Oransseja väripilkkuja


Uuden vanhan sängyn (klik!) myötä tytön huoneessa tapahtui muitakin pieniä muutoksia. Huoneesta haluttiin tehdä nyt jo vauvasta pieneksi tytöksi kasvaneen leikkivän taaperon tarpeita vastaava. Muutos toteutettiin hyvin pitkälti jo meillä löytyneiltä tavaroilla.

Keskellä huonetta on pieni pöytä tuoleineen. Ne ovat siskoni vanhat ja hän antoi ne meille käyttöön jo jonkin aikaa sitten. Myös ikkunaseinällä oleva kirjahylly on siskolta lainassa, samoin pyörillä oleva lelulaatikko. Valkoiset mäntyiset Ikean Hemnes-lipastot tuotiin alakerrasta. Isompi toimitti ennen lakanoiden ja vaatteiden säilyttäjän virkaa. Siinä olleet tavarat löysivät muualta paikan, niin lipastoon saatiin ruhtinaallisesti säilytystilaa tytön vaatteille. Pienessä lipastossa taas on mm. nukenvaatetta ja leluja alimmissa laatikoissa. Lelujen säilytys hoidetaan muuten lähinnä vinokaton alla olevien pussukoin. 


Vinokaton alla on myös on todella vanha puusohva. Ostin sen muutama vuosi sitten 1800-luvun lopulla rakennetusta talosta. Sohva on nyt vähän huonolla paikkaa, koska tuossa kohtaa siinä ei pysty istumaan kunnolla. Sillä ei ole oikein nyt hyvää paikkaa huoneessa. Olenkin hieman pohtinut siitä luopumista. Toistaiseksi se saa nyt vielä olla tuossa.
Halusin saada oranssin sängyn sopimaan paremmin huoneeseen, niin pieniä oransseja väripilkkuja löytyy nyt muualtakin. Niitä on mm. Ninnimoin julisteessa ja huoneessa jo olleessa viirinauhassa. Myös sohvalla olevassa Tammelantorin noutajassa, kirjahyllyn päällä olevissa aakkostauluissa ja vanhassa Mirja Vännin kuvittamassa valaisimessa on hieman samaa värimaailmaa. Tapetin vaaleansinistä puolestaan toiselle puolelle huonetta tuo mm. Ninnimoin Pilviraitti-sarjan juliste*.


Sisustuksen puolesta huone alkaa olla aika kiva. Sen sijaan muita pieniä viimeistelyjä tulisi tehdä. Osa patteriputkista on edelleen maalaamatta. Lisäksi haaveilen myös katon maalaamisesta ja isompien oksankohtien paikkaamisesta. Kattopaneelit ovat edullista valmiiksi valkoiseksi maalattua kakkoslaatua, kun aina jossain kohtaa täytyi aikanaan venyttää senttejä. Toimii näinkin, mutta viimeistellympi isossa osassa oleva katto olisi toki maalattuna.

Värikästä päivää! Muistathan osallistua Habitare lippuarvontaan (klik!).

* Saatu bloginäkyvyyttä vastaan Ninnimoilta (klik!).

6 kommenttia

 1. Ihana väritys! Mistä olet hankkinut aakkosjulisteet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Aakkostauluja löytyy meiltä lähes kaikki kirjaimet ja ostin ne muutama vuosi sitten Huutonetistä. Ovat vanhoja kouluissa käytettyjä tauluja.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Söpö huone söpölle tytölle. :)

   Poista