DIY virkattu HotCool suojus


Meille on kertynyt kuusi kappaletta Iittalan HotCool-laseja. Neljässä niissä on maitokahvin värinen suojus ja kahdessa punainen. Nämä ohutreunaiset lasit ovat mielestäni oikein hyviä glögille, mutta omaa esteettistä silmää on häirinnyt lasien renkaiden eri värit. Yksi ilta sainkin päähäni tehdä asialle jotain.



Kaivoin esille kaapista löytyneitä Novitan Isoveli-lankoja harmaana ja vihreänä. Virkkasin nro 5 koukulla 26-28 ketjusilmukkaa ja yhdistin ne renkaaksi. Jatkoin virkkausta suljettuna neuleena. Kahteen lasiin tein yksivärisen suojuksen ja kahteen kokeilin ensimmäistä kertaa kirjovirkkausta. Kirjovirkkauksella tavoittelin jonkinalaista talvinen kuusimetsä-fiilistä, mutta saattoi mennä metsään. ;D Kaksi lasia odottelee vielä uusia suojuksia. Vaikka kaikissa laseissa suojukset eivät nytkään ole samanvärisiä, mielestäni ne sointuvat nyt paremmin yhteen. 



Tarpeeksi napakka rengas pysyy hyvin paikallaan ylöspäin levenevässä lasissa ja suojaa sormia kuumalta lasilta. Tiskikoneeseen näitä ei toki voi laittaa, mutta konepestävästä langasta tehtynä suojukset voi laittaa tarvittaessa pesupussissa pesukoneeseen. Luulen, että tällaiset suojukset toimisivat myös hyvin muissa kuumuutta kestävissä laseissa.

Mukavaa viikonloppua!

8 kommenttia

 1. Olipas kiva idea, niin ja kaunis toteutus <3 Meiltäkin näitä laseja löytyy, olenkin unohtanut ne tuonne kaapin perälle. Aika kaivaa ne esille ja lämmittää glögit ensimmäistä kertaa tänä talvena. Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitti! Tämä on helppo toteuttaa aloittelijankin, koska tähän tarvitaan oikeastaan vain ketju- ja kiinteitäsilmukoita.

   Poista
 3. Onpa kätevät! Ja uskallankohan uhmata Iittalaa, ja sanoa, että ovat kyllä pikkasen kauniimmatkin kuin alkuperäiset - siis olivat sitten valkoiset, punaiset tai mustat! Minä annoin samanmoiset glögilasit ystävälleni, kun en tykännyt; nyt ehkä pikkasen kaduttaa, mutta kun katsoo astioita tursuaviin kaappeihin, ei kadutakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitos! :D Meillä ei ole muita glögilaseja, joten ajattelin antaa näille jatkoaikaa pienellä tuunauksella. Tsaikka-laseista olen haaveillut, mutta toistaiseksi ne ovat vain haaveilun asteella.

   Poista