Tyylikäs kissanvessa

Meillä Elsalla oli ennen sellainen hyvin perinteinen kuomullinen kissanvessa. Sysiruma vessahökötys haukkasi ison osan minivessamme lattiapinta-alasta. Vessa oli sijoitettu suihkun eteen, joten aina suihkusta tullessa hiekkaa liimaantui märkiin jalkapohjiin, vaikka oli juuri imuroinut. Lisäksi siinä oli kaikenlaisia koukeroita ja koloja, jotka oli vaikea pitää pölystä puhtaana.


Olin jo useamman kerran eksynyt ihastelemaan netissä tyylikästä Modkat-kissanvessaa ja kuullut siitä ylistyspuheita, mutta sen korkea hinta oli vain omalle kukkarolle liikaa. Hetki sitten sisustajaporukalla tuli puhetta tyylikkäistä kissanvessoista ja yksi Modkatin omistaja kertoi heillä olevan sellainen ylimääräisenä, kun heidän kissa ei ollut sopeutunut käyttämään sitä. Teimmekin heti kaupat uuden veroisesta vessasta ja se matkasi meille hyvään hintaan.Annoin Elsalla aikaa sopeutua uuteen vessaan ja se oli hetken käytössä rinnakkain vanhan kanssa. Ainakin toistaiseksi kaikki stressi vaihdon sujuvuuden suhteen on ollut turhaa - utelias pieni kisumme on ottanut uuden vessan ilolla vastaan. Vessan paikka vaihtui samalla ja toistaiseksi se majailee tuolla kuistin nurkassa. Sen ulkonäkö on niin simppeli ja huomaamaton, että sitä ei oikeastaan huomaa tai ymmärrä sen olevan kissanvessa. Mikäli paikka osoittautuu hankalaksi, sen kehtaa siirtää oikeastaan minne tahansa muualle. Hiekan kulkeutuminen on myös vähentynyt, koska suurin osa jää vessan kannelle kissan tullessa sieltä ulos. Hyvä ostos kaikkiaan! :)

7 kommenttia

 1. Tuo vessa on ihan mahtava, meidän Lucia ei vaan suostu menemään tuollaiseen. Olisin muuten jo hankkinut tuollaisen kissanveskin. Hyvä jos Elsa on sen hyväksynyt mukisematta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elsa on niin utelias, että tutustui heti innoissaan uuteen vessaansa ja otti sen mielellään käyttöönsä. :) Harmi, jos teillä ei toimi.

   Poista
 2. Enpä oo moiseen ennen törmännyt! Mä ratkaisin ongelman aikoinaan piilottamalla vessan kaappiin. Kaapin kyljessä on reikä josta kisut mahtuu, mutta koirat eivät mahdu tyhjennys hommiin. Meillä kun oli sekin ongelma.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietin tuota kaappivaihtoehtoakin, kun löysin netistä hauskoja ratkaisuja. :) Päädyin kuitenkin Modkatiin, kun tätä kerta tarjottiin ja tämä vie ehkä hieman vähemmän tilaa.

   Poista
 3. On kyllä kivannäköinen veski nyt Elsalla. Meillä on semmoinen kuomullinen versio alakerrassa (kodarissa) ja yläkerrassa avolaari. Kumpaakin käytetään hyvillä mielin ja olen miettinyt, että varmaan tuommoinen Modkat-tyyppinenkin kelpaisi meidän mirrille.
  Tuo on niin fiksunnäköinen, että joku vieras voisi erehtyä luulemaan roskikseksi tai joksikin säilytysboksiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tätä ei heti veskiksi arvaa. :) Itsellä tulee myös mieleen iso kestokasteluruukku. :D

   Poista
 4. Meillekin olen tätä haaveillut jo yli 3 vuotta, mutta kun kissojen vessat on saunassa niin ei haittaa vaikka ulkonäkö ei niin miellytä. Niin nätti tuo Modkat on, mutta niin on hintakin :) Mutta onneksi meille köyhille kissanomistajille on tullut Modkat kopioita Zooplussaan ja Mustiin ja Mirriin, josta katollisen vessan saa lunastaa itselleen reilulla kolmellakympillä :D

  VastaaPoista