Uusi vanha sänky


Toimme jonkin aikaa sitten mökiltä uuden vanhan sängyn tytölle. Siellä se oli odottanut seuraavaa nukkujaa. Sänky on aikanaan ostettu anopille, joka täytti juuri 60-vuotta. Sen jälkeen isäntä on nukkunut siinä. Nyt se pääsee käyttöön jo kolmannessa sukupolvessa meidän tyttärellä. Sängystä tiedän sen verran, että se on ostettu meidän kylän huonekaluliikkeestä, joka edelleen jaksaa porskuttaa isojen huonekalujättien joukossa. Sängyssä ei ole mitään merkintöjä, joten valmistajasta ei osaa sanoa varmuutta. Aikoinaan ainakin Niemen tehtaat ja Vakiopuu on valmistanut vastaavia lastensänkyjä. Sängyn pohjassa on haalealla lyijykynämerkintä, joka kertoo sängyn maksaneen 53 markkaa.

Sänky on iästään huolimatta hyvässä kunnossa ja siinä on edelleen alkuperäinen sävy. Olenkin tässä pohtinut, maalatako vai ei. Oranssi ei kuulu omiin suosikkiväreihini ja se myös hieman rikkoo huoneen harmoniaa, kun ei oikein sovi tapetin sävyihin. Varastosta löytyisi luultavasti riittävästi maalia ihanassa karkkisävyssä (klik!), jolla on jo maalattu pari tuolia. Toisaalta taas ei raskisi maalata alkuperäiskuntoista. Mitä mieltä te olette? Alkuperäinen oranssi vai pinkkiä karkkia?


Myös huoneen tekstiilit saivat hieman päivitystä. Kun Kodin1:n konkurssimyynnissä aleprosentit kasvoivat, niin kävin hakemassa sieltä tytön huoneeseen Pandora villamaton hennon vaaleanpunaisena. Sängyn päällä on päiväpeittona käsin virkattu villapeitto. Se puolestaan löytyi Fidalta. Tyttö ei ole vielä nukkunut öitään uudessa sängyssään, joten huoneen toisella laidalla on edelleen pinnasänky. Kun se saadaan huoneesta pois, niin näytän muitakin nurkkia.

Sataa, taas. Siitäkin huolimatta mukavaa torstaita!

35 kommenttia

 1. Minä en raskisi maalata, ja mielestäni tuo oranssi tuo kivan säväyksen huoneeseen, kun kaikki ei ole niin harmonista :) Mutta jos maalaat, jätä alla oleva maalipinta sellaisenaan alle, jolloin lähtee siitä päältä helpommin, jos joskus tulee surku puseroon ja haluaa palata alkuperäiseen.

  ...Mutta minä nyt olen ihan liian varovainen minkään muuttamisessa; muut vain surutta vetelevät kaikki kalusteensa valkoiseksi ja hyvällehän sekin näyttää ;D että kuuntele minua sitten vain sillä korvalla! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut, tämä kieltämättä antaa kivan säväyksen. Eihän kaiken tarvitse niin harmonista olla varsinkaan lapsen huoneessa. :) Itsekin olen aika varovainen vanhojen kalusteiden maalaamisen suhteen. Lakattuja ja viilutettuja kalusteita en raski maalata, koska niiden saattaminen takaisin alkuperäiskuntoon on hyvin vaikeaa. Sen sijaan jo monta kertaa maalatut vanhat kalusteet voi mielestäni maalata uudestaankin.

