Saunan lämmössäTakan (klik!) lisäksi talvisin, varsinkin pakkasella, sauna lämpiää usein. Saunassa meillä on puukiuas, mikäpä muukaan. Mielestäni se on vaan ainoa oikea vaihtoehto saunaan. Isäntä on vastannut saunan toteutuksesta lähes yksinään, joten sen huomaa joistakin yksityiskohdista. ;) Sauna on myös isännän makuun tietenkin musta. Omastanikin mielestäni se on näin ihanan tunnelmallinen.Edelliset asukkaat olivat varanneet haapalautaa lauteita varten, mutta lauteet olivat jääneet tekemättä. Tosin eipä saunasta olisi saanutkaan pelkillä lauteilla kutsuvaa. Kurkkaa vaikka tänne (klik!). ;D Isäntä valitsi ulkona säilytetyistä laudoista suorimmat ja teki niistä hyvin pelkistetyt lauteet, jotka käsittelin mustalla vahalla kahteen kertaan. Seinät ja katto on käsitelty kertaalleen, joten puunsyyt kuultavat hieman läpi.

Täällä on satanut yön ja tämän päivän aikana ihan kivasti lisää lunta, joten taitaa olla lumitöitä edessä. Ehkä myös saunan lämmitystäkin. Kivaa keskiviikkoa! :)

10 kommenttia

 1. Ihanan tunnelmallinen sauna teillä, kyllä tuolla kelpaa löylytellä. Meilläkin on musta sauna tai no lauteet ova vaaleat, mutta katto ja seinät ovat mustia. Musta luo kivaa savusaunamaista tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, mustassa saunassa on savusaunan tunnelmaa. :)

   Poista
 2. Tummassa saunassa on tosiaan tunnelmaa :-) Meillä laitettiin ensimmäiseen taloon musta sauna, ja tykättiin siitä niin paljon että laitettiin tänne uuteenkin taloon. Nyt meilläkin on myös puukiuas, ja takaisin sähköön en kyllä enää vaintaisi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei sähkökiuasta meillekään. Vaikka onhan puukiukaasta omat rasittavuutensa (puiden kantaminen, roskat, tuhka jne.), niin antaa se vaan niin hyvät löylyt. :)

   Poista
 3. Ihastuttava sauna teillä ja puukiuas on ehdoton. Ja, näin talvisin, varsinkin kun on lunta, on saunominen ihanaa. Tunnelmallista.Pehmeitä löylyjä ja lumienkeleitä!

  VastaaPoista
 4. Rakastan tuollaista tummaa saunaa...meilläkin vanhassa kodissa oli sellainen. Nyt saunamme hotaa uutuuttaan vaaleana, mutta ehkä, siitäkin tulee tumma..:)

  VastaaPoista
 5. Puusauna on kyllä parasta ja meille en muuts huolisikaan. Meillä on myös saunassa tummat lauteet ja katto. Ainut valo saunaan tulee kiukaan luukusta joten saunassa mukava tunnelma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu olevan tummat saunat nyt suosittuja. Itsekin tykkään ihailla kiukaan lasiluukusta tulen loimua. :)

   Poista