Lämpöä lattiaanAlkaa olla jo sen verran vilpoisia lukemia mittarissa, että päätin kaivaa räsymatot esille. Kesällä maalaamani puulattia on saanut olla tähän asti ilman niitä. On ollut kiva ihastella tuoretta maalipintaa sellaisenaan, mutta nyt kaipaa jalan alle jotain pehmoista. Nämä matot tuovat myös värinsä puolesta lämpöä tilaan, jossa seinässä ja lattiassa on aika kylmät sävyt.
Olen edelleen hyvin tyytyväinen lattian sävyyn ja siihen, että lähdin viimein urakkaan muutaman vuoden suunnittelun jälkeen. Maali on myös toistaiseksi pysynyt todella hyvänä, eikä olla onnistuttu saamaan siihen jälkiä. Pari kertaa lattialle on tipahtanut taaperon toimesta vauhdikkaasti mm. lasipurkki, mutta tämäkään ei ole vahingoittanut maalipintaa. Lentävät esineet ovat saaneet aikaiseksi kolhuja, mutta maalipinta on joustanut niiden mukana irtoilematta. Toistaiseksi olen siis ollut erittäin tyytyväinen valintaan. Miinuspuolena täytyy sanoa se, että nyt lattiasta erottuu erittäin hyvin kissankarvat, hiukset ja muut sotkut. Lakattu, eläväinen puupinta oli paljon armollisempi. En kuitenkaan vaihtaisi enää tätä valoisuutta ja raikkautta pois.

Leppoisaa lauantaita!

21 kommenttia

 1. Maalattu lattia on ihana! Aina välillä haaveilen lautalattioiden maalaamisesta, mutta samalla muistutan itseäni juuri tuosta puupinnan armollisuudesta. Ei näy pöly, lika tai karvat. Alakerrassa lattiat varmaankin jäävät puupinnalle, yläkertaan voisi joskus sutia jotain vaaleampaa sävyä. Kivaa viikonloppua teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siivooja saa olla nykyään ahkerampi, mutta enpä vaihtaisi enää tätä näkyä pois. Kivaa viikonloppua teillekin! :)

   Poista
 2. Uskon, että vaalea lattia on pirullinen, mutta kuvissa se on aivan jumalainen! Nuo räsymatot sopivat tosi hyvin tuohon lattialla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Ajattelin, että tällainen vaalea harmaa olisi vähän armollisempi kuin valkoinen ja sitä se varmaan onkin, mutta eipä siivoojan tarvi laiskotella tämänkään kanssa. Onneksi kissankarvat ja pienet sutut ei näy kuvissa. ;)

   Poista
 3. Kaunis lattia ja ihanat nuo räsymatot. Tykkään!

  VastaaPoista
 4. Lattiassasi on tosi kaunis sävy. Itsekin kuulun maalattujen puulattioiden ihailijoihin. Ja räsymatot viimeistelevät tunnelman <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nämä maalatut lattiat ja rintamamiestalo vaan kuuluu yhteen. :)

   Poista
 5. Oih ihanat räsymatot! Haluaisin meille kans tuommoisia värikkäitä lattioille. Teidän lattia on kyllä hienon värinen. Itse on alkanut unelmoida keittiölattian ruuduttamisesta maalaamalla, mutta se projekti saa kyllä odottaa vielä jonkun aikaa :)

  VastaaPoista
 6. Oih ihanat räsymatot! Haluaisin meille kans tuommoisia värikkäitä lattioille. Teidän lattia on kyllä hienon värinen. Itse on alkanut unelmoida keittiölattian ruuduttamisesta maalaamalla, mutta se projekti saa kyllä odottaa vielä jonkun aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen ruutulattia olisi hauska! :) Jossain vaiheessa mietin myös sellaista meille, mutta ehkä tällainen yksivärinen on parempi tähän keittiöön kuitenkin.

   Poista
 7. Tosi kaunis tosiaan tuo lattian sävy, ja matot sopii mielettömän hyvin! Minä halusin meille tänne uuteen taloon vähän maalatun lautalattian tuntua, ja valittiin ihan valkoinen parketti jossa laudat on reunoistaan viistetyt. Eihän se toki sama asia ole, mutta valoisuutta tuo todella hyvin. Ja ne roskat näkyy, joka ikinen pölyhiukkanen ja hius... :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuollainen parketti tuo varmasti lautalattiatuntua. :) Eipä siis tarvitse siivoojan laiskotella teilläkään. :D

   Poista
 8. On kyllä todella kaunis lattian sävy! Ja ihana että on löytynyt noin raikkaita ja värikkäitä räsymattoja tiloja värittämään. Sopivat tunnelmaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Sain nämä matot lahjaksi. Tai oikeastaan mattoja oli vain yksi tosi pitkä, mutta pätkäsin sen itse kahdeksi. :)

   Poista
 9. Maalatut puulattiat ovat niin kauniita ja räsymatot tulevat maalatulla pinnalla hienosti esiin <3

  VastaaPoista
 10. Räsymatot ovat mielestäni niin ihania, niin ihania ♥ Meillä ei oikein voi pitää niitä, kun kissat ravaavat sellaista vauhtia välillä, että matot lentelee seiniin.. :D

  VastaaPoista
 11. En vaihtaisi minäkään noita vaaleita lattioita mihinkään, mutta on se siistinä pito välillä raivostuttavaa. Kolme koiraa kantaa aika paljon roskaa ja hiekkaa sisään.;)

  VastaaPoista