Kesä ja rompetorit

Kesä on mitä mahtavinta aikaa tehdä löytöjä! On pihakirppiksiä, rompetoreja ja muita vintagetapahtumia (kuten esimerkiksi Vinstage 12.-13.8.). Pirkanmaan parhain ja yksi suurimmista kirppistapahtumista järjestettiin tänä viikonloppuna: Tampereen Seudun Mobilistien Restaurantapäivät. Tapahtuman näyttämönä oli tällä kertaa Ylöjärven Teivon ravikeskus.


Tapahtuma on perinteisestä järjestetty Kangasalla Pikkolan koululla, mutta siellä tila on nyt vähissä rakennustöistä johtuen, joten tapahtuma sai tällä kertaa uuden sijainnin, jonne se tulee luultavasti jäämäänkin. Mielestäni ravikeskus sopi tälle tapahtumalle loistavasti ja itselläni ei ollut mitään muutosta vastaan, päinvastoin. Kävin katsastamassa tarjonnan heti perjantaiaamuna. Myyjiä ja valikoimaa oli erittäin mukavasti!



Pöydät notkuivat monenlaisia aarteita. Lisäksi vastaan tuli jokunen hieman huvittavakin esine. Tästä tapahtumasta on vaikea päästä pois tyhjin käsin, joten tälläkin kertaa palasin kotiin kippo kainalossa. Ostin tämän kuvissa näkyvän Heikki Orvolan Nuutajärvelle suunnitteleman Miranda maljan. Tällaista en todellakaan lähtenyt hakemaan, mutta maljan kuviointi ihastutti niin paljon, eikä malja ollut edes hinnalla pilattu, niin päätin kotiuttaa sen.


Äidiltäni löytyi tähän sarjaan kuuluvat sokerikko ja kermakko. Koska hän on keventämässä astiakaappejaan, niin sain nämä itselleni. Tällaiset kirkasta lasia olevat sokerikko ja kermakko sopii mielestäni todella hyvin yhdistettäväksi oikeastaan lähes mihin tahansa astiasarjaan.

12 kommenttia

 1. Miranda on tosi kaunis sarja, olen monesti ihastellut kyseisiä astioita kirppiksillä, mutta eiköhän tästä taloudesta löydy jo tarpeeksi keräilykohteita :D

  VastaaPoista
 2. Pyöriskelin itsekin samaisella rompetorilla perjantaina. Aarteita tosiaan löytyi. Itsekin pari sellaista roudasin kotiin. Samaa "Päitä leikataan" kylttiä naureskelin siellä itsekin. Olisin myös ottanut kuvan, mutta edessä oli joku muu kuvaamassa. Ehkäpä se olit sinä, tai sitten joku muu :)
  Tiesitkö muuten, että Kangasalla oli myös tuolloin perinteisenä viikonloppuna Pikkolan koulun pihamaalla samanlainen rompetori - järjestäjä taisi vain olla eri: Kangasala Retro. Oikein kiva tapahtuma oli sekin - vähän vähemmän väkeä kuin aiemmin, mutta se oli oikeastaan vaan hyvä.
  Mutta siis: kivan aarteen kannoit sinäkin kotiin. Peukut sille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että teit myös löytöjä! :) Tiesin myös tuosta toisesta tapahtumasta, mutta mökkeily veti pidemmän korren tuolloin.

   Poista
 3. Kauniin maljan olet löytänyt ja ihana kun sait vielä äidiltäsi kermakon sekä sokerikon.
  Täällä on myös pihakirppiksiä tällä viikolla runsaasti ja niitä kiertäessä löytää kaikkea ihanaa. Joutuukin miettimään, tarvitsenko oikeasti. ;)
  Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuota tarpeellisuutta täälläkin mietitään, kun kaapit on täynnä tavaraa. Monesti joutuukin jättämään löydöt muille.

   Poista
 4. Tuo malja on niin kaunis ja jotenkin niin tosi tutun näköinen. Onkohan joku lapsuusmuisto jonkun tutun kodista. Mä en oo koskaan vielä päässyt rompetorille, mut kävin Kuopiossa kirppiksillä, josta mukaankin tarttui jotain 😊

  VastaaPoista
 5. Nuo kaksi ylintä kuvaa lasivitriinistäsi pysäyttävät katseen pitkäksi aikaa! Olet kehittynyt ihan valtavasti omassa tyylissäsi, osaat valita vain ne sinulle oikeat, kauniit, tyyliisi sopivat ja tarpeelliset asiat. Silmä harjaantuu, olen sitä mieltä ja sen lisäksi sinulla on malttia keräilyjesi suhteen, kunnioitan! Ihanan Mirandan löysit ja vaikka värillinen lasi on myös kaunista, tarvitaan joukkoon ne perus astiat, jotka sitten sopivat joka jutun joukkoon. Kiitos äitien, antavat omistaan ihania tavaroita! Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Kommenttisi ilahdutti taas niin paljon. :) Olen myös samaa mieltä, että olen vihdoin löytänyt sen oman polkuni sisustamisessa. Sisustaminen tuntuu nyt hyvin mukavalta ja viihdyn kotona loistavasti. :)

   Poista
 6. Ihania tuollaiset rompetorit eikä koskaan tiedä mitä aarteita löytää:) Kaunis on tuo Miranda-sarja ja tosiaan nuo lasiset kyllä sopivat ihan minkävaan astiaston kanssa! Mukavaa kesänjatkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, rompetorit on aarreaittoja! Samoin sinne. :)

   Poista