Mökkipihan muutos, osa 2: Hiekkarannan rakentaminen

Tämän meidän mökkipihan muutosprojektin yksi isoimmista ja tärkeimmistä asioista on ollut hiekkarannan tekeminen. Olen haaveillut itse sellaisesta pitkään ja nyt kun siihen oli mahdollisuus, halusimme toteuttaa sen ehdottomasti. Hiekkaranta on noussut myös perheen pienimmän suosikiksi. Kuka nyt ei tykkäisi hiekkakakkujen tekemisestä ja rantavedessä tassuttelusta! :)Hiekkarannan rakennusprojekti alkoi rannassa olleiden puiden kaatamisella ja jatkui maan muokkauksella. Maata poistettiin ja tasoitettiin kaivinkoneen avulla. Rantaa myös hieman loivennettiin. Tämän jälkeen maahan laitettiin suodatinkangas. Laitoimme sen ihan rantaan kaksinkerroin, kun tällä kertaa ei ollut vahvempaa kangasta tai viiraa saatavilla. Kartonkikoneen viiraa löytyykin rantavedestä hiekan alta.


Tämän jälkeen pihaan saapui hiekkakuorma. Maaperä täällä mökillämme on hyvin kosteaa ja soista. Tähän kun lisää maanmuokkauksen ja todella runsaat sateet, niin maa oli ihan liian pehmeää isolle autolle. Tämän takia kuorma täytyi purkaa yläpihalle. Kottikärryhommiksi se sitten meni, mutta sisulla lykimme 15 tonnia hiekkaa rantaan. Tämä oli todellakin biitsikuntoon 2017 projekti, heh! :D
Hiekkaa levitettiin reilu kerros kankaan päälle ja se tasoiteltiin. Hiekkaa levitettiin myös paikalle jo muutama vuosi sitten rakennetun kävelysillan kohdalle. Silta oli rakennettu muutamasta pätkästä, joten se oli ollut helppo purkaa ja siirtää paikalta pois kaivinkoneen tieltä. Hiekan levityksen jälkeen kävelysiltä asennettiin takaisin. Kävelysillan toiselle puolelle rantaan jää paikat meidän perheen kesäkulkupeleille. :D Laiturin muovituolit on tarkoitus vaihtaa puisiin, kunhan isommat linjat saadaan ensin valmiiksi ja päästään viimeistelypuuhiin.

Täytyy sanoa, että olen todella tyytyväinen ja nyt hymyilyttää. Ranta muuttui ihan valtavasti ja taitaa olla meidän koko perheen suosikkipaikka! Haaveissa on vielä jonkinlainen nuotiopaikka hiekalle, jossa olisi iltaisin mukava istua auringon laskiessa ja paistaa makkaraa. Sitä luultavasti suunnitellaan talven yli ja toteutetaan ensi kesän puolella.

Loppuun vielä se aina niin ihana ennen-kuva. Postaussarjan aiemman osan löydät täältä.


Aurinkoista päivää!

9 kommenttia

 1. Ihana hiekkaranta <3 Kannatti toteuttaa tuo haave <3 Aurinkoista sunnuntaita <3

  VastaaPoista
 2. Pikkuisen on nyt ranta kutsuvamman näköinen, aivan upea muutos ja varmasti kaiken vaivan arvoinen. Tuolla on varmasti aivan ihana nauttia kesäpäivistä!

  VastaaPoista
 3. No kyllä tommosen biitsin eteen lykkää kottareita vaikka veren maku suussa! Tuolla kelpaa viettää kesäpäiviä:)

  VastaaPoista
 4. Hieno muutos! Näyttää tosi kivalta ja kutsuu luokseen.

  VastaaPoista