Nord Design Christmas Market (+ALEKOODI)

Sähköpostiini tupsahti pari viikkoa sitten kutsu Nord Design Christmas Marketin blogi-iltaan. Tiedossa oli kuulemma kotimaista lasia ja joulutunnelmaa, niin eipä sellaisesta kutsusta sitten voinut kieltäytyä! Sainkin siis maanantaina kivan aloituksen viikolle, kun kävin tutustumassa uuteen myymälään.Nord Designin ideana on auttaa kotimaisia käsityöyrittäjiä ja taiteilijoita tuotteidensa markkinoinnissa ja kaupallistamisessa, johon heillä ei ole välttämättä aikaa tai osaamista. Me tavalliset kuluttajat taas emme aina tiedä, mistä lähteä etsimään tällaisia tuotteita. Nord Design toimii siis linkkinä meidän välillä. Nord Designin valikoimiin kuuluu mm. unikkeja Janne Rahusen lasitaideteoksia, mutta myös meidän tavallisten kuluttajien saavutettavissa olevia käyttöesineitä.
Viime vuosina uutisissa on ollut pinnalla kuinka suuret kotimaiset astia- ja sisustustuotevalmistajat ovat siirtäneet tuotantoansa yksi toisensa jälkeen ulkomaille. Surullista, koska sen myötä katoaa osa Suomen vanhasta käsityöläis- ja muotoiluosaamisesta. Olinkin siis iloinen kuullessani, että kyllä tässä maassa valmistetaan vielä paljon mm. lasia! Iso osa Nord Designin lasituotteista tuleekin Nuutajärveltä. Toisekseen oli mukava huomata, että vaikka 50-70-luvuilla elettiinkin sitä suomalaisen suunnittelun ja muotoilun kulta-aikaa, niin uusia taitavia suunnittelijoita tulee koko ajan. He vain odottavat löytäjäänsä.


Illan aikana pääsimme tutustumaan Nord Designin tuotteisiin. Itse ihastuin yli kaiken Heikki Viinikaisen Laine lasiin, joka on käytössä mm. Arto Rastaan loihtimassa Suomi 100-menussa. Tämä monikäyttöinen lasi sopii niin kylmille juomille kuin myös jälkiruoan tarjoiluun. Lasin lisäksi ihastuin herkkään, hieman ranskalaistyyliseen Manuel Diemerin Ikebana-maljakkoon. Sitä voi käyttää yksittäisillä kukilla tai vaikka huonetuoksuilla. Lisäksi lasinen Nietos-valaisin olisi upea! Valaisin antoi kauniin tunnelmallisen valon. Mikäli Tampereella liikutte, niin astukaa rohkeasti sisään Nord Designin ovesta tai piipahtakaa tutustumassa heidän tuotteisiin Unicefin Joulupuodissa Tampereen kauppahallissa klo 10-16 19.12. mennessä. Tänään myös aukeaa heidän nettikauppansa, josta saa joulukuun 2016 loppuun asti -10% alennusta koodilla NORDJOULU.

Onko Nord Design jo teille tuttu? Löytyykö kodeistanne uudempaa suomalaista designia? Mukavaa viikonloppua!

-------------------------------------
Nord Design Christmas Market
Hallituskatu 29, Tampere
auki 22.12. asti
ma-pe klo 10-18
la klo 10-15

2 kommenttia

  1. Viikolla luin lehteä (OP?) ja mietin että onpa ihana koti, hieman tuttukin. Kunnes oivalsin että lehdessähän oli juttu teistä. Hyvä juttu!

    VastaaPoista