Verhot ikkunaan

Kuulun ehdottomasti verhoihmisiin ja mielestäni verhot ovat tärkeä osa rintamamiestalomme sisustusta. Ne tuovat ripauksen lisää kodikkuutta ja tunnelmaa. Olen jo pitkään miettinyt verhotankojemme uusimista. Remontin yhteydessä kuutisen vuotta sitten oli pakko pihistää joistain asioista ja ostimme silloin halvimmat mahdolliset verhotangot. Kaipasin kuitenkin vähän ryhdikkäämpiä näiden tilalle ja ajattelin aloittaa uusimisprojektin olohuoneesta, kun seinien maalaamisen myötä tuli paikattua edellisen tangon kiinnikkeiden reiät.


Valitsin uudeksi verhotangoksi Kirschin Chrome verhotangon. Tanko on nimestään huolimatta terästä. Pohdin pitkään tangon sävyä (messinki, valkoinen vai teräs), mutta päädyin kuitenkin osin saatavuussyistä teräkseen. Se on kuitenkin lämpimämpi sävy kuin esimerkiksi kromi. Uusi kirkas messinki olisi taas saattanut olla liian pramea valinta meidän tavalliseen, vaatimattomaan kotiin.


Edellinen verhotanko oli vain ruuvattu paikoilleen sen enempää asiaa ajattelematta. Tällä kertaa mietin sen paikan tarkemmin. Päädyin asentamaan kannakkeet ikkunan listoista 20 cm sivuille ja ikkunan yläpuolella olevan kaistaleen puoleen väliin, eli noin 20 cm alaspäin kattolistan alareunasta. Asentamalla kannakkeen riittävän kauaksi ikkunasta vaakasuunnassa, sain verhot ikkunan edestä pois. Tämä lisäsi illuusiota isommasta ikkunasta ja toi runsaasti lisää valoa sisälle. Peitin kannakkeet verhoilla ja jätin tankoa näkymään jokusen sentin verhon reunasta.


Nostamalla verhotangon taas vähän korkeammalle ikkunan yläreunasta, sai luotua illuusion korkeammasta huoneesta. Myöskään ikkunan ja katon väliin jäävä kaistale ei jäänyt orvon oloiseksi, kun tanko sijoittuu sen puoleen väliin. Kun uusi tanko asennettiin aiemppaa korkeammalle, niin verhot jäivät lyhyeksi. Onneksi niissä oli sen verran reippaat käännökset, että sain jatkettua verhoja purkamalla aiemmat ompeleen. Tein verhoihin 10 cm käännökset, joka on omaan silmään hyvä mitta. Jätin verhot noin 3 cm lattiasta, joka on sopiva imurointivara. Ompelin jo aiemmin verhojen yläreunaan verhonauhan, jossa on lenkit verhon ripustamista varten. Sen avulla verho asettuu ikkunaan kauniisti ja ryhdikkäästi.


Uuden tangon myötä olisi tehnyt mieli päivittää verhotkin. En ole kuitenkaan löytänyt mieleisiä ja laadukas uusi verhokangas maksaa, joten haluan tehdä valinnan harkiten. Sitä paitsi vanhat verhot ovat niin kivat, että on hankala löytää niille korvaajia.

Mukavaa sunnuntaita! :)

4 kommenttia

 1. Nuo Makebat on niin kauniit, että on varmasti vaikea löytää tilalle yhtä kivat verhot. Lisäksi minusta verhot näyttävät vieläkin kauniimmalta tuon uuden seinävärin rinnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Ehkä ne uudetkin joskus löytyy, mutta eipä asialla ole kiirettä. :)

   Poista
 2. Kauniit verhot! Itse pidän verhoista ja niiden kodikkuuden luomaa tunnetta, koen vaan hankaluutta niiden hankkimisen suhteen. Tästä johtuen meillä onkin kaksi huonetta joissa verhoja ei ole.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hankkiminen on välillä hankalaa! Itse tykkään, että verhoissa voi olla väriä ja kuosia, mutta tällaisten yhteensovittaminen muuhun sisustukseen on välillä vaikeaa.

   Poista