Tulipa tehtyä


Joskus kesällä otin keittiön ikkunoista sivuverhot pois, kun pesin ikkunat. Siitä asti olen miettinyt, millaiset verhot haluaisin seuraavaksi ikkunaan. Ajattelin, että kapat voisivat olla kätevät.


Ostin kangasta siinä ajatuksessa, että ompelisin valelaskosverhot. Esipesin kankaan. Kankaan kuivuttua huomasin, että se oli kutistunut todella paljon. Huomattavasti enemmän kuin luvattiin. No eihän se kangas sitten mihinkään riittänyt. Pahus.


Seuraavaksi huomasin kirppiksellä kivat Marimekon Siirtolapuutarha paneeliverhot. En ole paneeliverhoihmisiä, joten ajattelin näppäränä tyttönä ommella niistä kapat. Mittasin ikkunat, lisäsin saumanvarat ja vielä vähän lisää pituuteen, että kappa tulisi pari senttiä listan yli. Niin, lisäsinpä juu, mutta vain toiseen päähän. Pahus.Kolmatta kertaa en enää lähtenyt kangasostoksille, joten olkoot. Eikä sitä kuulemma mukamas huomaa, että kapat on vähän liian lyhyet. Taas sarjassamme näitä juttuja, että tulipa tehtyä. :D Pääasia, että kangas on edes nätti. ;)


Kohta nappaan kuvissa näkyvän Välimeren piiraan (klik!) matkaan ja lähdetään juhlimaan siskon pojan nimiäisiä. Mukavaa sunnuntaita! :)

14 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Luulen, että tämä toimii niin talvella kuin kesällä. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan hyvät näistä tuli, vaikka ei mennytkään niin kuin Strömsössä. :D

   Poista
 3. Kivat kuvat. Minulla on sinulle iloisia uutisia blogini puolella. Palaan sähköpostitse tämän päivän aikana asiaan.

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää eikä yhtään liian lyhyeltä :) mullakin on nykyään keittiönikkunoissa aina vain pelkät kapat. Menee nääs vähemmän kangasta jos haluttaa tehä uudet ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sähän sen sanoit! :) Tälle vaihtelunhaluiselle verhoihmiselle kapat on kyllä hyvä valinta.

   Poista
 5. Oikein hyvältä näyttää :) Minä huomasin tuon Miian iloiset uutiset, onnea voitosta.

  VastaaPoista
 6. Tuo siirtolapuutarha kuosi on aivan ihana :) Ihanasti sopii teille uudet kapat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään kovin! En ole ennen törmännyt siihen tässä värityksessä, joka on mielestäni aivan upea. :)

   Poista
 7. Hyvältä näyttää tuo kangas teillä. Iso kuosi sopii ihan mainiosti. Kiitos piirakkavinkistä- näyttää niin ihanalta että pitää kyllä kokeilla joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mäkin tykkään kankaan isosta raikkaasta kuosista. Kokeile ihmeessä piirakkaohjetta. On helppo, nopea ja hyvä. Toimii hyvin myös muilla marjoilla. :)

   Poista