Virtuaalikierros takapihallemme


Tervetuloa kierrokselle takapihallemme! Tänään sain käyttää koko päivän puutarhatöissä. Ensin leikkasin tosi pitkäksi venähtäneen nurmikon, sitten haravoin, kanttasin ja kitkin. Nyt pihalla on niin siistiä, etten hetkeen muista olleenkaan. Tämän ahkeroinnin kunniaksi ajattelin päästää teidän pienelle kierrokselle takapihallemme.


Takapihalta löytyy pari kukkapenkkiä, joissa tällä hetkellä kukkii mm. kuolanpioni, kesäpikkusydän ja sammalleimu. Parhaimmassa loistossa kukkapenkit ovat kesäkuun lopulta alkaen. On siellä myös vielä rakenteilla oleva kuorikatteella rajattu pensasruusutarha, kuormalavoista tehty komposti, kukkiva seinä, syreenejä, seitsemän mustaherukkaa, raparperi, pieni päärynäpuu, hortensia, valtava lumipalloheisi, komeat saniaiset jne. Takapihaltamme löytyy myös hyötytarha, mutta sinne pääsette kurkkaamaan toiste. Aika perinteinen, iso rintamamiestalon piha siis, jossa nautin puuhastelusta niin kovin!

17 kommenttia

 1. Oi että miten ihana puutarha! Vaikka uusissa taloissa on puolensa, niin näissä puutarhahommissa on ihan nollasta aloittaminen aina vähän lannistavaa. Toki ihanaa se suunnittelukin, mutta kun kaikki kasvit on vielä NIIIIN pieniä. Mun lumipalloheisikin on noin 20cm korkea :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tämä meidän talon alkuperäinen emäntä on ollut todellinen viherpeukalo, joten piha oli aika upea jo tänne muuttaessa. Paljon siistimistä ollaan kuitenkin tehty ja varmaan jokainen perenna on vaihtanut paikkaa ja uusiakin on tullut. :)

   Poista
 2. Kaunis, runsas mutta ei ahdas, juurikin sellainen kuin vanhan talon pihan tuleekin olla. Mukavasti olet säilyttänyt vanhaa tunnelmaa ja toki pihaa voi aina päivittää omilla mieltymyksillä. Kantapään kautta olen oppinut itsekin, ettei kasvustoa pitäisi kovin monesti vaihtaa paikasta toiseen. Kasvu hidastuu huimasti ja kotiutuminen uuteen paikkaan saattaa olla kasveille vaikeaa. Niin, siis sitä kuuluisaa kasvurauhaa pitäisi antaa, mutta kun en aina malta:))) Mukavaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen halunnut säästää pihassa vanhaa henkeä, enkä laittaa kaikkea uusiksi. Mielestäni rintamamiestalon pihan tulee olla runsas ja hieman boheemi, mutta myös tilaa esim. lasten leikeille pitää jättää. Kivaa kesää sinnekin! :)

   Poista
 3. Upealta näyttää! :) Meillä on myös iso piha ja hommaa siinä riittää. Vähän ollaan pihasta jopa karsittu puita ja vaihdettu kukkapenkkien paikkaa ettei olisi liian runsas. Tykkään hirveästi lumipalloheisistä, meillä vaan joku ötökkä on vallannut puun enkä ole sitä vielä onnistunut häätämään. Toivottavasti ei pidä koko puskaa kaataa nurin :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Lumipalloheisiin tulee tosi herkästi kirvoja ja tänä vuonna niitä on ennätysmäärä. Myös meillä siis se näyttää aika kurjalta. Lehdet on käpristynyt ja kukinnot on jäänyt pieneksi. Ei kannata kaataa puskaa. Koita vaikka kylmää vesisuihkua tai mäntysuopaliuosta. Toivottavasti ensi kesänä olisi vähemmän ötököitä.

   Poista
 4. Ihanan perinteisen ja tyylikkään näköinen piha! Ja näkyikö siellä muumitalokin?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä, muumitalo siellä kotkansiipien takana pilkahtaa. Katso vaikka tunniste "leikkimökki" tuolta sivupalkista. :)

   Poista
 5. Ihanan rehevä puutarha, ja niin siisti :)

  VastaaPoista
 6. Voi, näyttäispä meidänkin piha joskus tuommoiselta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se varmasti vielä näyttääkin, kun pääsette kunnolla laittaan. Meillä on töitä tehty jo viiden kesän ajan. Onneksi pihassa oli paljon kaikkea kaunista, mutta kauheasti on täytynyt tehdä siistimistä.

   Poista
 7. Oi miten kaunista ja siistiä, minä kyllä rakastan vanhojen pihojen tunnelmaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Niin mäkin. Vanha, rehevä ja siisti piha on upea.

   Poista
 8. Ai että mikä piha, kateeksi käy! :)

  VastaaPoista