Viherkasvien keväthuolto
Lumi sulaa silmissä ja epäilen, että viikonloppuun mennessä sitä tuskin on enää paljoa meidän etelään olevalla etupihalla. Puutarhahommat on jo mielessä, mutta ennen kuin sinne asti päästään, on hoidettava viherkasvit kevätkuntoon. Aloitin projektia jo pari viikkoa sitten ja tänään jatkoin muutaman kasvin verran, kun aurinko niin ihanasti muistutteli keväästä.
Tykkään käyttään viherkasveilla kestokasteluruukkuja, koska olen vähän laiska kastelija. Niiden kanssa harvoin tulee ongelmaksi liian innokas tai vähäinen kastelu, vaan kasvi ottaa säiliöstä tarvitsemansa veden. Orthexilta löytyy kivoja muoviruukkuja nykyään myös tummanharmaana ja mustana. Toisaalta tykkään myös tosi paljon Arabian vanhoista kukkaruukuista. Meiltä löytyykin muutama mustanruskea Richard Lindhin ruukku. Näitä taidan metsästää lisää kirppiksiltä. Pari isompaa olisi kiva löytää.

Aurinkoista viikkoa! :)

8 kommenttia

 1. Tuo sama homma on täälläkin edessä. Multa vain on vain kaupassa.

  VastaaPoista
 2. Täällä olisi myös tuota puuhaa tiedossa. Olen vaan niin onneton kasvien hoitaja, viimeistään mullanvaihdon yhteydessä kasvi menehtyy. Mutta tehtävä se on!
  Ihanat keväiset kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No itsekin onnistuin katkomaan lehtiä mullan vaihdon yhteydessä, mutta toivotaan, että uusi ravinteikas kasvualusta innostaisi kasvit kasvamaan. :)

   Poista
 3. Munkin pitäisi Turussa hoitaa kasvihommat. Joka kevät kasvihuolto tulee ikään kuin yllättäen, en koskaan opi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Onhan tämä myös aika tympeää ja sotkuista hommaa, varsinkin jos kasveja on paljon. Toivottavasti kasvit palkitsee työn hienolla kasvulla. :)

   Poista
 4. Meillä onneksi jo hoidettu mullanvaihdot ja esikasvatus kesäkukillakin aluillaan. Altakasteluruukut on kyllä ihan must, ei tarvi lomareissun ajaksikaan kukankastelijaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä ollaan ajoissa, hienoa! :) Mun pitäisi vielä vaihtaa mullat kahteen isoon kasviin vintissä. Tai taidan ehkä vaan lisätä niihin uutta multaa, kun ne on niin isoja yksin käsiteltäviksi.

   Poista