Joulukuusi

Meidän mielestä kuusen tulee olla ehdottomasti aito ja mielellään metsäkuusi. Kasvatetut supertuuheat postikorttikuuset tai muovikuuset ei ole meidän makuun. Lisäksi meidän kuusella ei saa olla liikaa kokoa, koska pikkuiseen olohuoneeseemme ei mahdu niin leveyden kuin korkeudenkaan puolesta kovinkaan isoa. Sopiva yksilö löytyi tällä kertaa hetken etsimisen jälkeen oman mökkitien varresta. Ei ehkä tuuhein yksilö, mutta mielestäni kaunis.



Kannoimme kuusen sisälle perjantaina. Koristelimme sen koko perheen voimin. Alaoksille koristeita saattoi tulla vähän enemmän ja ryppäisiin pienen koristelijan toimesta, mutta se vain lisää kuusen viehätystä. Väriäkin kuusi sai aiempia vuosia enemmän. Halusin sinne myös punaisia koristeita, vaikka väri ei olekaan suosikkini. Näin jouluun se kuitenkin kuuluu ehdottomasti! Valoiksi laitoimme pienet LED-valot, joista tulee iltaisin hämärässä ihana tunnelma. Latvaan (jota olisi voinut vähän lyhentää) päätyi tuollainen perinteinen hopeinen latvatähti. Vielä jonain vuonna hankin jonkun kauniin kotimaisen, ehkä vanerisen, latvatähden.




Punaista löytyy nyt muualtakin, kun hain vinttivarastosta punaiset Marimekon Raanu-kankaasta ompelemani tyynynpäälliset. Ne sopivat hienosti jouluun. Muutoin näitä ei tulekaan käytettyä. Kuusen myötä olohuoneen sisustus tiivistyi entisestään ja huonekalujen järjestys on nyt tilapäisesti vähän kummallinen. Muutenkin huoneen perusjärjestys kaipaisi mielestäni vähän päivitystä, joten jospa joulun jälkeen saisi pyöräytettyä huonekalut uuteen järjestykseen. Sitä ennen keskitytään kuitenkin kuusen ihasteluun ja sen tuoksun haisteluun. :)

Leppoisaa sunnuntaita!

8 kommenttia

 1. Kaunis kuusi. Täällä mennään samoilla linjoilla, kuusen tulee olla aito metsäkuusi. Tänään juuri miehet olivatkin kuusta hakemassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehdottomasti aito tosiaan, niin saa nauttia siitä kuusen tuoksusta. :)

   Poista
 2. Kaunis kuusi ja kivasti koristeltu. Meillä on sama ongelma, olkkari liian pieni kuuselle. Jotenka meillä ei ole sisällä kuusta. Tuolla pihalla niitä on useampikin, tosin ilman koristeita. Tulis lunta, niin olis koristeet valmiina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lunta toivotaan täälläkin, mutta huonolta näyttää. Toivotaan, että se joulutunnelma löytyy muista asioista. :)

   Poista
 3. Muovikuusi ei ole meilläkään vaihtoehto. Ehdottomasti aito, jonka neulasia imuroidaan erinäisistä paikoista vielä monta viikkoa joulun jälkeen. Meillä on tuotu kuusi sisälle aina vasta aattona ja aamupalan jälkeen koristeltu koko perheen voimin. Tänä vuonna tekisi mieli luistaa tosta perinteestä ja aikaistaa hommaa päivällä tai parilla.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin imuroidaan mieluummin neulasia vielä juhannuksena kuin katsellaan muovista härpäkettä. Yleensä meillekin kuusi on tullut vähän myöhemmin, mutta tänä vuonna ei maltettu odottaa. :)

   Poista
 4. Kaunis kuusi! Meilläkin pitää ehdottomasti olla aito metsäkuusi ja eilen saimmekin tuotua kuusen sisälle <3

  VastaaPoista