Vielä lisää keittiömietteitä

Kiitos kaikille keittiöpohdintoihini (klik!) kommentoineille! :) Näköjään kannatti kysyä teidän mielipidettä, koska sain niistä paljon uusia hyviä ideoita, kiitos. :) Kirjoittelenpa niitä tänne nyt vähän ylös ja muistiin itsellekin. 

Kuva: Puulon

Pyöreä keittiönpöytä

Useimmat teistä ehdotti pyöreää keittiönpöytää. Silloin ei olisi teräviä kulmia, joihin törmäillä ja se ehkä pehmentäisi muuten niin kulmikasta ja linjakasta keittiötä. Tätä ideaa en ole itse edes ymmärtänyt harkita aiemmin, mutta mitä enemmän sitä mietin, sitä paremmalta se kuulostaa. Ongelmana on myös tämän vaihtoehdonkin kanssa tilan vähyys. Nykyinen pöytä on 75x105 cm. Kaappien välissä oleva tila on vain 215 cm. Luin, että pöydän ympärille olisi hyvä varata tilaa vähän lähteestä riippuen 50-70 cm, että siinä mahtuu vielä istumaan. Jos ruokailijan takaa pitää mahtua vielä kulkemaan, tähän mittaan tulisi varata vielä 30 cm lisää kulkutilaa. Jos mennään minimimitoilla ja kulkutilaa ei tarvita, niin meidän pöytä saisi silloin olla maksimissaan halkaisijaltaan 115 cm. Itse en kuitenkaan sijoittaisi ihan noin isoa pöytää tilaan. Pöydällä saisi olla kuitenkin sen verran kokoa, että siihen mahtuisi mielellään meidän kolmihenkinen perhe ja kaksi vierasta.

Toinen pohdinnan arvoinnan asia on pöydän jalka. Löysin paljon kauniita nelijalkaisia pyöreitä pöytiä, mutta niiden ympärille mahtuu järkevästi vain neljä tuolia. Joten yksijalkainen pöytä voisi olla meille parempi vaihtoehto. Tähänkin kategoriaan mahtuu vielä erilaisia jalkavaihtoehtoja, mutta ehkäpä trumpettijalka voisi olla se kaikista eniten tilaa antava vaihtoehto.

Pikaisesti katsoin jo Torin ja huonekaluliikkeiden valikoimaa läpi, mutta täydellistä vaihtoehtoa ei toistaiseksi löytynyt. Täytyykin siis pohtia vielä vaihtoehtoja ja miettiä pöydän sopivaa kokoa.


Kuva: House Doctor

Avohyllyt

Moni oli myös samalla kannalla itseni kanssa, että avohyllyillä saisi vähän lisää avaruutta keittiöön ja kauniita astioita esille. Kovinkaan paljoa avohyllytilaa en halua, koska en halua lisää pölyjä pyyhittäväksi. Olen kuitenkin jo pitkään ihastellut House Doctorin Apart-hyllynkannattamia. Hyllylevyiksi voisi laittaa liimapuulevyä. Tällainen kokonaisuus olisikin aika edullinen ja kivannäköinen vaihtoehto. Toki myös String-hyllyt, varsinkin vintage sellaiset, kelpaisi, mutta niitä meiltä löytyy jo kahdesta paikkaa, joten ehkä tällä kertaa jotain muuta.


Kuva: Helakauppa

Uudet vetimet

Keittiönkaapeissa on nyt linjakkaat, kulmikkaat ja modernit vetimet. Ne olisi helppo vaihtaa. Vaihtoehtoina voisi olla perinteiset lankavetimet (löytyykö tarpeeksi pitkiä, ovatko tarpeeksi järeät leveisiin painaviin laatikoihin?) tai perinteiset 50-luvun tyyliset puuvetimet. Puuvetimet saattaisi olla aika helppo (lue: isännän helppo) tehdä myös itse, koska monenlaista puuntyöstövehjettä löytyy omasta takaa.Lisää väriä

Usean mielestä myös musta välitila kaipaisi lisää väriä. Itse kyllä tykkään siitä noinkin, mutta onhan se aika raskas. Helppo vaihtoehto voisi olla maalata laatat. Lisäksi olen miettinyt lipaston takaisen seinän maalaamista tai tapetoimista. Ehkä jotain vihreää tai sinistä siihen.

