Vuoden väri 2017: lämmin ja hillitty Angora H466

Pääsin eilen vierailulle Kiasman lämpöön, kun Tikkurila kutsui minut Color Now 2017-tilaisuuteen, jossa julkistettiin vuoden väri. Vuoden väriksi valikoitui Angora H466. Angora on pehmeä, lämmin ja hillitty beige, joka sopii moneen kotiin. Se ei räväytä niin kuin tämän vuoden väri Vuono M442, vaan on käytännöllinen ja neutraali.
Vuoden 2017 Color Now-värikokoelma koostuu kolmesta erilaisesta väripaletista: Hazy, Clay ja Growth. Teemu Muurimäen koostamaan Hazy-värikokoelmaan kuuluu kauniita murrettuja sävyjä, mm. vuoden väri Angora H466 ja meidänkin keittiöstä tuttu Nefriitti N494. Ihastuinkin tähän kokoelmaan eniten. Ihastelin myös Susanna Vennon Clay-kokoelmaa, joka hehkuu terrakotan ja maan sävyissä. Vierastan hieman punaista sisustuksessa, mutta varsinkin värikokoelman ruskea Kontiainen L487 ja sininen Denim N429 ovat kauniita sävyjä, jotka voisin nähdä meilläkin. Marika Raiken Growth-värikokoelma sisältää puolestaan rohkeita, voimakkaita sävyjä. Niissä loistaa mm. Tomaatti M316 ja Basilika M384. Tämä värimaailma on itselle hieman vieras, koska suosin yleensä hillittyjä, murrettuja värejä. Nämä sävyt ovatkin sellaisia, joita voi poimia pieniksi väripilkuiksi.Sain mukaani Color Now 2017-sisustuslehden, joka antaa ideoita ja inspiraatiota ajankohtaisten värien käyttöön. Lehden pystyy tilaamaan ilmaiseksi Tikkurilan sivuilta. Lisää väri-inspiraatiota löydät myös uskomattoman kauniiden kuvien kera Riikka Kantinkosken, Susanna Vennon ja Pinja Rougerin blogeista. He pääsivät stailaamaan helsinkiläisasunnon Color Now 2017-väripalettien mukaan. Asunnossa stailattiin olohuone, makuuhuone ja työtila käyttäen väripalettien värejä.

Mitä ajatuksia vuoden väri Angora H466 herättää? Itse en ole ainakaan vielä täysin ihastunut, vaikka hieman samaa puuterista sävymaailmaa löytyykin meidän makuuhuoneesta. Omasta beigestä kaudesta edellisessä kodissa on sen verran vähän aikaa, että en ole vielä valmis uusintakierrokselle. Ehkä. ;) 

Kiitos Tikkurila inspiroivasta illasta. Kiitos myös vielä kaikille blogisiskoille ja muille sisustusintoilijoille seurasta! :)

9 kommenttia

 1. Kiitos itsellesikin seurasta! Koetan vielä sulatella Angoraa, koska olen tainut joskus julistaakin etten käytä beigeä. Toisaalta, mieli muuttuu, se on nähty jo monet kerrat :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi kiva nähdä taas! :) Beige on nykyään vähän vieras sävy mullekin, joten en usko, että sitä tullaan näkemään meilläkään ainakaan isoilla pinnoilla.

   Poista
 2. Voihan beige, kuuluu minun inhokkeihin! Voin kyllä hyvin mielessäni kuvitella miten kauniisti se voi sointia joihinkin koteihin :D Muita kokoelman ihania sävyjä kyllä voisin kyllä kuvitella myös meille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, no sama täällä! :) Meillä oli beige seinä edellisen kodin olohuoneessa. Maalattiin se sinne 2006. Nykyään sävy ei ole omia suosikkejani, enkä ole vielä valmis uusintakierrokselle sen kanssa.

   Poista
 3. Kiva postaus! Väri ei tehnyt kyllä minuunkaan hirveetä vaikutusta, ainakaan näin aluksi. Mutta ilta oli mukava ja oli kivaa tavata sut 😊

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en ihastunut itsekään täysillä, vaikka sävy varmasti sopii moneen muuhun kotiin. Oli ihana tavata vihdoin! :)

   Poista
 5. Minun silmääni sävy näyttää valmiiksi likaantuneelta. Bongasin sinut muuten yhden pankin asiakaslehdestä. Sivuja plärätessäni katseeni osui tuttuun oranssiseen sänkyyn.

  VastaaPoista
 6. Meilläkin oli beigeä makuuhuoneen seinissä edellisessä kodissa. Vuonna 2005 se sinne maalattiin ja kaunis oli, mutta enää en kyllä osaisi lähteä beigellä maalailemaan :)
  Nyt haaveilen mustista makuuhuoneen seinistä...

  VastaaPoista