Rahapuu

Ihana valo! Tänään on ollut taas tylsä harmaa päivä, mutta on mahtavaa huomata, kuinka pilviverhosta huolimatta valo jatkuu pidempään päivä päivältä. Tätä onkin kaivattu. On mukavaa, kun päivässä alkaa olla enemmän aikaa valokuvaamiselle ja enää ei tarvitse ehtiä kaivaa kameraa esille keskellä päivää, vaan siihen on hyvin aikaa vähän myöhemminkin.Valo saa myös sisustus- ja remontti-innon heräämään. Kävimme eilen maaliostoksilla ja ajattelin aloittaa vielä tämän viikon aikana maalausprojektin vintissä, joka on ollut mielessä jo pidempään. Mitään kovin mullistavaa ei ole tiedossa, kunhan vähän raikastetaan pintoja, mutta kerron tästä lisää myöhemmin. Raahasin maalailuja odotellessa vintistä olohuoneeseen tuon ison viherkasvin. Vintissä vinokaton alla se hipoi jo kattoa. En tiedä onko nykyinenkään paikka paras mahdollinen, kun se vähän ahdistuu nurkkaan tuon valaisimen kanssa, mutta onpahan vielä kattoon matkaa.Osaatko muuten kertoa, mikä kasvi tämä on? Minulle se on rahapuu. Saimme sen nimittäin 5,5 vuotta sitten häälahjaksi ja sen oksille oli kiedottu seteleitä. Silloin se oli pikkuinen puu ja mahtui pikkuiseen ruukkuun. Kerrankin olen onnistunut jonkun viherkasvin kanssa ja se on ilahduttanut meitä jo näin pitkään. Toivottavasti ei ota nokkiinsa muutosta.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

8 kommenttia

 1. Lohikäärmepuu tai traakkipuu ... näitä nimiä olen nähnyt kasvistasi käytettävän. Omaani olen joskus latvonut; tekee maljakossa uudet juuret.
  Piri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se tämä varmaan onkin! :) Voisin kokeilla myös tuota latvomista, kun tämä on kasvanut aika honteloksi. Kiitos vinkistä! :)

   Poista
 2. Joo mäkin panisin ton traakkipuuksi. Mulla on ollut joskus, oli kova kasvamaan. Mä leikkasin päästä palan ja annoin jollekin. Isäntä vei myös työpaikalleen. Siellä kun oli tilaa, niin kasvoi ylös ja leveyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta! Eipä olisi tullut mieleen latvoa tätä, joten kiitos myös tästä vinkistä. :)

   Poista
 3. En osaa kyllä sanoa, mikä kasvi on kyseessä. :) Varsinainen viherpeukalo kun olen. ;)
  Lisääntynyt valoisuus on kyllä ihanaa, juuri eilen oikein riemuitsin, kun treenikuljetuksia sai suorittaa valoisaan aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä valo on jotain aivan ihanaa! Tuntuu, että herää henkiin taas pimeän jakson jälkeen. :)

   Poista
 4. Taitaa olla tuoksutraakkipuu.

  VastaaPoista
 5. Kasvi on Jukkapalmu, traakkipuussa on suipot lehdet ja ne osottavat kohti kattoa. Rahapuu on pieni pöytä kasvi :)

  VastaaPoista