Lisää vihreääLisääntyneen valon myötä kotiin on ollut kiva ostaa kimppu tulppaaneja (klik!) tai muita kukkia. Toissapäivänä kävin myös viherkasviostoksilla. Olohuoneen nurkassa hidasta kuolemaa tehnyt kasvi sai lähtöpassit ja ostin tilalle palmuvehkan. Se on kuulemma helppohoitoinen, eikä tarvitse edes kovinkaan paljoa valoa.

Keittiökin kaipasi jotain vihreää. Iso jääkaappipakastin on näyttänyt jotenkin ankealta varsinkin käytävän suunnasta katsottuna. Se kun pomppaa ensimmäisenä silmiin, kun keittiöön kävelee. Se saikin kaunistuksekseen kultaköynnöksen, joka myöskin kuuluu helppohoitoisten viherkasvien joukkoon.

Tunnen itseni kuitenkin sen verran hyvin, että en uskalla luottaa omaan muistiini kasteluasioissa, joten istutin molemmat kasvit kestokasteluruukkuihin. Olen todennut ne ehdottomaksi tällaisen hajamielisen puutarhurin kodissa. Ei ole niin justansa, jos ei muista olla koko ajan lisäämässä vettä, koska kasvi saa sitä tasaisesti vesisäiliöstä.

Mukavaa viikonloppua! :)

14 kommenttia

 1. Kyllä nyt on juuri se aika vuodesta että vihreää on pakko saada kotiin ja mikäs sen näppärämpää kuin tuoda sitä ostamalla uusia viherkasveja ja juurikin niitä helppohoitoisia :)

  VastaaPoista
 2. Minä olen niin onneton noiden kukkien ksnssa että saan kaikki kuolemaan. Useasti kyllä ostelen leikkokukkia mutta eihän niistä pitkään iloa riitä. Kovasti tykkäisin kuitenkin että jotakin vihertävää kotona olis aina. Joka vuosi suunnittelen myös taimien esikasvatusta kesäksi mutta aina se on jäänyt. Ehkäpä tänä vuonna! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kokeilemaan kestokasteluruukkuja. Itselläni on kokoelma kauniita saviruukkuja, mutta laiskana kastelija kasvit saavat niissä joko liian vähän tai liikaa vettä. Ehkä tämä voisi olla teilläkin ratkaisu ongelmaan. :)

   Poista
 3. Tuo palmuvehka on kyllä kiitollinen kasvi, jopa min olen saanut sen pysymään hengissä jo useamman vuoden :). Kultaköynnös olisikin kiva...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Toivottavasti onnistun itsekin. :)

   Poista
 4. Viherkasvit ovat kyllä niin kauniita ja tuovat kodikkuutta. Sopii hyvin tuohon ihastuttavaan kukkatelineeseen. Mutta, itse kun olen niin onneton viherkasveja hoitamaan. Tuollainen palmuvehka löytyy meiltäkin ja olen ihmeekseni saanut sen kasvamaan jo useamman vuoden. Joten, helppohoitoinen on. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kasvit tuovat kodikkuutta ja värikäkin. :)

   Poista
 5. Kyllä viherkasvit luovat vaan niin viihtyvyytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti samaa mieltä. Mielestäni ne myös jotenkin viimeistelevät sisustuksen. :)

   Poista
 6. Mullakin on nuo molemmat kukat...mulla on melkein kaikki kukat saatuja...tykkään kyllä juuri noista kukista. Uusin saatu on iso anopinkieli, vähän liiankin iso meiän pieneen asuntoon...
  Tykkään kukista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saadut kukat ovat kyllä parhaita, varsinkin jos ovat jakotaimia vanhoista. Ne ovat yleensä sellaisia takuuvarmoja. :)

   Poista
 7. Erittäin hyvät valinnat :) Meillä on molempia viherkasveja ja nämä on helppo pitää elossa! Kultaköynnös on lempparini, niitä onkin kotona viisi kappaletta. Viihtyvät vanhassa talossa ja niitä tämä talven pimeys ei ole haitannut, jaksavat kasvaa ja kukoistaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla! Toivottavasti kultaköynnös kukoistaa meilläkin. :)

   Poista