Himmeli pilleistä

Olen jo parina jouluna ihastellut muiden tekemiä himmeleitä, mutta en ole saanut aikaiseksi toteuttaa sellaista itse. Nyt päätin ryhtyä tuumasta toimeen. Perinteinen olkinen iso himmeli olisi upea, mutta itse ajattelin aloittaa harjoittelut helpommin käsiteltävistä muovipilleistä. Himmeliohjeita on netti pullollaan ja aiheesta löytyy kirjojakin. Löysinkin yksinkertaisen ohjeen täältä (klik!).Tein himmelin 12,5 cmpitkistä pilleistä joiden halkaisija on 3 mm. Isoimmassa kuviossa käytin kokonaisia pillejä. Keskikokoiseen kuvioon leikkasin pillin puoliksi ja pienimpään kuvioon neljään osaan. Pari tuntia näpertelyä, niin himmeli oli valmis. Pillejä jäi vielä iso pino, niin sormet syyhyäisi tekemään jo jotain muutakin. Ripustin himmelin olohuoneeseen takan viereen. Siinä se liikkuu ilmavirrassa kauniisti, mutta ei ole tiellä. Sitä on jotenkin rauhoittavaa katsella sohvalta. Sen sijaan muu seinä särkee silmiä (huomaa taaperon harventama yksilehtinen kilpipiilea :D). Olen jo jonkin aikaa kaivannut tälle seinälle uudistusta ja kivaa uutta asetelmaa String-hyllyyn. Katsotaan mitä keksitään.

Mukavaa päivää! :)

13 kommenttia

 1. Mä tein myös 2 himmeliä mustista ohuista pilleistä vasta: isomman olkkariin ja pienemmän makkarin ikkunaan. Koristelin niitä lisäksi helmillä, tuli kyllä ihanat ja tykkään tosi paljon :) Lisäksi tein kranssin eteisen aulaan muistaakseni paapon ohjeilla. Ihanaa Talvi/jouluaskartelua! Vielä olisi suunnitelmissa tehdä oljista kuusenkoristeita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ollut ahkera! Nuo pillikranssitkin on tosi kivoja. :)

   Poista
 2. Kaunis himmeli! Meillä on olkinen himmeli, isotätini tekemä. Jotenkaan en osaa tuoda meille muovi tai lasipilleistä tehtyä himmeliä, olkisen ns rinnalle. Vaikka tuollainen musta himmeli sopisi meille hyvin.
  Olet kyllä kärsivällinen, kun tuon himmelin olet saanut kasattua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkinen himmeli on kyllä kaikista ihanin ja se aito alkuperäinen. En itsekään yhdistäisi tällaisia muovisia virityksiä sen rinnalle, jos olkisen aarteen omistaisin. :)

   Poista
 3. Nätti! Itse tein viime vuonna sellaisen kranssin mallisen, sekä pienempiä kuusenkoristeiksi. Tälläistä perinteisemmän mallista en ole vielä tehnytkään, voisi ollakin kiva projekti!

  VastaaPoista
 4. Taas unohdin pillit kauppareissulla, mun on pitänyt jo pitkään kokeilla himmelin tekoa. Mutta kyllä vielä sen teen, jos sitten se kärsivällisyys riittää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti muistat ne seuraavalla kerralla. Tähän sopii hyvin mehupillitkin, mutta itse käytin nyt ohuempia askartelupillejä.

   Poista
 5. Nätti ja kivan kokoinen himmeli. Ilmavirta antaa kivan liikkeen siihen.

  VastaaPoista
 6. Kiva idea ja kaunis lopputulos! Voisin joskus kokeilla. Pitää vaan miettiä, mikä väri... Musta ei taida sopia meille. Olisikohan harmaita tai beigejä pillejä :) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Olen nähnyt ainakin valkoisia ja punaisia pillejä, muista väreistä en osaa sanoa.

   Poista
 7. Olen ajatellut lähteä rohkeasti liikkeelle ja kokeilla tehdä himmeli ihan kylmiltään oljista. Saa nähdä milloin pääsen toteutus vaiheeseen asti :)

  VastaaPoista