Vinokaton allaVintin remontin yhteydessä oltaisiin kovasti haluttu sinne kaksi makuuhuonetta. Matala huonekorkeus vaan asetti omat haasteensa ja tästä toiveesta oli luovuttava. Kunnes tyttö pärjää yönsä yksikseen, niin me vanhemmat nukutaan aulan puolella. Myöhemmin olisi tarkoitus tehdä alakerran sitä-sun-tätä-huoneesta (klik!) taas meidän makuuhuone.

Aiemmin sängynpääty oli vaneriovia vasten. Se ei ollut kovin käytännöllinen ratkaisu, koska sängyn ja yöpöytien ohi oli vaikea puikkelehtia oville ja ottaa niiden takaa tavaraa. Yksi sateinen sunnuntai muutama viikko sitten päätettiin ottaa sängystä jalat pois ja kiepautettiin se vinokaton alle.


Onpa sänky saanut ylleen myös ihanan Lapuan Kankureiden Ruut-peiton. Ihastelin tätä pitkään siellä sun täällä, kunnes se tuli vastaan erään tavaratalon löytönurkassa pari kuukautta sitten. Liekö ollut viimeinen kappale, kun mukava alennusprosentti oli sen verran tätä tarjoushaukkaa miellyttävä, että oli pakko napata se kainaloon. Tällä peitolla saa aikaiseksi helposti rennon petauksen. Edellinen virkattu pitsipeitto ehtikin olla käytössä muistaakseni viitisen vuotta, joten välillä on mukava saada vaihtelua. Uskon myös, että tällainen laadukas, kotimainen tuote kestää käyttöä ja aikaa.Vinokaton alla olisi ainekset makeisiin uniin, mutta tuo meidän sänky vetelee auttamatta viimeisiään. Sänky on hankittu opiskelija-asuntoon muistaakseni kolmellasadalla eurolla reilu kymmenen vuotta sitten ja tämä kertonee sen laadusta jotain. ;D Satuinpa lukemaan jonkin aikaa sitten Sateenkaaria ja serpentiiniä-blogista (klik!) heidän uudesta sängystä ja innostuin kovin Porin Villa ja Peitteen kotimaisista käsityönä luonnonmateriaaleista valmistetuista patjoista ja muista tuotteista. Ajatus hengittävästä materiaalista selän alla varsinkin näin kesällä innostaa huomattavasti enemmän kuin tuo möykkyinen, ryhditön ja hiostava ehta polyester. Toisaalta taas moni on kehunut Ikean Sultan-patjoja ja ainakin Pihkala-blogissa (klik!) ollaan oltu niihin tyytyväisiä. Näissäkin patjoissa on käytetty luonnonmateriaaleja.  

Olisinkin kiinnostunut kuulemaan, onko teillä kokemusta kummastakaan vaihtoehdosta? Entä onko mielipiteitä puolesta tai vastaan muista patjoista?

16 kommenttia

 1. Viehättäviä kuvia. Mulla ei ole kokemusta kummastakaan patjasta, mutta innostuin myös Porin Villa Peitteen tuotteista samaisen postauksen myötä. Meillä on myös ehdottomasti uuden sängyn hankinta edessä, nykyinen on ollut minulla jo 16 (oho!) vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Meillä sängyn uusimista täytynee odottaa hetki, kun ensin on kerättävä kassaa. Innostuin itsekin Villan ja Peitteen tuotteista sen verran, että olen harkinnut villaisen patjansuojuksen ja peittojen hankintaa. Ehkä ne auttaisi ensi hätään.

   Poista
 2. Kaunis tuo peitto. Ja, rauhallinen makuuhuone teillä, ei häiritseviä elementtejä.
  Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Täällä on rauhallista ja viihtyisää. Kunhan vaan sänky olisi parempi, niin nukuttaisi entistä sikeämmin.

   Poista
 3. Olen aivan lumoutunut tosta päiväpeitosta! Muutenkin taas kaunista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kaunis! Kuolasin peittoa pitkään. Onneksi se tuli yllättäen vastaan edullisesti, niin en voinut enää vastustaa kiusausta. :)

   Poista
 4. Kauniita kuvia <3 Meillä on IKEAn Sultan patjat, jotka ovat luonnonmateriaalia. Ollaan oltu niihin tosi tyytyväisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja kiva kuulla! Täytyy varmaan käydä kokeilemassa näitä patjoja jossain välissä. Toisaalta tekisi mieli taas panostaa kotimaiseen käsityöhön. Täytyykin siis miettiä valintaa tarkkaan, koska pitkäikäisestä hankinnasta on kyse.

   Poista
 5. Mä tilasin hijattain Porin Villa & peitteeltä tyynyn ja ohuen peiton, ja niistä olen kyllä tykännyt. Sänkynä meillä on Sotkan älypatjat joista tykkään ihan hulluna. Jotkut tämän tyyppiset (en muista oliko juuri tämä malli): https://www.sotka.fi/tuotteet/tuote/59/26134/viscolux-jenkkisankypaketti-180x200-cm , myöskin kotimaista tekoa ja suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä pistää tämäkin vaihtoehto muistiin. Kiitos. :)

   Poista
 6. Meillä on lapsilla Porin Villan ja Peitteen villapeitot ja -tyynyt. Itselle on tarkoitus hankkia jossain vaiheessa myös. Villa on ihana materiaali.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villa on ihanaa. Tekisi mieli päivittää petivaatteetkin koko porukalle.

   Poista
 7. Mukavan rauhallinen makuuhuone ja todellakin, joskus käy ihana tuuri kun löytää unelmansa ale-laarista! Luin samaisen postauksen Porin Villa € Peite tuotteista ja olen kyllä vakuuttunut heidän tuotteidensa puolesta. Sängynvaihto on hyvinkin lähellä!
  Meille Ikean Sultan ei todellakaan ole sopinut. Se on painunut lantion kohdalta neljässä vuodessa pysyvälle kuopalle, ei kivaa.
  Painoindeksit ovat meillä kohdillaan, mutta eipä ole patjan ominaisuudet. Sängyn valinta on niiiin vaikeaa! Mukavia kesäpäiviä sinulle ja poppoollesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä kuulla, että ette ole olleet tyytyväisiä sänkyynne. Sänky on sen verran iso hankinta, että sen toivoisi kestävän pitkään. Porin Villalta ja Peitteeltä hankin varmaan jossain vaiheessa ainakin petivaatteet. Sänkyvaihtoehtoja täytyy harkita rauhassa.

   Poista
 8. Hei,ihan vähän asian vierestä, mutta paljonko teillä on huonekorkeus tuolla vintillä? Ollaan aikeissa alkaa remppaamaan omaa vinttiä kesällä,mutta hieman mietityttää korkeusasiat kun matalahko tila siitäkin tulisi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonekorkeus on parhaimmillaan vain noin kaksi metriä. Joten todella matalaa tilaa tämä. Meillä vintti on pelkästään makuuhuonekäytössä (+säilytystilaa), niin eipä se ole kauheasti haitannut, vaikka toki jokainen lisäsentti korkeuteen olisi tervetullut. Remppaintoa teille! :)

   Poista