Ikkunalaudalla

Ah, miten ihanan aurinkoinen sunnuntai tänään on ollut! Teimme aamulla pikaisen visiitin mökille ja laitoimme paikkoja kuntoon talven varalle. Veimme samalla sinne vintissä olleen keinutuolin ja sivupöydän. Näistä en toistaiseksi raaskinut luopua ja mökillä niille oli oikein oivat paikat valmiiksi katsottuina. Toivon, että nyt kun vintin oleskelutila on tyhjennetty ylimääräisistä huonekaluista, olisi helpompi miettiä sen sisustusta uudestaan. Jo viime talvena ajatuksiin tullut projekti ei siis ole vieläkään saanut tuulta purjeisiinsa. Mutta hiljaa hyvä tulee. Pikkuneidin päiväunien aikaan innostuin tuomaan ulkona värjötelleen Mårbacka-pelargonin kuistin lämpöön. Samalla pyörät lähti taas pyöriin, kun totesin, että siellä valohoitoa ottaneet viherkasvit voisi siirtää syksyn ja talven viimoja ajatellen muualle, että eivät ota nokkiinsa ulko-ovesta tulevasta vedosta. Mielessäni on ollut pitkään perinteisen kukkaikkunan rakentaminen olohuoneeseen, joten kiikutin viherkasvit sinne.
Meidän olohuoneen ikkunalauta ei yllä niin hienoihin mittasuhteisiin kuin vanhojen kerrostalojen leveät ikkunalaudat, mutta ihan kivan kukkaikkunan sain silti aikaiseksi. Luulen, että viime talven hämärissä (mutta sisustuksellisissa ;) paikoissa kituneet viherkasvit voisivat viihtyä tässä paremmin. Kokeillaan nyt tätä vaihtoehtoa.

Mukavaa iltaa ja reipasta tulevaa uutta viikkoa!

10 kommenttia

 1. Mitenkäs muuten suloinen pikkukisunne kohtelee huonekalujanne, onko sillä tapana raapia kankaita tms? Vai teroittaako se kyntensä oikeaan paikkaan? Vanhempieni 12-vuotias kissa repii vanhaa nojatuolia, vaikka sillä raapimapuu onkin. Pakko pitää kangasta peittona siinä revinnäistöiden päällä :D

  Itselläni on muuten samanlainen Estelle-sohva :) Kovin tyytyväinen olen ollut valintaan.

  Mukavaa viikkoa ja syksyn alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole onneksi tuollaisia pahoja tapoja, vaan käy teroittamassa kynsiään kiipeilypuussaan. Toki joskus tulee riehakkaalle päälle ja juoksee ja pomppii pitkin poikin. Silloin riehuessaan saattaa joskus tarrata hetkeksi kiinni esim. sohvan käsinojaan. Hyvin on kuitenkin huonekalut kestäneet kynsiä. :)

   Mukavaa viikkoa sinnekin! :)

   Poista
 2. Ihana tuollainen ikkunalauta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivalta näyttää jo nyt, mutta vielä voisi hankkia kasvin tai pari lisää. :)

   Poista
 3. Mulla on alkanut haluttamaan sellaista kukkapöytää mikä lapsuuskodissakin oli ( ja löytyi varmaan kaikilta silloin aikoinaan )...saisivat kaikki kukat tasaisesti valoa. Nyt niitä tulee roudailtua valohoitoon sinne sun tänne. No, pian on pelkkää pimeyttä tiedossa, niin että saa nähdä miten vihreille käy!

  Mukavaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin on tehnyt välillä mieli sellaista vanhaa rottinkikukkapöytää, mutta meillä ei ole oikein paikkaa sellaiselle. Joten asukoon nyt osa viherkasveista tässä ikkunalaudalla. :)

   Poista
 4. Mä tykkäisin niistä paksuista ikkunalaudoista. Mutta valitettavasti minulla ei niitä ole.
  Mulla on vielä kukat pihalla, pelargoniat heitän pois, ne ei säily mulla sisällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaiset olisi kieltämättä kivat, mutta kyllä näilläkin pärjätään. :)

   Poista