Vaellus

Eilen kerroin, kuinka olohuoneen seinät olivat vaihtaneet väriä ja nyt olisikin aika näyttää pari kuvaa uudistuneesta huoneesta. :) Olohuoneessa on kaikki vielä vähän vaiheessa. Vein villamaton tänään pesulaan, joten lattia on ilman mattoa. Lisäksi taulut ja verhotanko on ripustamatta. On vain niin vaikeaa tehdä reikiä vastamaalattuun seinään. Eikä tässä kiirekään ole. Alkuviikosta postin pitäisi tuoda yhden uuden kivan jutun ja sen myötä seinälle tulee jotain uutta. Katsotaan ripustuksia siis myöhemmin.


Seinien sävyksi valikoitui Tikkurilan X450 Vaellus. Sävy on samanlainen harmaaseen taittava vihreä, kuten keittiömme N494 Nefriitti, mutta vain monta astetta vaaleampi. Halusin vaalean sävyn, koska olohuoneemme ei ole niitä valoisimpia huoneita, kun siellä on vain yksi ikkuna länteen. Maalasin tällä kertaa kaikki seinät ja käytin täyshimmeää maalia. Himmeä maali antaa kauniin, rauhallisen tunnelman. Se antaa myös seinien pienet virheet anteeksi.


Ennen maalausta hioin harmaan kalkkimaaliseinän kevyesti, että sain siitä isomman struktuurin pois, jota aina tulee vähän kalkkimaaleilla maalatessa. Sitten kunnon pölynpuhdistuksen jäljeen maalasin seinän suoraan pintamaalilla. Maalaus kalkkimaalin päälle "tavallisella" maalilla ei tuottanut isompia ongelmia. Jouduin kuitenkin maalaamaan tämän seinän kolme kertaa, kun maali ei jostain syystä tarttunut ihan täydellisesti joka kohtaan ensimmäisillä maalauskerroilla. Muille seinille riitti kaksi maalauskertaa.


Näytän teille toki vielä myöhemmin lisää kuvia, mutta nyt olohuoneessa on niin kolkkoa, kun verhot, matto ja taulut puuttuu. Palataan siis näihin tunnelmiin! Oikein mukavaa viikonloppua. :)

16 kommenttia

 1. Näyttää nyt jo niin ihanalta, tuo sävy oli tosi hyvä valinta! Kauniin rauhallinen sävy tuo ihanan taustan vanhoille huonekaluille.

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä💚 Varsinkin kaappi tulee nyt kauniisti esille.

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis seinänväri. Tavarat/kaappi tulevat hyvin esiin.
  Olispa mullakin yhtä innokas minätekijä :) kuin sinä olet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Maalaaminen on nopeaa ja helppoa, joten jos värinmuutos houkuttelee, niin eikun hommiin. :)

   Poista
 4. Näyttää tosi kauniilta ja tuo hyvin ihanat huonekalut esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, valkoinen oli liian kova ja kylmä tausta. :)

   Poista
 5. Ihana sävy! Täytyy ehkä ottaa yhdeksi vaihtoehdoksi meidän eteiseen. Jotain vaaleaa, vihertävää pohdittiin ja ainakin kuvissa tuo vaellus on tosi nätti.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hae värilastu kaupasta, niin näet miten sävy toimii teillä. Tämä on kyllä kaunis vaihtoehto. :)

   Poista
 6. Näyttää kivalta! Pohdin eteisen seinien väriä, taidan mallata tätä vaellusta sinne :) Oikean värin löytäminen on niin vaikeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, oikean sävyn löytäminen on vaikeaa. Itse etsin tätä pitkään ja tutkin monia värikarttoja. Muitakin hyviä vaihtoehtoja oli, mutta tämä vei voiton. :)

   Poista
 7. Kurkkaanpa heti kotona värikartasta nuo värit :) Meillä edessä koko huushollin maalaus. Kivalta näyttää teidän olkkari.

  VastaaPoista
 8. Levollista ja kaunista. Hyvä valinta :)

  VastaaPoista