Puutarhan kuningattaret

Alkukesästä saimme nauttia Kuolan pionien kukinnasta takapihallamme olevassa kukkapenkissä. Nyt on etupihan kuningatarten vuoro. Valkoiset pionit avasivat nuppunsa sunnuntaina. Rankkasateiden pelossa otin niistä illalla kuvia. Ajattelin, että jos sade hakkaa ne, niin jääpä edes kuvat muistoksi. Maljakkoon en raaskinut kukkia ottaa kuin yhden katkenneen. Onneksi sade ei tehnyt liikaa tuhoja ja nyt penkissä availee nuppujaan myös aniliininpunaiset pionit. Ihastuttava näky!

Kävimme tänään tekemässä pikku askareita mökillä (parhautta vain tuo 20 min mökkimatka, niin tällaiset piipahdukset onnistuu vaivatta!). Kamerakin oli matkassa, joten kunhan saan kuvat koneelle ja käsiteltyä ne, niin luvassa on viimein sisustuspostaus mökiltä! Aika kivalta näyttää jo, vaikka pieniä viilauksia toki tehdään vielä. :)

Mukavaa tiistaita!

5 kommenttia

 1. Kauniita ovat! Meilläkin aukesi juuri ensimmäiset pioninkukat, uuden pihan laittajan juhlahetkiä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! Se on kyllä juhlahetki, kun pionit kukkii ensimmäisen kerran. Joskus kun siihen saattaa mennä muutamakin vuosi. Aniliininpunaiset ovat olleet tässä pihassa aina ja valkoiset olen saanut äidiltäni. Joten ne ovat kukkineet heti "alusta" asti. :)

   Poista
 2. Pionit on kyllä kukkien parhaimmistoa. Istutin keväällä ensimmäisen omani, mutta tovi saadaan odotella kukkia.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Joo, joskus kukintaan saattaa mennä muutamakin vuosi, mutta toivottavasti saisit yllättyä iloisesti jo ensi vuonna. :)

   Poista
 3. Aivan ihania noi valkoiset pionit ja valkoreunaiset kuunliljat! Mulla on nupulla vaan muutama v.pun pioni ja nekin eripuolilla pihaa. Tarkoitukseni on siirtää syksyllä kaikki samaan paikkaan. Ehkä voisin ostaa noita valkoisiakin joukkoon. Ja tuota valkoreunaista kuunliljaa olen ajatellut laittaa kaivonrenkaan ympärille.

  VastaaPoista