TeehetkiKerroin aiemmin, että talvisuosikkejani ovat takka ja sauna. Kuinka ollakaan, myös seuraava talvisuosikki on jotain lämmintä.En ole koskaan ollut erityisesti kahvin ystävä. Kuppi hyvää kahvia maistuu silloin tällöin, mutta liiasta määrästä tulee kummallinen olo. Olen ehkä hieman herkkä kofeiinille.Sen sijaan teetä kuluu ja paljon. Olen kuitenkin yrittänyt rajoittaa sen määrän 2-3 kuppiin päivässä. Varsinkin nyt kotona ollessa tytön päiväuniaika ja sen aikainen teehetki on ollut tärkeä osa päivää. Silloin on saanut hetkeksi henkäistä ja rentoutua.Yleensä juon irtoteetä, koska se maistuu mielestäni paremmalle. Kaapista löytyy kuitenkin aina teepusseja niitä hetkiä varten, kun ei ehdi tai jaksa haudutella teetä. Yleensä valmistan irtoteen biohajoavissa kertakäyttöisissä teenhaudutuspusseissa (löytyy kahvinsuodatinpussien vierestä kaupasta). Joskus kun on muutama minuutti aikaa, saataan täyttää pusseja valmiiksi ja laittaa ne talteen tiiviiseen rasiaan. Silloin niitä on yhtä helppo ja nopea käyttää kuin valmiita teepusseja.Uusi ihastukseni on tämä japanilainen haudutuslasi, Kinto Unimug. Lasisessa astiassa eri teelaatujen värit pääsee oikeuksiin. Muovisessa siivilässä on kätevä, hyvin paikoillaan pysyvä kansi, josta siivilä on helppo nostaa pois sormia polttamatta. Mukin siivilöineen saa pestä astianpesukoneessa. Itseltäni löytyy toistaiseksi vain tämä harmaa, mutta näitä olisi kiva kerätä muissakin väreissä.
P.S. Tänään kupista löytyi kiinalaista Oolong-teetä, joka on maultaan ihanan pehmeää. Tämän teen hauduttaminen voidaan toistaa viisi kertaa.

P.P.S. Tosiasiassa tämä kotielämä ei ole ihan näin seesteistä. Tyttö heräsi juuri, kun sain kuvat otettua ja hörppäistyä lasista ensimmäisen huikan. :D

16 kommenttia

 1. Tee on ihanaa. Sitä kuluu täälläkin useampi kuppi päivässä. Kahvi ei maistu ollenkaan.

  Todella kaunis tuo teenhaudutuslasi. Ihania nämä käytännön esineet, jotka ovat samalla ilo silmälle. :)

  //Kaisa J - Koti-ikävä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kauniit astiat tekevät arkipäiväisistä hetkistä jotenkin erityisempiä. :)

   Poista
 2. Ihana teemuksi. Tykkään myös teestä ja monesti illalla ennen nukkumaanmenoa juon kupposen kuumaa teetä. Niin parasta. Kauniit kuvat sinulla myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mäkin juon silloin tällöin kofeiinitonta hauduketta iltaisin. Sitä en laske tuohon 2-3 kupin kiintiööni. :)

   Poista
 3. Ihana teemuksi. Tykkään myös teestä ja monesti illalla ennen nukkumaanmenoa juon kupposen kuumaa teetä. Niin parasta. Kauniit kuvat sinulla myös :)

  VastaaPoista
 4. Itse jätin kahvin kokonaan raskausaikana ja siirryin teen juojaksi, nykyään teetä menee useampi mukillinen päivässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee on hyvää. Se on mulle sellainen sallittu herkku. :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Ainiin, olen itsekin teen ystävä. Kahvia en ole opetellut juomaan ikinä, se on mun mielestä ihan kamalaa. Joskus join teetä jopa litran päivässä, nyt olen kyllä vähentänyt pariin iltaan viikossa :)

   Poista
  2. Kiitti! :) Kahvi ei ole munkaan suosikki. En ole koskaan päässyt täysin sen makuun, mutta makukahvit ja erikoiskahvit maistuu joskus.

   Poista
 6. Minäkin rakastaisin teetä, mutta olen kaiketi niin yliherkkä myös teelle, ettei juominen ilman vatsaoireita ainakaan säännöllisesti onnistu. Irtolehdistä tulee kyllä ehdottomasti paras tee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi! Mutta irtolehdistä tykätään täälläkin.

   Poista
 7. Kauniita astioita, itse juon kahvia. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksi. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että löysit tänne ja liityit vielä lukijaksi. Tervetuloa. :)

   Poista
 8. Oi miten kaunis tuo haudutuslasi! Toinen teefani ihailee. :)

  Sait muuten haasteen mun blogissa: http://thingstomakeanddooo.blogspot.fi/2016/01/villasukat-ja-yhden-blogin-tarina.html

  VastaaPoista