Habitare 2016: värejä, viherkasveja ja kotoisuutta

Värit, viherkasvit, luonnonmateriaalit ja kotoisuus. Ne jäivät päällimmäisenä mieleen eiliseltä Habitare vierailultani. Mielestäni messuilla oli panostettu vielä viime vuottakin enemmän osastojen sisustukseen. Oli luotu kotoisia ja kutsuvia tiloja. Varsinkin Marimekko ja Asun olivat onnistuneet tässä tehtävässä loistavasti. Lisäksi pidin Signals näyttelystä, jonka tarkoituksena on kuvata tämän päivän ja tulevia trendejä. Myös tänäkin vuonna uusien nuorien suunnittelijoiden The Block kortteli ilahdutti. Otin kuvia ja paljon. Ajattelinkin jakaa ne päällimmäisenä mieleeni jäävien teemojen mukaan.


Tikkurila
 Signals-vainunäyttelyVepsäläinen


KOTI - Suomalaisen Työn Liitto
 

Ornäs by Fasetti (50-luvun klassikko Siesta uustuotannossa)
 
Hakola
 
Tummaa tunnelmaa ja utuista puuteria

Väreissä loisti tummat ja tunnelmalliset sävyt, kuten smaragdinvihreä, syvä sininen ja burgundinpunainen. Toisaalta taas näkyi jonkin verran osastoja, joissa oli utuinen puuterinen tai roosaan vivahtava värimaailma. Värejä näkyi myös lattiapinnoissa sekä huonekaluissa. Nyt lattia voi olla vaikka tummansinistä kalanruotoparkettia, kuten Signals näyttely osoitti. Myös sohvissa ja nojatuoleissa on valittavana muitakin värejä kuin se harmaa. Kokovalkoiset tai musta-valkoiset sisustukset ovat selvästi jo pitkälti eilistä päivää. Nyt täytyy olla väriä ainakin sen parin sohvatyynyn verran.


Signal-vainunäyttely


Hakola


Marimekko


Deko / Järvenpään KukkataloThe Botanic Shelf by Riikka Katinkosti ja Pinja Rouger

Maija Puoskari Pino pino-maljakko


Runsaasti viherkasveja ja rentoja kimppuja

Ei ollut varmaan yhtäkään osastoa, jossa ei olisi näkynyt viherkasveja tai vaihtoehtoisesti rentoja asetelmia maljakoissa. Viherkasvit ovat tärkeä ja olennainen osa sisustusta. Ne viimeistelevät kodin ja tuovat ripauksen kotoisuutta lisää. Tarkkaan aseteltujen leikkokukkakimppujen aika on myös pitkään ollut ohi. Nyt messuilla näki hyvin rentoja asetelmia maljakoissa. Paljon oli poimittu myös luonnosta kukkia.

  MarimekkoKuovi (KOTI - Suomalaisen Työn Liitto) 

Piia Kalliomäki ja Pauliina Salonen - Cozy Homes from Finland

Finarte


 Kiteen Huonekalutehdas


Lapuan Kankurit


Asun (vitriini Ikea)


Signals-vainunäyttely


Tapio Anttila Collection

Nordic Swan Home

Luonnonmateriaalit ja kotoisuus

Luonnonmateriaalit niin huonekaluissa, astioissa kuin sisustustekstiileissä oli hyvin edustettuina. Näkyi paljon marmoria esimerkiksi pienissä sohvapöydissä. Myös rottinkiset tai vaaleasta puusta (koivu tai vaneri) valmistetut huonekalut olivat esillä. Sisustustekstiilit olivat joko puuvillaa, pellavaa tai villaa. Usein niissä näkyi myös käsityön jälki, juurevuus ja suomalaisuus. Kotoisuus ja kotona viihtyminen oli hyvin esillä. Näkyi kutsuvia stailauksia, teekannuja ja kirjoja.

Tällaisissa tapahtumissa yksi tärkein anti on myös samanhenkisten ihmisten tapaaminen. Kiitos siis seurasta Talosta koti Lyde ja Nuapurissa Maru. Oli myös tosi mukava nähdä teitä Oblik. Jutta, Voikukkapelto Netta ja suloinen sisustusassistentti, Call it Home Kati, Valkoinen Harmaja Suvi, Koti Asemalla Henna ja Piia Kalliomäki. Joten jos Habitare kiinnostaa enemmänkin, niin kannattaa lukea postaukset myös näistä blogeista. Harmi, kun itselläni oli ihan liian vähän aikaa käytettävissä, niin täytyi laittaa rivakasti tossua toisen eteen. Ensi vuonna varaan messuille enemmän aikaa. Koko päivän.

Toivottavasti tästä oli iloa teille, mikäli suuntaatte Habitareen tai tyydytte vain ihastelemaan näyttelyä kotisohvalta käsin. Tämän lisäksi samalla lipulla pääsee myös Antiikki-messuille, joista kerron toisessa postauksessa. Inspiroivaa päivää!

8 kommenttia

 1. Kiitos, kyllä oli kiva kattella kuvia, ihailla kaikkea kivaa.
  En ole koskaan käynyt Habitare messuilla.
  Näin pääsin minäkin käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos postauksesta oli iloa. Toivottavasti pääset vielä joskus käymään paikan päällä. Tämän vuotista tapahtumaan voin ainakin suositella lämmöllä. :)

   Poista
 2. Kauniit kuvat. Huomenna kohti messuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oikein mukavaa ja inspiroivaa messupäivää. :)

   Poista
 3. Olipa kattava katsaus messuihin, kiva! En ole koskaan Habitareilla käynyt ja tämäkin vuosi jää väliin. Osuvat niin huonoon aikaan, kun on nämä sadonkorjuut, säilömiset, sienestämiset ja säilömiset päällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, toivottavasti pääset vielä joskus käymään. :)

   Poista
 4. Kiitos ihanista kuvista! Mukava katsella kuvia, kun en paikan päälle päässyt, ehkä ensi vuonna sitten minäkin saan itseni sinne raahattua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos näistä oli iloa. Otin 251 kuvaa, niin "jonkin verran" oli pakko karsia. :D Suosittelen tapahtumaa ehdottomasti. Ensi vuonna sitten! :)

   Poista