Tuhannen ja yhden yön unet

Kuten jo aiemmin vihjailin, meidän sängyn etsintä on saatu päätökseen. Ainakin sängynrungon osalta. Etsintäprosessi oli pitkä, koska hankala tila matalan vinokaton alla asetti sängylle omat vaatimuksensa. Kauniita sänkyjä korkealla päädyllä löytyi vaikka kuinka, mutta riittävän matalalla päädyllä olevia tai päädyttömiä oli hankala löytää.


Lopulta löysin Huonekalutehdas Pentti Talvitien valikoiman. Heiltä löytyi paljon kotimaisena puusepän työnä tehtyjä koivuisia sänkyjä. He valmistavat sänkyjä myös toiveiden mukaan, mutta valikoimissa silmiini osui tämä yksinkertainen ja perinteinen Laatu laveri. Päädyttömänä se mahtuu loistavasti nykyiselle paikalleen.Patjojen osalta etsintä jatkuu yhä, joten valitettavasti nukumme vanhan jenkkisänkymme patjalla ja sijauspatjalla. Jämäkkä runko tukevoitti nukkumistuntumaa kuitenkin merkittävästi, joten eiköhän näillä sinnitellä siihen asti, kun osataan tehdä päätös patjojen suhteen. Uusien patjojen myötä tuo patjapino tulee luultavasti hieman mataloitumaan. Ajattelin jättää tällä kertaa sängyn pääosaan, niin petasin sinne vain alennusmyynneistä kahdella kympillä löytämäni puolipellavapussilakanat (50% pellava, 50% puuvilla). Edelleenkään siis sisustusbudjetti ei venynyt ylellisiin pellavalakanoihin, mutta näin sain vähän samaa tuntua ja näköä makuuhuoneeseen. Kuten varmaan huomasitte, tekemäni makramee päätyi myös tänne. Vielä lattia kaipaisi ehkä mattoa. Toisaalta on taas sääli peittää liikaa tuota kaunista lipeöityä puuta.Makramee, pöytävalaisin ja kaktus veivät ajatukseni jonnekin tuhannen ja yhden yön tarinoihin. Kenties täällä sitten nukutaan ainakin tuhannen ja yhden yön unet. Toivottavasti pidempään, koska ostimme sängyn samasta paikallisesta liikkeestä, josta tytön myöskin kotimainen sänky on ostettu aikanaan hänen mummulleen melkein 60 vuotta sitten, joten odotamme tälle pitkää ikää.

Kivaa iltaa ja hyvää yötä!

5 kommenttia

 1. Sänky on ihana ja niin sopivan siro tuon vinokaton alle, hieno ostos. Kauniita unia teille sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tykkään myös tämän siroudesta ja siitä, että saatiin vihdoin nostettua patjat lattialta pois.

   Poista
 2. Ihanan avaraa ja seesteistä teidän vinokaton alla. Kaunis sänky ja aivan ihana lamppu tuossa yöpöydällä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Täällä vintissä riittää lattiapinta-alaa, mutta olen halunnut pitää sen mahdollisimman väljänä. On kivaa, kun ympärillä on tilaa. :)

   Poista
 3. Kaunista <3 Ihanasti käy toi sänky paneeliseinän ja vanhan yöpöydän pariksi!

  VastaaPoista