Itsetehty joululahja: kylpypallot + koristeluideoita

Nyt kun on päästy hyvään vauhtiin kotikosmetiikan parissa, niin ajattelin jakaa teille vielä kolmannen ohjeen ja ideoita näiden kosmetiikkalahjojen koristamiseen ja paketoimiseen. Nämä kylpypallot on yksinkertainen toteuttaa ja näihin löytää tarvikkeet ruokakaupasta.

Kylpypallot

100 g sitruunahappoa
125 g ruokasoodaa
100 g maissitärkkelystä
½ dl sokeria
Elintarvikeväriä sekoitettuna veteen
Tuoksu- tai eteeristä öljyä

Sekoita sitruunahappo, ruokasooda, maissitärkkelys ja sokeri keskenään. Sekoita toisessa astiassa elintarvikeväri ja tuoksu pieneen tilkkaan vettä. Lisää tätä vesiseosta varovasti tippa kerrallaan kuivien aineiden joukkoon. Sekoita nopeasti ja yritä välttää massan kuohuamista. Voit sekoittaa joko lusikalla tai käsin, jolloin massan muovailtavuutta on helpompi tunnustella. Kun massa on muovailtavissa, lusikoi se esimerkiksi silikonisiin jääpalamuotteihin tai muffinssivuokiin. Anna kovettua muutama tunti ja irroita varovasti muoteista.

Käytin näissä kylpypalloissa punaista elintarvikeväriä. Lisäsin kuivien ainesten joukkoon pari pussia kanelintuoksuista teetä, josta tulee hauskat hippuset massaan. Painelin massan silikonisiin muffinssimuotteihin. Tällainen iso riittää hyvin kokokylpyyn ja jalkakylpyyn riittää 1-2 jääpalamuottiin tehtyä pienempää kylpypalloa. Sitruunahappoa löydät kaupan mauste-/leivontatarvikehyllystä tai apteekista. Leivontatarvikehyllystä löytyy myös usein ruokasoodaa isoissa läpinäkyvissä muovisissa purkeissa.

Koristelu ja paketointi

Kotitekoisten hemmettelulahjojen koristelussa vain mielikuvitus on rajana! Netistä löytyy paljon ilmaisia tulostettavia etikettejä. Kokeile vaikka hakusanoja "printable tag" ja "printable label". Paperisen etiketin voit liimata pakkaukseen. Halutessasi voit varmistaa sen pysyvyyden kosteissa oloissa leikkaamalla kontaktimuovista etikettiä pari milliä isomman palan ja liimaamalla sen paperisen etiketin päälle. Tuon "Merry Christmas" etiketin löysin täältä (klik!).

Lisäksi askartelukaupoista ja markettien askartelutarvikehyllyistä löytyy usein valmiita etikettitarroja, joihin voit itse kirjoittaa haluamasi teksin. Kotitekoisen kosmetiikkalahjan mukaan voisi olla hyvä laittaa myös lappunen, joka kertoo tuotteen ainesosat ja käyttöohjeen. Lopuksi ihanuudet vielä kauniiseen pakettiin ja sitten lahjansaajaa ilahduttamaan! :)


Kotikosmetiikkaan löydät tarvikkeita (vahat, öljyt, mica-värit yms.) ja pakkauksia mm. Limepopista (klik!). Siellä on myös valmiita huulirasvan valmistuspaketteja sekä huulirasvoihin soveltuvia aromiöljyjä. Tuoksuöljyjä löytyy kattava valikoima mm. Pienestä tuoksukaupasta (klik!). Tuoksuksi sokerikuorintaan ja näihin kylpypalloihin soveltuu myös eteeriset öljyt, jotka kuuluu useimpien luontaistuotekauppojen valikoimiin.

Aiemmat ohjeet kotitekoisiin kosmetiikkalahjoihin löydät täältä:
- sokerikuorinta
- huulirasva
Mitä pidit näistä ohjeista? Olisiko kiva lukea vastaavia jatkossakin blogistani? Luulen, että seuraavaksi kuitenkin keskitytään taas sisustusjuttuihin, mutta sitä ennen lähden poikkeamaan käsityömessuilla. Kivaa viikonloppua!

Mainitaan nyt vielä, että tämä ei ollut kaupallinen yhteistyö. Tarvikkeet ostettu itse.

6 kommenttia

 1. Tykkäsin kovasti näistä, kiitos vain. Itse tehdyt lahjat ovat kivoja antaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit! Näitä on mukava askarrella. :)

   Poista
 2. Nämä menevät heti kokeiluun. Myydäänköhän jossain ruokasoodaa isommissa kuin noissa perus 125g pakkauksissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ostanut marketista 900 g läpinäkyvässä muovipakkauksessa Sallisen soodaa. Siitä riittää pitkälle. :)

   Poista
  2. Sitruunahappoa myydään myös samanlaisissa pakkauksissa. Toivottavasti löydät ja pääset askarteleen. :)

   Poista
 3. Aivan ihania tälläiset itsetehdyt lahjat <3

  VastaaPoista