Kookosriisipuuro


Me ollaan tytön kanssa tehty joulukuun aikana useampi riisipuuro. Yleensä teen sen luomukevytmaitoon ja kypsennän uunissa, koska se on siten vaan niin helppoa. Tällä kertaa kokeilin riisipuurosta vähän erilaista versiota, kun kaapista sattui sopivasti löytymään kookosmaitoa. Tämä puuro onnistuu vaikka teräskattilassa, koska kookosmaito ei pala niin helposti pohjaan. Alkuperäinen ohje löytyi Pipsan keittokirjasta pienille ihmisille, jonka ostin siskolle joululahjaksi, hehe. ;)


KOOKOSRIISIPUURO

1 dl vettä
1 dl täysjyväpuuroriisiä
ripaus suolaa
1 tölkki (4dl) kookosmaitoa

Kiehauta vesi isossa kattilassa. Lisää riisit ja suolaa, sekoita. Anna kiehua, kunnes vesi on haihtunut. Lisää kookosmaito ja huuhdo purkkiin jäänyt maito vesitilkalla kattilaan, hämmennä. Kiehauta ja alenna lämpötilaa, kunnes puuro porisee hiljalleen. Anna puuron kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 35 minuuttia. Tarkista maku ja tarjoa.

Oikein ihanaa joulupäivän iltaa! :)

3 kommenttia

 1. Tää on hyvää! Meillä tehtiin joulupuuro myös kookosmaito on, 1l makeuttamattomaan. Tyssi tykkää tosi paljon puurosta ja oikeastaan hiilareiden takia kokeilin tätä: kookosmaidossa kun oli vain 1gHH ja maidossa 5. Pieni ero, mutta pienessä diabetikossa tuntuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tämä on varmasti hyvä vaihtoehto teidän tyssille. :) Mukavaa vaihtelua myös perinteiseen puuroon.

   Poista
 2. Tää on hyvää! Meillä tehtiin joulupuuro myös kookosmaito on, 1l makeuttamattomaan. Tyssi tykkää tosi paljon puurosta ja oikeastaan hiilareiden takia kokeilin tätä: kookosmaidossa kun oli vain 1gHH ja maidossa 5. Pieni ero, mutta pienessä diabetikossa tuntuva.

  VastaaPoista