Takan raikastus
Olen odotellut lämmityskauden loppumista, että pääsisin maalaamaan meidän olohuoneen takan. Nyt on ollut niin kauniita kesäpäiviä, että uskalsin alkaa maalauspuuhiin. Appiukko on muurannut takkamme viisi vuotta sitten vuosia sitten paikalta puretun pönttöuunin paikalle. Savu ja tuhka ovat saaneet takan pinnan aika kurjan näköiseksi, vaikka tumma harmaa armollinen väri onkin. Ajattelin, että nyt voisi olla kuitenkin pienen raikastuksen aika.

Instagram seuraajat tietävätkin, että homma ei mennyt kuin Strömsössä. Kävin maalikaupassa värikoodin kanssa, jonka olin ottanut tallessa olevasta maalipurkista. Kaupassa jo hieman ihmettelin vaaleaa sävyä, mutta totuus paljastui vasta kunnolla avattuani purkin. Sävy oli liian vaalea. Parin päivän päästä palasin maalikauppaan ja hetki jos toinen ihmeteltiin siinä myyjän kanssa, että mistä tämä voisi johtua. Uusi sävytetty maali vastasi täysin värikartan sävyä, mutta takkamme vanha maali oli jotain muuta. Näyttäessäni kuvaa vanhasta maalipurkista myyjä huomasi, että tuolloin viisi vuotta sitten maali oli sävytetty väärään, kirkkaaseen pohjaan! En muista, oliko tämä tehty vahingossa vai tarkoituksella aikanaan. Maali sävytettiin uudestaan ja pääsin maalauspuuhiin. Sävynä on siis Tikkurilan Graniitti sävytettynä C-pohjaan.


Tällä hetkellä maali näyttää vielä tummemmalta kuin aiemmin, mutta luulen että ahkera lämmitys oli haalistanut sävyä. Lopputulos miellyttää kuitenkin silmää ja takka näyttää taas puhtaalta, vaikka luukkuja en sentään viitsinyt puhdistaa. ;)

2 kommenttia

  1. Hyvältä näyttää. Täällä istuskelen takkatulen loimussa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Meidän ei ole enää tarvinnut lämmittää. Toivottavasti seuraavan kerran vasta syksyllä.

      Poista