Mökin sisustuksen muutos (lähes) nollabudjetilla

No niin, vihdoin olisi luvassa kuvia mökin sisustuksesta! Kuten jo aiemmin kerroin, mökin sisustusta on uusittu lähinnä tekstiilein. Tekstiilejä olen ostanut jo talven aikana edullisesti kirppiksiltä ja alennusmyynneistä. Tämän lisäksi omia varastoja on kaiveltu ja olen myös saanut tavaraa ilmaiseksi muilta. Yhtäkään huonekalua emme ole hankkineet, vaan niitä on ennemminkin karsittu ja niiden paikkaa on vaihdeltu. Värimaailma on pääosin mustavalkoinen, koska musta ryhdistää ja raikastaa mukavasti kellastunutta mäntyä. Tähän on lisätty vielä kylmiä sävyjä, esim. vihreää, joka sopii mäntymökkiin lämpimiä sävyjä paremmin.
Vielä on kuitenkin tehtävää. Seinällä oleva tyhjä kehys odottelee julistetta, jonka olen jo valinnut, mutta sitä ei ole vielä hankittu. Tämän lisäksi kuvissa valaisimet odottaa vielä asennusta. Nyt ne on jo tosin katossa. Saadut vaaleat verhot tekisi mieli joskus vaihtaa valkoisiin pellavaisiin. 
Mäntysohvalle ostin uuden patjan, jonka verhoilin kirppikseltä hyvin edullisesti löytämälläni uudella verhoilukankaalla. Ompelin myös vaaleaan puusohvaan samasta kankaasta päällisen. Kangasta jäi vielä sen verran yli, että ajattelin uusia vanhojen tuolien viininpunaiset päälliset vielä joskus sillä, jos eteen ei satu edullista mustaa nahkaa.Loppuun on aina kiva laittaa vielä se ennen-kuva. Harmikseni en löytänyt näitä kameralla ottamiani kuvia enää mistään, mutta löytyipä sentään yksi suttuinen otos. (Pahoittelut muutenkin surkeasti kuvien laadusta! Mökki oli vaikea kuvattava ilman jalustaa jopa keskipäivällä, kun se on niin hämärä, kun siinä on vain päädyissä ikkunat ja keskellä oleva iso muuri estää valon kulun päästä päähän. Yksi ikkuna lisää on siis harkinnassa.) Mielestäni muutos on suuri. Kun tekstiilejä on vaihdettu uusiin raikkaisiin ja vanhat tunkkaiset sohvat ovat muuttaneet muualle, niin mökin tuoksukin muuttui heti raikkaammaksi! Tällainen pieni päivitys tällä kertaa. Kunhan viimeistelyt on tehty, niin kurkataan tilaa uudestaan.


Punatiilisen muurin takana pilkottaa myös keittiö, jossa olisi tarkoitus tehdä hyvin hyvin kevyt muutos. Se tuskin on tämän kesän juttu, mutta palataan vielä senkin pariin, mikäli innostumme laittamaan sen kuntoon. Tämän lisäksi mökin vintti (jossa makuuhuone) ja kuisti odottaa vielä pientä viilausta. Katsotaan näitäkin myöhemmin.

Nyt kun mökissä näkyy oma kädenjälki, niin se tuntuu vielä mieluisemmalta paikalta ja etenkin omalta. Tulemme varmasti viihtymään mökillä tulevina kesinä entistä enemmän. Toki tämäkään kesä ei ole vielä ohitse ja se jatkuu tiivisti mökin pihan parissa. Aika ei takuulla pääse pitkäksi, mutta mukavaahan se on, ettei tule tylsää. ;D

Mukavaa päivää! :)

10 kommenttia

 1. Tyylikäs ja kodikas mökki. Tykkään!!!

  VastaaPoista
 2. Kyllä värit tekevät paljon sisustuksessa. Muutamalla toisiinsa sopivilla väreillä saa hienon ja rauhallisen lopputuloksen. Onnistunut olet.

  Taisi vanhaan aikaan olla niin, että mökeistä tehtiin varastoja, joihin vietiin kaikki kodeista joutavat huonekalut ja tekstiilit. Mutta totta on myös se, ettei kaikilla ole silmää sisustaa edes ihan uusilla huonekaluilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tämänkin mökin kohtalo on ollut se, että tänne on tuotu kaikki vanha, jota ei ole kotona enää tarvittu. Toivottavasti me pystytään pitämään tämä vain mieleisten juttujen sijoituspaikkana. Se kun vaikuttaa merkittävästi viihtyvyyteen. :)

   Poista
 3. Hyvät muutokset. Ja, kyllä tuolla kelpaa lomailla. Ihana perinteinen mökkitunnnelma. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näin on, täällä on mukava viettää kesäpäiviä. Sateetkaan ei enää haittaa niin paljoa, kun myös sisätiloissa on mukava oleskella. :)

   Poista
 4. Kivalta näyttää mökissä <3 Ihania kesäisiä hetkiä sinne <3

  VastaaPoista
 5. Mieletön muutos ja ihaninta, että muutos on tapahtunut lähes ilmaiseksi. Kyllä tuolla mökissä nyt kelpaa nautiskella elämästä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tähän ei ole tosiaan montaa kymppiä laitettu. Kallein hankinta oli uusi patja mäntysohvalle. Senkin suhteen pihistin ja ostin tarjouksesta ja ompelin itse kirppiskankaasta päällisen. :)

   Poista