Uskoisin, että näillä pienillä muutoksilla keittiöstä saisi jo aivan toisen näköisen. Nyt täytyy vielä miettiä, mitä kaikkea toteutetaan. Toivottavasti saisin aikaiseksi toteuttaa näistä ideoista ainakin jotain.

Inspiroivaa torstaita!

10 kommenttia

 1. Kivoja kuvia olit löytänyt. Meillä on tosiaan keittiössä pyöreä pöytä ja trumpettijalka. Ruokailijoita on joka päivä viisi ja yksi vieras mahtuu vielä mukaan. Keittiömme on ahdas, mutta tämä ratkaisu on toimiva. Tilasimme jalan ja kannen (100cm) erikseen. Tällaisia kun ei tuntunut olevan tarjolla. Joten, suosittelen tätä vaihtoehtoa yhdeksi. Mukavia pohdintoja sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy miettiä tuota pöydän kokoamisesta itse. Mistä hankitte teidän jalan ja kannen? :)

   Poista
 2. Hyviä ideoita! Meillä on myös pyöreä pöytä pienessä tilassa (entinen palvelijan alkovi keittiössä) eli voin suositella pyöreää pöytää. Ihania astioita ihailin edellisessä keittiöpostauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyöreä tuntuu olevan monen suosikki pienessä tilassa. Laitan sen vaihtoehdon vakavaan harkitaan. Voisi toimia meilläkin! :)

   Poista
 3. Hienot noi hyllynkannattimet. Katselin juuri tuollaisia puisia vetimiä, kun haluaisin vaihtaa meidän vetimet moisiin myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi puiset olisivat ihanat! Täytyy yrittää suostutella isäntä tekemään sellaiset, kun en taida raaskia tällä hetkellä ostaa.

   Poista
 4. Hauska, että teilläkin keittiöasiat on pohdinnassa. Meillä on suuri halu saada keittiöstä hieman toimivampi. Huomenna olisi tulossa Keittiömaailman suunnittelija piipahtamaan meillä. Mitään suurta keittiöremppaa ei ole ajatuksena, vaan pientä muutosta.Tapetti on meilläkin toisella seinällä joku hirvee 2000-luvun alun vaaleansininen mitään sanomaton kera ruman rusetti boordin. Olisi silläkin helppa saada hieman omannäköiseksi toisen laittamaa keittiötä... Vetimien vaihdolla teillle saisi melko paljon muutosta. Meillä tuo keittiössä oleva 'aamiaisruokapyötä' ratkaistiin 'baaripöydällä' ja korkeammilla tuoleilla (2kpl). Meillä on erikseen ruokailuhuone. Keittiön aamiaispöydässä syömme miehen kanssa arkisin aamupalaa ja ihailemme ihanalle pihatiellemme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, aamiaispöytä ja ruokahuone kuulostaa ihanalta! :) Meillä on valitettavasti sen verran rajalliset neliöt, kun talo on normaalia rintamamiestaloa pienempi, niin erilliseen ruokahuoneeseen ei ole tilaa.

   Poista
 5. No niin, nytpä ehdin lukea seuraavia postauksia ja täällähän olikin jo ihan samoja juttuja mitä ehdotin... No joo, mutta muutoskuvia odotellessa.

  VastaaPoista
 6. No niin, nytpä ehdin lukea seuraavia postauksia ja täällähän olikin jo ihan samoja juttuja mitä ehdotin... No joo, mutta muutoskuvia odotellessa.

  VastaaPoista