Lahjalamppu

Joulukuun alussa ystäväni kysyi, haluaisinko vanhan lampun. Se oli jäänyt heidän varastoon, eikä heillä ollut sille käyttöä ja poiskaan raaskinut heittää. No tietenkin halusin! Eihän sitä voinut kieltäytyä, kun kyseessä oli a) ilmainen ja b) vanha valaisin. Vein lampun kotiin ja laitoin varastoon odottamaan asennusta. Sinne se sitten unohtuikin melkein kahdeksi kuukaudeksi.Viikonloppuna muistin, että siellä varastossahan se lamppu edelleen majailee. Putsasin sen ja samalla huomasin siinä olevan Idmanin kyltin. Kotimainen on siis tämä lamppu vanhus. Isäntä suostui asennuspuuhiin ja laittoi lampun kuistille. Siellä oli aiemmin viime kesäinen romotorilöytö, mutta jo pian sen asentamisen jälkeen totesin sen olevan vääränlainen tähän tilaan.
Mielestäni tämä valaisin antaa kauniin yleisvalon kuistille. Pian sitä ei toivottavasti enää paljoa tarvita, kun päivä pitenee vauhdilla. Siitä muistuttaa myös pelargonien uudet lehdet. Kovin rankkuja nuo raukat, mutta aina aiemminkin ne on ponnistanut uuteen kasvuun.

Kivaa uutta viikkoa!

P.S. Isäntä keksi tuosta valaisimesta heti kaksimielisiä vitsejä. Itse kieltäydyn näkemästä mitään tällaisia yhtäläisyyksiä. ;D 

P.P.S. Vielä on  aikaa osallistua arvontaan täällä (klik!). :)

20 kommenttia

 1. Hieno lamppu ja se sopii kuistille oikein mainiosti :)
  Ihania pelargonian rankoja, kyllä ne vielä alkavat kukoistamaan ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! :)

   Toivotaan näin. Luulen, että yksi pelargoni on valitettavasti menetetty, mutta muissa vihertää edes vähän. :)

   Poista
 2. Aivan mahtava valaisin ja sopii kuistillenne loistavasti <3 Minä kyllä ymmärrän isäntää :D

  VastaaPoista
 3. Hieno valaisin ja kivat amppelit! Minä en kyllä olisi huomannut mitään kaksi mielistä lampussa, mutta nyt kun mainitsit niin... 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, kiitos! :) Amppelit on kiva kirppislöytö muutaman vuoden takaa. Ostin kirppikseltä ensin toisen, mutta seuraavana päivänä oli pakko hakea sille vielä kaveri.

   Poista
 4. Hieno ja upee valaisin. Kyllä kelpaa katella vaikka tulisi valoisampaakin. Heh heh vai kaksimielistä...mäkin huomasin kun sanoit. Hullu ei huomaa, viisas ei virka mittää :) :)

  VastaaPoista
 5. Mulla kävi joku sama ajatus heti mielessä :D Mutta tosi hieno se on, ei sillä! Tykkään tuollaisista, kun tulee tosiaan hyvä yleisvalo, eikä turhia varjoja. Ihania ystäviä sulla, kun tuollaisia lahjoja saat <3 Kotimaiset vanhat valaisimet on mahtavia. Kelpaisi mullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, että muillakin sellaisia ajatuksia. :D Vanhat valaisimet on kyllä upeita. Meiltä löytyy ihan kiva kokoelma näitä vanhoja ja pari uustuotantoakin.

   Poista
 6. Ihana tunnelmallinen kuisti ja kaunis raikas valaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tykkään hurjasti meidän kuistista. Kaappi teki siitä niin siistin ja kutsuvan oloisen. Valoakin riittää hurjasti ikkunoiden ansiosta. :)

   Poista
 7. Upea valaisin, täydellinen taloonne! Pelargoniat saavat pian vauhtia valosta ja kunhan leikkaat sen huonoimmankin, alkaa se pian työntämään vihreää lehteä. Ei välitetä miesten vitseistä:)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että tuo yksi vähän kurjan näköinenkin vielä virkistyisi. Leikkasin siitäkin huonoja pois. Ehkä ne tästä taas starttaa uuteen kasvuun, kun päivä pitenee. :)

   Poista
 8. Mullekin tuli heti nuo härskit ajatuksen mieleen :D Mutta kaunis lamppu se on ja ihanaa että pääsi vielä käyttöön!

  St. Black

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Joo, täältä meiltä se löysi uuden hyvän kodin ja pääsi käyttöön. :)

   Poista
 9. Haha. Ensimmäisenä tuli itsellekin vähän samanlaisia aatoksia kuin miehellesi. :D
  Mutta on kyllä kiva lamppu ja sopii tuohon tilaan mahtavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, näköjään mies ei ole ainoa. :D Mutta kiva lamppu kuitenkin. :)

   Poista
 10. Voi kuinka kivan lampun sait! Onneksi tuli käyttöön, olisi ollut harmi jos olisi jäänyt jonkun varastoon käyttämättömänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, luin vasta nyt loppuun asti. Nyt kun sanoit niin... Mutta mutta, hieno on lamppu!

   Poista