KylmääTulipa se talvi vihdoin ja oikein rytinällä! Tai no, lunta meillä on vasta muutama sentti, mutta pakkasta on riittänyt senkin edestä. Takka onkin ollut ahkeralla käytöllä. 

Olen useasti harmitellut, myös täällä blogissa, sitä kun meidän talosta pönttöuuni oli purettu, kuten myös puuhellakin. Taloa remontoidessamme ajattelimme, että eihän vanhassa talossa voi asua ilman takkaa, joten sellainen oli saatava. Syksyn kosteilla keleillä takan lämpö kuivattaa ja näin pakkasella se tuo ihan erilaista lämpöä ja tunnelmaa kuin mikään muu lämmitysmuoto. Appiukko muurasi sitten meille takan ja isäntä teki itse luukut. Jälleen kerran tuli säästettyä satanen jos toinen, kun itse teki. 


Takassa on myös luukku työhuoneen puolelle, joten myös siellä saa ihailla takkatulta. Ainakin teoriassa. Usein puut tulee kuitenkin pinottua lähemmäksi tätä työhuoneen luukkua ja luukku on usein tosi likainen.

Innostuinpa myös vähän koodaileen, hehe, ja muokkasin blogin ulkoasua. Menikö ihan metsään vai tykkäätkö? :)

8 kommenttia

 1. Samaa minäkin harmittelen meidän rintamamiestalossa :( Takka oli sentään olohuoneessa mutta se ei varaava mutta lähes päivittäin siinä kuitenkin tulee puita poltettua. Antaahan se lämpöä kivasti ja poistaa kosteutta. Meillä on suunnitelmissa laittaa puuhella keittiöön kunhan keittiö uusitaan kokonaan. Mukavaa päivää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä teidän keittiösuunnitelmat! :)

   Poista
 2. Meidän talossa on ollut vaan puukiuas saunassa, joten takasta haaveillaan. Mutta melkoisissa hinnoissa ne ovat, joten saa nyt nähdä, koska takka saadaan. Mietittiin sellaista, jossa on leivinuuni mukana, saisi haudutella patoja ja kokeilla leivänpaistoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on myös puusauna. Puukiuas on mielestäni ainoa oikea vaihtoehto saunaan. Joo, takat ovat kalliita. Me selvittiin onneksi todella minibudjetilla, kun tekijät löytyi omasta perheestä. :)

   Poista
 3. Onni on taitavat sukulaiset <3 Kaunis takka ja ihana lämmönlähde. Itse en enää osaisi kuvitella eläväni ilman takkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, itse vilukissana en osaisi olla ilman takkaa.

   Poista
 4. Voi onnekas, kun teillä on takka ♡ Mä en ymmärrä, miten täällä pohjoisessa voi olla omakotitalo, jossa ei ole muuta tulisijaa kuin kiuas ja miten ihmeessä se osui vielä meidän kohdalle. Mä rakastan meidän kotia, mutta takkaa mä kaipaan tänne. Öljysäiliö tyhjenee melkein silmissä näillä pakkasilla kun ilmalämpöpumppu oli pakko sammuttaa, ettei se hörppisi sähköä. Onneksi nää kai lauhtuu ihan kohta. Mukavaa viikonloppua ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan harmitus! Jälkikäteen takan tekeminen voi olla haastavaa, varsinkin jos sille ei ole varattu paikkaa. Toivottavasti kuitenkin saisitte joskus sellaisen.

   Poista