Kohti vappua

Täällä aletaan vähitellen valmistautua vappuun ja pitkään viikonloppuun perheen parissa. On tehty kevyt viikkosiivous ja sen kunniaksi laitettu maljakkoon värikkäitä ruusuja. Simaa, munkkeja ja nakkeja löytyy. Jotenkin tämä vappu tuli tänä vuonna niin varkain, joten oma kotisima jäi valmistamatta. Onneksi kaupasta saa.  
Mielestäni kaupan simat eivät yllä lähellekään kotisiman makua. Mielestäni ne on usein liian limumaisia ja hiilihappoisia. Siman kuuluu maistua sopivasti makealta ja sitruunoilta ja ainesosaluettelosta tulee löytyä hiiva. 


 
Ostin jo viime viikolla pullon Kaskein Juhlasimaa, jossa maku oli mielestäni todella lähellä kotisimaa, todella hyvä! Siksi ihmettelenkin, miksi se jäi IS:n makutestissä jumboksi. Harmikseni se oli eilen kaupasta loppu, joten ostin sitten Wanhan Porvoon Fabriikin Kotisimaa (simatestin toiseksi huonointa), joka osoittautui ihan kelpo vaihtoehdoksi, mutta ei yltänyt Kaskein siman tasolle.En tiedä sitten, onko itselläni jotenkin erikoinen maku vai onko yhä harvempi maistanut kunnon perinteistä kotisimaa, kun itse olisin makutestissä arvioinut simat aivan toisin. Itse jätän nuo E-koodisotkut mielelläni kauppaan. Ja merkkaan jo nyt kalenteriin, että muistan tehdä itse simaa ensi vuonna.

Nyt lähden pyyhkimään pölyt teekkarilakista. Iloista Wappua!

18 kommenttia

 1. Nuo teidän nojatuolit ovat kyllä niin kauniit, tykkään valtavasti.
  Täällä on sima tehty ja kuopukselle vappupallo hankittu, muuten vappu onkin aivan lähtökuopissa. No, eiköhän saada vappu vielä valmisteltua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä ihanat! Toivottavasti saitte mukavan vapun aikaiseksi. :)

   Poista
 2. Joo kyllä kaikessa hyvässä pitää olla aitoa sokeria eikä yhtään E- koodia! Eikä siis makeutusaineita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, aidon sokerin puolella ollaan täälläkin. Mieluummin sokeria kohtuudella, kuin suonen täydeltä keinotekoisia makeutusaineita.

   Poista
 3. Tuo teidän olkkariin seinien sävy on ihan mahtava!

  Minä en vappuna samasta välitä, mutta munkit kyllä maistuu sitäkin paremmin. Joten toivottelen teidän popppoolle munkkirikasta vappua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy tunnustaa, että olin aluksi vähän epävarma sävyn suhteen, mutta nyt se tuntuu jo hyvältä. :)

   En itsekään juo kovinkaan paljoa simaa, mutta ainakin pari pulloa kunnon simaa on silti saatava. :)

   Poista
 4. Hei!

  Pitipä oikein kommentoida tätä sima -kirjoitustasi, kun ollaan miehen kanssa ihmetelty ihan samaa: ihmiset eivät tosiaankaan taida enää tietää, että sima kuuluu valmistaa hiivan avulla käyttämällä - eikä suinkaan lisäämällä hiilihappoa rypäle(!)mehutiivisteeseen!
  Erehdyttiin vahingossa ostamaan muuattakin mainitsemassasi testissä menestynyttä "simaa" ja... voi luoja! Mies oli sitä mieltä, että kyseessä oli suorastaan siman irvikuva..
  Noh, urhoollisesti juotiin silti sekin pullo tyhjäksi ja vietiin kierrätykseen. Tuoteselosteet kannatta tosiaan lukea ennen ostamista!

  Virkistävää vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän kyllä, että jotkut haluaa ostaa noita limuja lapsille, kun ovat täysin alkoholittomia, mutta omaan makuun ne ei uppoa sitten yhtään. Sokeria, sitruunoita ja hiivaa täytyy olla kunnon simassa! :)

   Poista
 5. Voivoi, tuleekohan tänä vuonna juhlittua vappua ollenkaan? Ihan liian pian pääsiäisen jälkeen, näin perheelliselle pitäisi antaa aikaa huilata kaikista juhlapyhistä :D

  Simaa ei meillä juoda oikein, joten ajattelin korvata sen jollain muulla (vinkit otetaan vastaan). Joku brunssijuttu voisi tulla, ruoka kun on itselleni nykyään tärkeämpi, kuin vappujuhlinta muutoin! Ilmapallot ja serpentiiniä lapsille niin siinähän se taitaa ollakin sitten :)

  Ps.matto on ihana,mistä mahtaa olla hankittu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, totta, aika nopeasti tämä tuli pääsiäisen jälkeen. :) Täällä nautittiin vapusta perheen parissa. Hyvä ruoka oli täälläkin pääosassa.

   Matto on ostettu aikanaan Kodin1:stä ja on muistaakseni nimeltään Punos. Harmi, kun näitä ei enää uutena saa, mutta toivottavasti syksyllä Anno-malliston uudelleen tulemisen myötä saataisiin taas kauniita tekstiileitä. :)

   Poista
 6. Mä en muistanut ostaa simaa ollenkaan. Pari munkkia ostin ja nekin on syöty :(
  Siinä meidän vappu, ollaan luultavasti kahdestaan ton nelijalkaisen kanssa kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä se vappu (tai muukaan juhla) välttämättä isoja asioita tarvitse. Toivottavasti oli mukava viikonloppu kuitenkin. :)

   Poista
 7. Voi, miten hauska tuo Muumi-pallo!
  Ja kauniit ruusut.

  Leppoisaa vappua täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
 8. Keskiviikkona ostettiin työpaikalla toimistolle juurikin tällaista limusimaa, ei valitettavasti muita vaihtoehtoja meidän pikkukaupoissa oikein olekaan. Pääasiassa tuote taisi olla omenamehua. Makukin muistutti lähinnä siiderilitkun ja pommacin risteymää, ei hyvä. Kotona panin siman käymään vähän myöhässä, mutta eiköhän tuota varsinaisena vapunpäivänä voi viimeistään jo juoda. :) Vähän juonien se tuo vappu tuli tännekin, remontin ja lumikinosten keskelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, olisinpa itsekin saanut simat aikaiseksi. Toivottavasti maistui! :)

   Poista
 9. Voi että tuo teidän olohuone on kaunis!
  Simaa tein 4 litran perusannoksen miehen toivomuksesta. Itse välttelen sokerisia juomia, mutta tietty vappusimaa täytyy maistella. Kaupan sima ei maistu simalle. Munkit jäi tekemättä kun se öljyssä paistaminen vähän arveluttaa varsinkin nyt kun tässä totuttelen induktiolieteen. t. Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itsekään välitä limuista tai makeista juomista, mutta sima kuuluu vappuun ja sitä on saatava. :)

   Poista