Muutama löytö

Rasti seinään, kävin kirppiksellä! :D Oma kirppistenkiertelyharrastus on hiljentynyt aika paljon tässä parin viimeisen vuoden aikana. Ei ole ollut juurikaan tarvetta hankkia mitään erityistä. Suunta on ollut enemmänkin ulos päin talosta, kun olen halunnut keventää pursuilevia kaappeja ja varastoja. Maanantaina kuitenkin käväisin parilla lähimmällä kirppiksellä joulujuttujen toivossa. 
SPR:n Kontissa oli paljon joulukoristeita esillä. Ostinkin sieltä jokusen joulupallon. Viime vuonna meillä ei ollut poikkeuksellisesti kuusta, mutta tänä vuonna sellainen on tarkoitus tuoda sisälle. Itse asiassa se odotteleekin jo pihalla. Edellisinä vuosina kuusen koristeet ovat olleet lähinnä hopeisia ja valkoisia, mutta nyt ajattelin tuoda joukkoon vähän lisää väriä. Kuusenkoristekokoelma vaati siis täydennystä. En myöskään voinut vastustaa halpoja piparkakkumuotteja. Ne voi ottaa mukaan leivontaan tai sitten askartelen niistä jotain.Tekstiileiden puolelta silmiini osui vanha ryppyinen pöytäliina. Tunnistin sen heti Tampellaksi, mutta kotona piti vielä tarkistaa sen olevan Dora Jungin Valmu (1970-1973). Hintaa tällä pöytäliinalla oli vain 3,50 euroa. Nämä vanhat Tampellan liinat eivät taida olla nyt kovassa suosiossa; sen verran paljon ja suorastaan rikollisen halvalla näitä saa. Aiemmin löysin samasta paikasta samaan hintaan Dora Jungin perhoskuvioisen liinan. Ovat nämä toki nykypäivän ruokapöytiin aivan liian pieniä, mutta meidän pieniin 60-luvun pöytiin oikein sopivia. Nykypäivän isompiin pöytiin sopivia liinoja löytyykin uustuotantona Lapuan Kankureilta. Liinan persikkainen ja utuinen sävy mietitytti vähän, mutta ehkä olin vielä niin Tikkurilan Hazy-väripaletin lumoissa, että nappasin liinan mukaan. ;)

Mukavaa tiistaita! :)

16 kommenttia

 1. Täällä on aivan sama linja, kirppareilla käynti on vähentynyt minimiin koska tuntuu että en kertakaikkiaan löydä enkä edes oikeasti tarvi sieltä mitään :) Mukavaa Lucian-päivää ❤

  VastaaPoista
 2. Kauniit löydöt! Joulukoristeita tuntuu olevan kirppiksillä paljon ja valinnan varaa riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, niitä tuntuu löytyvän aina vuodenajasta riippumatta. :D

   Poista
 3. Nuo Dora Jungin liinat ovat aivan ihania, harmillisesti vaan ovat tosiaan aivan liian pieniä. Siitä huolimatta niitä löytyy meiltäkin useampia, jospa joskus olisi oikean kokoinen pöytä niille :D

  VastaaPoista
 4. Oi, olet löytänyt vanhoja piparimuotteja. Olen meiltäpäin etsiskellyt, ei vaan ole näkynyt. Niin, ja juurikin sydänmuotteja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kävi tuuri ja tällaiset löytyi. Katsotaan otanko ihan leivontakäyttöön vai askartelisiko näistä jotain. :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! Vierastan hieman tuota väriä, mutta katsotaan jos se kevään myötä pääsisi pöydälle. :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä löytyy ainakin täältä Tampereen seudulta paljon. Liekö tuolla Tampellan läheisyydellä syynsä. :)

   Poista
 7. Ihania löytöjä. Itse olen myös "löytänyt" pari Dora Jungin liinaa kirppikseltä. Tykkään näiden liinojen eleettömyydestä ja materiaalista myöskin. Ymmärrän myös ajatuksesi ettei enää mitään ylimääräistä sisään. Sama ajatus on itselläkin. Pitäisi tosiaankin paremminkin tyhjentää kaikkea ylimääräistä nurkista:). Mukavaa Joulunaikaa sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nämä ovat laadukkaan tuntuisia ja näköisiä. Kestävät myös loistavasti pesua, joten näitä uskaltaa käyttää rohkeasti. :)

   Poista
 8. Mun pitäis ryhdistäytyä pöytäliinojen käytössä, tuokin on niin kaunis! ..vaikka ne saakin heittää aika reippaalla temmolla pesuun, niin luo ne silti hienon tunnelman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma täällä, ei kauaa pysy puhtaana. Keittiössä meillä ei olekaan liinaa, mutta olohuoneessa on vieraita/juhlia varten toinen pöytä ja sen päällä on aina liina. Yleensä pellavainen, joka kestää käyttöä ja pesua ja sen voi heittää pesun jälkeen ihan ryppyisenäkin pöydän päälle. :)

   Poista