3 x maljakkolöytö

Tuossa pari päivää sitten päätin tehdä pienen kirppiskierroksen ja kiertää kaikki lähialueen kirppikset läpi. Harmittavan usein sitä on lähdetty kotiin tyhjin käsin kirppiskierroksen päätteeksi. Toisaalta eipä sitä ole ollutkaan erityisiä tarpeita. Tällä kertaa kuitenkin mukaan tarttui ihan mukava saalis.

Ehkä näyttävin löytö on tämä Kupittaan saven kannu. Siitä on hieno kelta-musta väritys. Tästä kannusta tuli heti mieleen eräs ystäväni ja hänen upea kokoelmansa. Vaikka kannu toki näyttää kivalta tuossa vitriinin päällä, paremmin se sopii Keltaisen kahvipannun kotiin. Kannu lähtikin jo kohti uutta osoitettaan. :)Itselleni ostin peräti kolme maljakkoa. Tämä mustalla ryhditetty värikäs maljakko on ruotsalainen Upsala-Ekebylle Mari Simulsonin suunnittelema "Sagina". Maljakko on valmistettu 1950-luvun lopussa. Musta-valkoinen vaasi on luultavasti saksalainen, mutta sen pohjassa ollut leima oli puoliksi haalistunut, niin en vielä päässyt varmuuteen sen alkuperästä. 


Kolmas vihreä maljakko on puolestaan kotimainen pienen keramiikkipajan tekemä. Maljakoiden lisäksi kannoin kotiin vielä Backamin teak-tarjottimen. Tarjottimia meillä ei oikein ollutkaan, joten tämä tuli ihan tarpeeseen. Tämän päälle saisi myös koottua kivoja asetelmia.

Mukavaa alkanutta viikkoa! :)

6 kommenttia

 1. Tosi hyviä löytöjä! Tuo mustavalkoinen maljakko olisi varmasti matkannut myös minun mukanani kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nämä oli kaikki tosi kivoja. Olin kerrankin oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja osuin kunnon maljakkoapajille. :)

   Poista
 2. Siis sinähän olet osunut oikein kunnon maljakko apajille, aivan upeita löytöjä kaikki <3 Tuo mustavalkoinen ruotsalainen on todella kaunis ja olisi kyllä myös lähtenyt mukaani. Vaikka en voi kiistää, etteikö minun mieleeni olisi eniten tuo ihanuus, joka minulle päätyi. En malta odottaa, että saan maljakon kotiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Harvoin tulee tällaisia vastaan. :) Oli niin ihanaa, että sain ilahduttaa sinua. <3

   Poista
 3. Ihania löytöjä! Ja todella kaunis on kotisi.

  VastaaPoista