Toukokuun puutarhakatsausSen huomaa kaikkialla, että kevät on myöhässä. Normaalisti tähän aikaan olemme saaneet nauttia jo omenapuun kukinnasta ja koivuissa on ollut pienet lehdet. Nyt vasta omenapuun nuput pulskistuvat ja koivuissa on hiirenkorvat. Perannapenkeissä ollaan vielä kaukana kesän väriloistosta. Aikaisimmat sipulikukat värittävät maisemaa, mutta tulppaaneita odotellaan vielä. Nurmikkokin vihertää vasta vähän.
Tänään kuitenkin toukokuu näytti parastaan lähes helteisen päivän muodossa. Otin omasta ajastani kaiken irti puuhastelemalla ulkona koko aamupäivän. Sain siistittyä kukkapenkkiä ja hyötytarhaa. Olen huomannut, että näin keväällä huolellinen kitkeminen maksaa vaivan takaisin kesällä. Rikkaruohot on hyvä nujertaa heti alkujaan.Olen myös oppinut, että puutarhanhoitoa ei pidä ottaa liian vakavasti. Luontoa ei voi täysin rajoittaa, vaan kasvit hakee oman paikkansa. On myös muistettava pitää päivän aikana tarpeeksi monta jätskitaukoa ja lopettaa ennen kuin homma alkaa tuntua työltä.

Aurinkoista viikonloppua!

8 kommenttia

 1. Tänään just iloitsin ensimmäisistä tulppaaneista meidän pihalla. Tämä viikonloppu saa varmaan muitakin ihmeitä pihalla aikaan 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti saa. Lämmin sää herättää luonnon eloon. :) Ihanaa, jos teillä tulppaanit jo kukkii. Meillä on vasta nuppuja.

   Poista
 2. Yks lämmin päivä ja kaikki alkoi kukoistamaan.

  VastaaPoista
 3. Vähän kun toi aurinko lämmittää niin meilläkin näkyy jotakin vihreää.
  Teillä on silti vähän edellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt parin päivän aikana vihreys on lisääntynyt hurjasti.

   Poista
 4. Kuulostaa niin hyvältä. Saman olen huomannut kuinka kevät on myöhässä. Tulppaanit kasvaa mutta ei vielä kuki. Kukkamaan keväthuollon jo tein ja odotan kuinka alkaa joku Kukkimaan. Ihanaa aikaa.

  VastaaPoista