MökkijuhannusMeidän perheen juhannus vierähti hyvin perinteisesti mökillä. Lapsuudessani suvullamme oli mökkipaikka Luopioisissa Kukkialla ja sieltä on monta hyvää hyvää kesämuistoa. Nyt meillä on onni omistaa oma mökkipaikka. Sen myötä haluankin, että voimme luoda nyt omia uusia kesä- ja juhannusmuistoja omalla perheellä.

Meidän mökki ei ole mikään upea hirsihuvila kalliolla, vaan hyvin perinteinen suomalainen mäntymökki pienen järven rannalla keskellä metsää. Täydellisessä luonnonrauhassa. Täydellisen, vain 20 minuutin, ajomatkan päässä kotoa. Mökkipaikan nimi Korpela kuvaa mielestäni paikkaa paremmin kuin hyvin. Mökille ei kuulu liikenteen ääniä, vain ainoastaan linnunlaulua ja tuulen suhinaa.

Mökillä yksi suosikkipaikkani on laiturin nokan lisäksi hirsisauna. Siellä saa hyvät löylyt ja mieli rentoutuu. Saunamökin edustalla koreilee nyt myös uusi hiekkarantakin, josta olen hyvin onnellinen (ja josta täytyy kertoa vielä myöhemmin lisää). Oma hiekkaranta on yksi toteutunut unelma ja niin mieleinen perheen pienimmälle.

Meidän juhannus oli hyvä. Toivottavasti teidänkin. Mukavaa tulevaa viikkoa!

4 kommenttia

 1. Voin tuntea fiiliksen, jota kuvailet omasta mökistä, se on ihan super ihanaa! Onni, että mökkinne on noin lähelllä kotia, joten sinne lähteminen ei vaadi niin suuria ponnistuksia pakkauksineen, vaan sinne voi hetken mielijohteesta lähteä vaikka vain iltasaunaan! Oma kotimme on nykyään järven rannalla, joten mökkiä ei enää ole. Rantasaunan yhteydessä on kaminallinen tupa ja kun rantaan laskeutuu, tuntuu kuin menisi mökille:) Juhannus oli mukava myös meidän perheellä, vaikka vietimmekin sitä poikkeuksellisesti Helsingissä, sen kauniisiin paikkoihin puistoineen tutustumalla. Sää suosi aurinkoineen, kun osasi pukeutua oikein, ei tuulikaan haitannut ja repussa kulki sitten varavaatteita. Kotiin paluu on kuitenkin aina juhlaa, niin nytkin! Mukavia mökkihetkiä kesääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, on ihana juttu, kun mökki on lähellä. Useasti käymmekin siellä vain piipahtamassa tai tekemässä jonkun pienen askareen. Silloin tällöin on kuitenkin mukava jäädä yöksikin ja nukkua täydessä hiljaisuudessa.

   Teidän koti kuulostaa olevan täydellisellä paikalla! Jos meilläkin olisi järvi, niin tuskin mökkiä kaipaisin. :)

   Poista
 2. Ihastuttava mökki teillä. Meillä oli vastaava mökki lapsuudessa ja nuo muistot ovat ihania. Nykyyän me olemme viettäneet useamman juhannuksen kaupungissa, neljän ystäväperheen kanssa. Ja, ehkä tämä on sitten se muisto minkä meidän lapset saavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Eipä sillä väliä missä juhannuksen viettää. Pääasia, että se kerryttää mukavia muistoja. Niitä teidänkin lapset takuulla saavat. :)

   Poista