DIY hemmottelulahjoja


Ajattelin, että voisi olla kiva tehdä jotain pientä ja helppoa lahjaksi sukulaisille ja ystäville. Blogeja lueskellessani törmäsin yksinkertaisilta kuulostaviin kosmetiikkaohjeisiin. Niistä kylpypallot ja sokerikuorinta pääsi kokeiluun. Kaikki tarvittavat aineet löytyivät ihan marketista. Yhtenä iltana sitten perustin kosmetiikkapajan keittiöön.

KYLPYPALLOT

100 g sitruunahappoa
125 g ruokasoodaa
100 g maissitärkkelystä
½ dl sokeria
Elintarvikeväriä sekoitettuna veteen
Eteeristä öljyä tai aromia

Yhdet kylpypallot värjäsin sinisellä värillä ja laitoin niihin piparminttuaromia, toisiin laitoin punaista väriä ja vanilja-aromia ja kolmansiin tyhjensin neljä pussia kaappiin unohtunutta teetä ja värjäsin punaisella. Aromia käytin noin kolme korkillista. 

Käytin kumihanskoja ja sekoitin massan käsin, koska näin pystyin koko ajan tunnustelemaan, koska massa on muotoiltavissa. Vesi-aromi-väri-seosta lisäsin erittäin varovasti tiputtamalla lusikasta tippa kerrallaan. Veden kanssa kannattaa olla varovainen, että massa ei kuohua. Ohjeesta tuli noin kaksi Ikean silikonimuotillista. Ajattelin, että teen näitä pienempiä kylpypommeja, koska yksi sellainen riittänee jalkakylpyyn ja ammeelliseen voi käyttää pari.

Kun pallot olivat kuivuneet yön yli, niitä oli pakko päästä kokeilemaan tytön päiväuniaikaan. Täytyyhän tuotetestaus tehdä ennen kuin uskaltaa antaa lahjaksi. ;) Jalkakylpy oli ihanan rentouttava ja teki jalat pehmeiksi.


SOKERIKUORINTA

0,5 dl sokeria
1/4 dl kookosöljyä
Elintarvikeväriä muutama tippa

Toisena ohjeena kokeilin sokerikuorintaa. Se oli todella helppo valmistaa, eikä mielestäni tuoksuja kaipaa, koska kookos itsenään tuoksuu jo hyvältä. Omiin kuorintoihin käytin ohjetta enemmän sokeria, koska ohjeen määrällä ne tuntuivat jäävän hieman liian löysiksi omaan makuun. Väriainetta lorahti liikaa ja tuloksena on turhan ärhäkkä vihreä. Väriä kannattaa laittaa tippa kerrallaan. Purkitin valmiin kuorinnan pieniin pilttipurkkeihin (yhteen mahtuu noin kaksinkertainen määrä). Korkit maalattiin jemmasta löytyneellä spraylla. Purkkeihin askartelin dc-fixistä Pilviraitti-henkiset etiketit, jotka nimikoin permanenttitussilla ja ala-astekaunollani. ;)

Myös tätä hemmottelua oli kokeiltava. Oma kroppani ei kaipaa oikeastaan koskaan kosteutusta, joten kuorinta jätti ihon ehkä vähän öljyiseksi. Sen sijaan rutikuivat käteni riemastuivat tästä, eivätkä ole varmaan koskaan olleet näin pehmeät!


Kylpypallot ajattelin kääräistä sellofaaniin ja laittaa kylkeen sokerikuorinnan. Että varokaa vaan sukulaiset ja ystävät, näitä saattaa olla tulossa. :)

Nämä ihanat ohjeet löysin Ruususuu & Huvikumpu-blogista (klik!). Sieltä löytyy vielä joukko muitakin hyvältä kuulostavia ohjeita kotikosmetiikkaan.

8 kommenttia

 1. Oi, aivan ihanan kuuloisia ohjeita :) Menee kokeiluun!
  Jenna / www.lily.fi/blogit/pirtti-ja-piskit

  VastaaPoista
 2. Kivoja lahjoja! Kyllä tuollaisia on mukava antaa ja saada!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania lahjoja ♡ Mä haluan kans antaa itse tehtyjä lahjoja jouluna. En sit tiedä, et mitä meidän sukulaiset asiasta on mieltä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tykkäävät. Itse ainakin arvostan itse tehtyä, koska tietää että antaja on nähnyt hieman vaivaa lahjan eteen.

   Poista