   Poista
 2. Minä juuri katsoin, että sopii kivasti tuo oranssi :) Eli en maalaisi, mieluummin huoneeseen jotain muuta samanväristä, vaikka juliste seinälle tms pientä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Jos keksisi jotain muutakin oranssia vielä lisää (sitä itseasiassa on jo vähän huoneessa), niin sänky sopisi sinne vielä paremmin. :)

   Poista
 3. Prinsessalle pinkkiä :) Itseäni häiritsee, jos jokin värisävy ei kodissa miellytä. Jos muukin kalusto on kodissa alkuperäisessä värissä, niin sitten säilyttäisin. Tuo oranssiväri ei ole kuitenkaan mitenkään pahimmasta päästä.  ps. samanlaisessa sängyssä on tullut vuosia pikkulikkana köllittyä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että sinullakin on ollut tällainen sänky! :) Itseäni häiritsee myös epämieluisat värisävyt. Onneksi tämä oranssi on aika jees, vaikka ei ihan lemppareihin kuulukaan.

   Poista
 4. Tosi ihanalta näyttää, tuo muumikartta on ollut jo vuosia suosikkini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Sain kartan äidiltäni, joka ehdotti sen laittamista Muumitaloomme. En kuitenkaan raskinut viedä sitä ulos, että kosteus ei tuhoa.

   Poista
 5. Minäkään en menisi maalaamaan kulumatonta maalipintaa. Oväthan oranssi ja sininen vastakkaisvärejä. Tapetin vaaleansininen ei minusta kauheasti riitele sängyn sävyn kanssa. Voisiko sängyn laittaa toiseen päähän huonetta kauemmas tapetista? Kunhan tyttäresi on kouluiässä, niin varmaan tarvitsee jo pidemmän sängyn. Piri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sängyssä on jonkin verran kulumaa, mutta ei onneksi häiritsevästi, joten se menisi hyvin tällaisenäkin. Totta, tämä sänky ei lopunikää sovi, vaan varmaan sitten kun tyttö aloittaa koulun, niin katsotaan isompi sänky.

   Poista
 6. Samaa mieltä, sininen ja oranssihan ovat loistava väripari :) Ja mikäli vanha maalipinta on siisti, sekin puoltaisi vanhan säilyttämistä. Tosiaan sängyn kaveriksi jokin muukin oranssi väripilkku, niin sointuvat upeasti siniseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalipinta on kohtalaisessa kunnossa. Vähän on kulumaa, mutta ei onneksi kauhean häiritsevästi. Joten sänky menisi hyvin tällaisenäkin, kunhan saisi vielä muutakin oranssia kaveriksi. :)

   Poista
 7. Onko toi oranssi vai punaisenruskea ? Kun laitoin nuo tyynyt sänkyyn silloin väri sopi hyvin.
  Pinkki prinsessalle, kuinka kauan prinsessa omasta mielestään on pinkin tykkääjä. Kas tuossapa monta pulmaa. Jos maalaisin niin maalaisin valkoisella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väri on sellainen retro oranssi. Luulen, että pinkki miellyttäisi tyttöä niin pitkään, kun sängyllä riittää käyttöikää. Varmaan koulun aloittaessa joudumme hankkimaan isomman sängyn.

   Poista
 8. Älä missään nimessä maalaa, varsinkaan pinkiksi! Oranssi tuo juuri sopivasti särmää muuten niin hempeään huoneeseen. Eri asia toki jos sänky olisi maalattu vasta myöhemmin oranssiksi mutta itse en menisi koskemaan alkuperäisväriin ellei maali todella sitä kaipaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäpä on herättänyt paljon mielipiteitä ja hyvä niin. :) Mielestäni pinkki sopisi hyvin pienen tytön suloiseen huoneeseen, kun onhan se usein pikkutyttöjen lempiväri. Se sopisi myös kivasti tuon Tapettitehtaan tapetin kanssa, jonka ruusuissa on hempeää vaaleanpunaista. Toki pieni särmä on aina kaivattua ja sitä alkuperäinen oranssi sävy kyllä toisi! :)

   Poista
 9. Mulla oli pienenä tuollainen sänky ja sienituoli myös. Ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä taitavat herättää monille muistoja lapsuudesta. :)

