toiminnallisuus parantui huomattavasti. Haaveena toki olisi tehdä siitä jonain päivänä kutsuva kahvittelupaikka, mutta toistaiseksi mennään näin ja yritetään selviytyä syksyn kurakeleistä.

14 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Huopakorit ovat kiva löytö niinkin trendikkäästä sisustuskaupasta kuin Prisma.

   Poista
 2. Kivan näköistä! Ja tuo kenkähylly on persoonallinen ja hieno :) Meillä toimii kuistilla kenkähyllynä ikivanha tikapuun pätkä.. Lämmin kuisti on varmasti mukava ja varmasti miellyttävämpää laittaa tosiaan kuistilta lämpimät kengät/vaatteet päälle. Meillä kuisti on kylmä, mutta onneksi ikkupikkuiseen eteiseemme mahtuu juuri ja juuri käytössä olevat kengät/takit/haalarit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! On totta, että lämpimät vaatteet on kivempi pukea. Mielelläni olisin pitänyt kuistin vaikka kivana kahvittelupaikkana, mutta muuta eteistä kun ei ole, niin näin on parempi.

   Poista
 3. Hei. Teillä on toimiva ja kaunis kuisti. Muuta ei tarvitakaan! Peukutan terassimaton kokoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Iso koko lattian kattava terassimatto on osoittautunut loistavaksi hankinnaksi siivouksen kannalta. Se suojaa myös hyvin puulattiaa, jonka toivottavasti voimme jättää esille jonain päivänä.

   Poista
 4. Näitä kauniita kuistikuvia olen katsonut nyt monessa blogissa. Sitten olen käynyt katsomassa omaa kuistia ja puistanut päätäni. Suurin kammotus siellä on edellisten asukkaiden jättämä vaatekaappi. Iso ja tarpeellinen, mutta järkyttävän ruma ja vino. Onneksi on sentään kauniit pitsiverhot ikkunassa. :D

  VastaaPoista
 5. Pistin siulle haastetta tulemaan :) http://aboutmissordinary.blogspot.com/2015/10/liebster-award-q.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen vähän huono näissä, mutta yritän parhaani mukaan muistaa vastailla. :)

   Poista
 6. Aivan mahtava tuo pulttihylly! Tuollaisen kun meillekin sais. Meillä myös kylmä kuisti jossa ei ole kiva talvella säilyttää kenkiä ja takkeja. Lisäksi on onneksi myös lämmin eteinen,niin pieni tosin ettei kaikki kengät siihen mahdu. Toisaalta kylmä kuisti on aika mukava lisäjääkaappi kylmään vuodenaikaan. Laitoitteko lämmityksen myös kuistille vai eristittekö ainoastaan? Millainen lämpötila kuistillanne nyt on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eristimme kuistin seinät ja katon. Vaihdoimme yksilasiset ikkunat uusiin. Kuistille laitettiin myös yksi patteri. Siellä on nyt suurinpiirtein sama lämpötila kuin muualla talossa. Ehkä pari astetta viileämpää, kun tilassa on niin paljon ikkunapinta-alaa.

   Poista
 7. Onpas teillä hyvän oloinen kuisti ja tuo kenkäteline on kyllä ihan huippu, mistähän ihmeestä tuollaisen löytäisi???? Olisi nimittäin muutama pari kenkiä siihen laitettavaksi :D Itse olen lapsuudessa asunut juuri tuollaisessa vanhassa rintamamiestalossa, mutta kuisti oli kylmä. Kyllä tahtoi varpaita palella kun vetäisi pakkasaamuna kengät jalkoihinsa... mutta toisaalta, meillä käytiin kylmässä kellarissa suihkussakin, lämmintä vettä tuli, jos isä oli ollut suopealla päällä ja laittanut yöksi veden lämpiämään, säästö nimittäin ennen kaikkea :D Onhan tästä jo aikaa, mutta puhun siis 1980-1990- luvuista, en vuosituhannen vaihteesta :D

  VastaaPoista
 8. Oi ihan mielettömän hienot kenkähyllyt, ja varmasti uniikit! Meilläkin on sisustus edennyt siihen pisteeseen, että pitäisi alkaa laittamaan eteistä ja tuulikaappia järjestykseen, ja pähkäilen kovasti vaatesäilytyksen kanssa.

  jennajohannasi / www.lily.fi/blogit/inkaliljoja

  VastaaPoista