Mökkipihan muutos, osa 3: Nurmikkoalueiden siistiminen

Mökillä on taas tapahtunut, kun saimme viikonlopun aikana levitettyä ison kasan multaa! Aiemmin kaivinkone oli puskenut puskat, kannot ja kivet metsänreunaan sekä tasoittanut maata ja kuorinut vanhaa nurmikkoa. Ennen uuden nurmikon kylvämistä täytyi pinnalle levittää vielä uutta tuoretta multaa.


Nurmikkoa tulee olemaan päämökin edustalla sekä saunamökin takana ja edessä. Nurmikkoalueet pienenivät hieman edellisestä, koska mielestäni mökillä on kivempi viettää kesäpäiviä auringosta nauttien kuin työntäen nurmikonleikkuria. Sitä paitsi, tässä omassakin pihassa riittää kesäisin puuhaa, joten mökkipihasta toivotaan helppohoitoisempaa. Kuntta olisi ollut aivan ihana, mutta valitettavasti se ei mahdu meidän budjettiin.


Koska omassa puutarhapihassa riittää kukkaloistoa ja hoitamista, niin mökillä mennään hillitymmällä linjalla. Mielestäni tällainen mökki metsän keskellä ei kaipaakaan perennapenkkejä, vaan pihaan on mukavampi tuoda myös luonnosta tuttuja kasveja. Päämökin edustalta saikin lähtöpassit kaikki muut kasvit paitsi saniaiset ja varvut. Olisi mukavaa, jos ne levittäytyisivät vielä hieman enemmän tuohon. Päämökin eteen kivijalan juureen on tarkoitus tuoda vielä kiviä lisää kankaan päälle.


Saunamökin ympärillä saimme jo kivet laitettuakin kahdelle sivulle. Edustalle niitä ei olekaan tulossa terassin eteen ja toiselle sivulle niitä voidaan laittaa sitten myöhemmin. Kaikki nämä kivet on kaivettu tältä mökkitontilta. Maanmuokkauksen yhteydessä niitä nousi näkyviin mukava määrä.

Paljon ollaan jo tehty, mutta vielä on jonkin verran tekemättä. Tänä kesänä olisi tarkoitus laittaa myös kulkuväyliä kuntoon. Murskeautokin kävi jo pihassa kääntymässä, mutta kun kippi ei toiminutkaan, kuormaa ei pystynyt purkaan. Nyt sitten odottelemme uutta tulemista. Aina kaikki ei mene kuin Strömsöössä! :D (Meidän projekteissa harvemmin.)

Loppuun vielä pari ihastuttavaa ennen-kuvaa. Eikö olekin pöheikkö siistiytynyt?


Postaussarjan edelliset osat löydät täältä:

Ei kommentteja