   Poista
 10. Samaa mieltä edellisten postaajien kanssa. Ennen tekstisi lukemista ajattelin myös, että oletpa löytänyt loistavasti teille sopivan värisen sängyn. Luulin, että on rusehtava, mutta oli tai ei, mielestäni se ei riitele minkään kanssa huoneessa. Itse en maalaisi, mutta tietysti sängyn pitää miellyttää siinä nukkujaa - ja tietysti äitiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sänky on hitusen ruskeaan taittava oranssi. Sellainen retro oranssi. Antaa kyllä näin kivaa lämpöä ja pirteyttä huoneeseen. :)

   Poista
 11. Oiiii, mun mielestä sänky on mahtavan värinen! Mutta toki se pinkkikin varmasti sopisi. Anna tytön päättää.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tyttö näki sängyn, niin sanoi sen olevan "ihana iso sänky". :D Joten uskoisin sen kelpaavan näinkin. :)

   Poista
 12. Katsoin heti ekasta kuvasta, et kivasti sopii sänky huoneen väreihin 😊 Itse tykkään *irroitella* lasten huoneen värien kanssa ettei kaikki ole samoja sävyjä vaan tykkään kun on vähän kontrasteja siellä täällä.
  Sänky on kyllä ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni irroittelu sopii hyvin lastenhuoneeseen. Teillä onkin ihana värikäs huone pojilla. :)

   Poista
 13. Tykkään oranssista, joten kallistun myös sille puolelle, että älä maalaa. :D
  Ja olisin ehdottanut samaa kuin SuperSanna, eli lisäisin huoneeseen pieniä oransseja yksityiskohtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin kallistumassa siihen, että ei maalia, vaan hieman lisää oranssia huoneeseen. Pääsenpähän näin myös helpommalla. :D Enkä taida enää uskaltaa maalata näiden kommenttien jälkeen. :D

   Poista
 14. Mä katsoin heti myös, että sopiipa ihanasti tuo oranssi vaaleansiniseen nurkkaan.

  Mä ehkä koittaisin jotain ihan pieniä juttuja..voi olla siitäkin kiinni harmonia, että huoneessa on läikkä punaista tai joku ihan muu. Ehkä lisäisin oranssia ja vaaleansinistä jonnekin..nappaisin ehkä vaaleansinisen sävyn tapetista ja maalaisin sillä nukensängyn ja oranssia johonkin muuhun.

  Tosi kauniilta näyttää huone ja tahtoisi nähdä lisää :)

  VastaaPoista
 15. Kun katson ylintä kuvaa, niin enemmän minusta kärpässienijakkara riitelee tapetin varityksen kanssa kuin sänky.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makuasioita nämä näköjään. Mielestäni se taas sopii paremmin tapettiin, koska molemmissa on vihreää ja punaista.

   Poista
 16. Minusta tuo sänky tuo ihanaa kontrastia tapetin kanssa, en siis maalaisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kontrastia se kieltämättä tuo! :) Onhan se myös aika hauskaa, että sänky on säilynyt tässä värissä ja kunnossa jo useamman vuosikymmenen. Joten olkoon tällainen jatkossakin. :)

   Poista
 17. Niin kuin moni muukin, katsoin, että onpa sängyllä kiva ja pirteä väri. Jos se on noin kauan säilynyt alkuperäisvärissään, niin en maalaisi. Minä olen tuollaisia sänkyjä havitellut meille, mutta nyt tytöt on jo sen verran vanhoja että nuo ovat jo liian pieniä. Ihana huone!

  VastaaPoista
 18. Onpa superihanaa että sängyllä on takanaan jo noin pitkä historia omassa suvussa! Toivottavasti säilyy vielä seuraavat 60-vuotta! ^^

  VastaaPoista
 19. Voi kuinka ihanaa että sänky on säilynyt suvussa näin kauan ❤ Miekään en raskis maalata sänkyä sillä se näyttää oikein kivalta huoneessa oranssinakin.

  VastaaPoista