Uusi vuosi, uudet kujeet?


Tämän vuoden kalenteriksi valikoitui Polkka Jamin perhekalenteri. Sovimme siskon kanssa, että ostamme sellaiset toisillemme joululahjoiksi, kun molemmilla oli tarvetta kalenterille. Mielestäni kalenterissa on hauska värikäs kuvitus ja siihen saa kirjattua ylös koko perheen menot. Vielä kalenteri näyttää tosi tyhjältä, mutta aika näyttää saadaanko siihen lisää merkintöjä.

Tarkoituksenani oli palata nyt tammikuun alussa töihin. Syksyllä kuitenkin omallekin työpaikallekin iski se tuttu, epätoivottu vieras. Leikkaukset. Oma työni olisi jatkunut, mutta leikkausten myötä siihenkin olisi tullut muutoksia. Aloin miettimään asiaa uudestaan.

Päätin, että jatkan toistaiseksi kotona hoitaen tyttöä. Etsin kuitenkin koko ajan uutta työtä, koska kaipaan päiviin jo jotain muutakin sisältöä ja koska työn löytymiseen saattaa mennä aikaa. Aiemmin olin sitä mieltä, että hyvät ja ahkerat tyypit löytää aina töitä. Seuratessani kahden ystävän pitkään kestänyttä työnhakua, tulin toisiin ajatuksiin. Ehkä asiat eivät olekaan enää nykypäivänä niin yksinkertaisia. Onneksi sentään ystäväni ovat nyt vihdoin molemmat mieleisessään työssä.

Ajattelinkin siis lähteä tähän uuteen vuoteen avoimin mielin. Katsotaan mitä se tuo tullessaan. Toivottavasti ainakin uuden työn.

6 kommenttia

 1. Minulla olisi työhönpaluu edessä syksyllä, joulukuussa päättyi työsopimukseni edellisestä paikasta, jonne en enää aio palata. Vähän etukäteen jännittää mistä ja millaista työtä löydän. Itsekin olen aina ajatellut että kyllä ahkeralle tekijälle löytyy työtä mutta tänä päivänä se ei ehkä olekkaan enää niin. Onneksi syksyyn on kuitenkin vielä aikaa ja etenkin kesän ajan saan olla poikani kanssa kotona :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sinulla on vielä aikaa miettiä ja etsiä töitä. Toivottavasti se oikea työ löytyy sitten, kun on sen aika. :)

   Poista
 2. Tsemppiä uusiin tuuliin :) Vaikka itse palasin takaisin vakituiseen työhön, ei sekään niin vakituinen välttämättä ole; YT:t käynnissä. Mutta kuten sinä, niin minäkin, otan mahdolliset muutokset uusina mahdollisuuksina. Ja tiedätkö: olisin todella mielellään jäänyt kotiin vielä pienokaisen kanssa. Se on niin pieni. Eikä sitä aikaa saa ikinä takaisin, mutta töitä ehtii kyllä vielä varmasti tehdä. Jos vain rahallinen tilanne siis suo, on kotivaihtoehtokin todella hyvä vaihtoehto <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! <3 Totta, onhan tuo pikkuinen vielä niin pieni, joten oikeastaan tämä on hyvä ratkaisu meille kaikille. Itse myös kaipaan uusia kuvioita, koska edellisessä työpaikassa on tullut vietettyä useita vuosia. Joten toivottavasti se uusi työ löytyy sitten kun on sen aika.

   Poista
 3. Paljon tsemppiä, rohkeutta ja hitunen myös onnea matkaan! Työnhaku on raastavaa. Onneksi sinulla on Suukkosuu tsempparina :) toivon, että löydät entistäkin paremman paikan, jossa viihdyt hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Toivottavasti en onnistu kehittämään kauheaa stressiä tästä työnhausta. Haluan kuitenkin uskoa, että asioilla on tapana järjestyä ja kyllä se uusi työ vielä löytyy.

   Poista