Mökkipihan muutos, osa 1: Lähtötilanne ja maan muokkaus

Mökillä on käynyt aikamoinen kuhina ja pihalla on käväissyt jo jos jonkinlaista kalustoa. Perjantaina saimme tutun kaivinkoneyrittäjän apuun ja johan lähti kannot ja isot kivet liikkeelle! Lisäksi rantaa loivennettiin ja nurmialueita tasoiteltiin. Päämökin edustalle ehdittiin jo tuomaan uutta multaakin ja tasoittamaan se.

Tänään paikalla käväisi auto tuomassa ison kuorman hiekkaan. Hiekan levitys rantaan on parhaillaan menossa ja luulen, että pian ollaan rantakunnossa. ;D Vielä en kuitenkaan valitettavasti pääse näyttämään valmista pihaa, koska tämä projekti tulee syömään lukuisia työtunteja ja on tuskin täysin valmis vielä tämän kesän aikana. Ajattelin kuitenkin valoittaa nyt  lähtötilannetta ja kertoa mitä mökkipihalla on jo tapahtunut. Tässäpä niitä kuvia tulee. (Tällä kertaa poikkeuksellisesti kaikki kuvat isännän puhelimesta. Koska olemme ehtiväistä porukkaa, niin kuvissa ei ole ihan se kaikista alkuperäisin tilanne, vaan ennen näitä kuvia pihasta oli kaadettu jo useita pensaita ja puita. On vaan niin vaikea muistaa ottaa ne ennen-kuvat, kun hinku hommiin on kova. :D)
Tämän mökkipihan kunnostusprojektin tarkoitus on seuraava:
1. Karsia puita ja pensaita.
2. Tasoittaa nurmikkoalueet helpommin hoidettavaan kuntoon ja kylvää ne uudelleen.
3. Tehdä hiekkaranta.
4. Laittaa mökin kulkureitit (päämökiltä rantasaunalle) helppokulkuiseen kuntoon.

Tässä siis tämän postaussarjan ensimmäinen osa. Seuraavaksi kurkistetaankin tuonne rantaan ja myös mökin sisätiloista on tulossa postaus. Täytyy vaan malttaa pysäyttää työt hetkiksi ja tarttua kameraan. :) Tulevina kesinä edessä on myös mökkien maalaus ja terassin rakentaminen päämökin eteen, joten mökkihommia ja -postauksia on takuulla tiedossa. Palataan siis asiaan!

Mukavaa iltaa! :)

2 kommenttia