Lipastokaunotar

Ajatuksena oli odottaa lattiamaalin kuivumista ja lujittumista ainakin kaksi viikkoa ennen huonekalujen tuomista keittiöön. Kaksi viikkoa olisi täyttynyt tänään. Tämä vain varmuuden vuoksi, koska maalivalmistajan mukaan viikkokin voisi riittää. Mutta yllättäen viikonloppuna maltti ei enää kestänyt ja tuli pakottava tarve sisustaa. Sisustusvimmaa kasvatti Torista löytämäni lipastokaunotar. Koko kesän kyttäsin Ikean Malm-lipaston tilalle jotain kivaa vanhaa. Yleensä eteen tulleet olivat liian isoja tai vaativat liian suuren kunnostustyön. Sitten huomasin tämän. Myynti-ilmoitus oli julkaistu puoli tuntia sitten. Siinä ei ollut mittoja. Lähetin myyjälle viestiä niitä tiedustellakseni. Ei heti vastausta. En kyennyt odottamaan, vaan soitin heti perään. Ettei kukaan muu vain ehtisi ensin. Onneksi ei ehtinyt.Lipaston kannessa oli maalitahroja ja pinta oli kulahtanut. Hinkkasin pintaa tärpätin avulla ja hion hienolla hiomapaperilla heti perään, niin sain maalit siististi pois. Sitten hinkkasin pintaan teak-öljyä, niin nyt se näyttää paljon paremmalta. Työn touhussa huomasin vielä lipaston takalevystä Askon tarran. Siinä se nyt koreilee keittiössä, kuin olisi aina ollutkin. Sisäänsä se kätkee mm. kauniit pöytäliinani sekä astia- ja käsipyyhkeet.

Toivotaan, että hätäilyni ei nyt kostaudu. Suuresta ilmankosteudesta huolimatta lattia on kuivanut hyvin, eikä olla saatu aikaiseksi naarmuja. Onneksi nämä meidän vanhat huonekalukaunottaret ovat sen verran kevyitä, että ehkä ne eivät jälkiä jätäkään enää. Matot sen sijaan saavat odottaa syksyä, että lattia ei tummu niiden alta. Myös seinällä olevat hyllyt odottavat vielä käsittelyä. En ole osannut päättää mitä niille tekisi. Öljyäisikö tummemmaksi vai kenties maalaisi seinän sävyllä.

Voi kulkaas, minulla olisi niin mahdottomasti kerrottavaa ja näytettävää teille. Kameran muistikortti pursuilee kesän sisustelujen aikaansaannoksia. Joten luulen, että postauksia on nyt tulossa mukavaan tahtiin. Palataan asiaan taas pian! :)

24 kommenttia

 1. Oi, onpas kaunis ja sievä lipasto! Ihanat lattiat myös, millä ne on maalattu? (En ole hetkeen blogeissa vieraillut, joten olet saattanut maalin kertoa.) Meille on tulossa ilmeisesti lipeäkäsitellyt lattiat ainakin alakertaan, mutta yläkertaan voisi miettiä maalattua lattiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalasin lattian liuotinohenteisella Betoluxilla. Lisää juttua maalaamisesta löytyy parin postauksen takaa, joten jos kiinnostaa, niin käy lukemassa lisää. :) Meillä on yläkerrassa lipeöity lattia. Ollaan tykätty! :)

   Poista
  2. Tässä vielä linkki maalauspostaukseen: http://pilviraitti.blogspot.fi/2016/07/lattiarakkautta.html :)

   Poista
 2. Ei ihme, että olet innoissasi. Lipasto on todella kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi satuin huomaamaan tämän ja saaman sen itselleni. :)

   Poista
 3. On kyllä kaunis! Lattia myös :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Keittiö on kokenut nyt monta kivaa uudistusta. :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitti! Katselin, että teiltä löytyy vähän samantyylinen yläkerran aulasta. :)

   Poista
 5. Kaunis lipasto. Ja, lattia näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
 6. Ihana lipasto! Kaunotar todellakin :)

  VastaaPoista
 7. Kaunis lipasto ja lattiakin on upea! <3

  VastaaPoista
 8. Tuo lipasto on tosi kaunis. Istuu uudistuneeseen keittiöön mainiosti!

  VastaaPoista