Mökki mielessä

Viime päivien säät ovat olleet jokseenkin vaihtelevia ja kaikkien huulilla. Kieltämättä tämä kylmyys ja lumisade latistaa kevätfiilistä, mutta kunhan lempikuukauteni toukokuu saapuu, niin uskon sen tuovan myös aurinkoa ja lämpöä. Kylmyys on myös lykännyt mökkihaaveiden toteuttamista. Kunhan tarkenen, ajattelin jatkaa siellä viime kesänä aloittamaani siivous- ja sisusteluprojektia.


Meidän sekä miehen veljen käytössä on mökkipaikka, joka on rakennettu 80-luvulla. Se oli ennen miehen isovanhempien omistuksessa, mutta iäkkäinä he eivät enää jaksa pitää siitä huolta, niin mökki koki sukupolvenvaihdoksen muutama kesä sitten. Nyt aikomuksenamme olisi laittaa paikasta enemmän meidän näköinen ja vähän kurittaa ränsistynyttä puutarhaa.Mökillä on paljon kauniita vanhoja huonekaluja menneiltä vuosikymmeniltä. Koska sisustukseen ei ole varattuna yhtään rahaa, muutos olisikin tarkoitus hoitaa lähinnä muuttamalla huonekalujen järjestystä ja hyödyntää omista kaapeista löytyneitä tekstiileitä ja tavaroita. Mökki on kaikilta sisäpinnoiltaan kellastunutta mäntyä, joten raikastusta olisi tarkoitus tehdä. Maalaamaan emme ole alkamassa, mutta uskon, että ilme muuttuu jo paljon raikkaampien tekstiilien myötä. Osasta huonekaluista olisin myös valmis luopumaan, koska mielestäni yhdessä mökissä kaksi sohvakalustoa ja neljä muuta sohvaa on vähän liikaa, kun vietämme siellä lähinnä aikaa oman perheemme kanssa. Siivoaminen on helpompaa, kun on väljempää.


Postauksen kuviksi poimin vanhoja (huonoja, tärähtäneitä :D ) kuvia. Mies rakensi mökille uuden laiturin kulkusiltoineen muutama kesä sitten ja myös saunan lauteet on uusittu. Muuten kaikki on alkuperäisessä kunnossa. Joten työ tässä paikassa ei tule loppumaan ihan heti, koska paikat tarvitsevat jo ihan ylläpitohuoltoa, että kestävät jatkossakin ehjinä ja terveinä.

Joten, kesä, tulethan pian!

6 kommenttia

 1. Meilläkin on vähän vastaava tilanne, käytetään isovanhempien mökkiä, ja sielläkin sisustus kaipaisi ehkä vähän uusimista. Toisaalta musta mökillä on ihanaakin se, että kaikki ei ole niin justiinsa, vaan voi keskittyä rönttävaatteissa haahuiluun ja rentoutumiseen. Kesä saisi kyllä tulla jo, tai edes kevät kunnolla, jotta pääsisi mökki- ja pihapuuhiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, mökillä pitää olla mökkifiilistä, eikä liian hienoa. Kuitenkin kaipaan jonkinlaista siisteyttä ja puhtautta ympärilleni, että on mukava rentoutua. Siksi mielelläni luopuisin vanhoista, tunkkaisista sohvista. Pimeään mökkiin kaipaan myös lisää kesän valoa ja raikkautta, joten toivottavasti muutos onnistuu lähinnä tekstiilein.

   Poista
 2. Tyypillinen tilanne. Sinun tyylitajulasi ja värisilmälläsi uskon, että mökistä tulee tyylikäs ja kodikas. Jään odottelemaan vinkkejä meidän oman mökin freesaamiseksi 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos luottamuksesta. :D Toivottavasti pääsen pian toteuttamaan visioitani. :)

   Poista
 3. Olisipa meilläkin joku päivä oma mökki! Karsimalla ja järjestelemällä uudelleen saa aikaan jo paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkeily on kyllä mukavaa, mutta mökki on samalla iso työleiri. Mutta toivottavasti me päästään nauttimaan siellä myös niistä leppoisista kesäpäivistä. :)

   Poista