Muistoja lapsuudesta ja nukkekodin tuunaus

Minusta on hauskaa, että lapsuuteni tärkeimmät lelut ovat edelleen tallella. Tallessa ovat mm. nuket, nukenvaunut, Barbiet ja ponit. Säästettyjen listalle on päässyt myös nukkekoti huonekaluineen ja asukkaineen. Nyt oma tyttö on siinä iässä, että tällaiset lelut kiinnostaa, niin on ollut mukavaa antaa omat tutut lelut leikkeihin.Tallessa ollut nukkekoti oli päässyt kurjaan kuntoon. Päätinkin ehostaa sitä hieman ennen tytön leikkeihin antamista. Hain varastosta jämämaaleja ja maalasin niillä nukkekodin seinät ja lattian. Maalit olivat vesiohenteisia seinämaaleja; pääosin Tikkurilan Harmonya ja Jokeria. Sävyinä on meidän kodin seinäpinnoilta tuttuja sävyjä. Lopuksi liimasin kattoon mustaa dc-fixiä ja näin nukkekoti oli päivitetty tälle vuosituhannelle.
Nukkekotiin pääsi kätköistä löytyneet puiset huonekalut. Sitä asuttaa vanhat Sylvanian Families hahmot, joita kutsuimme siskon kanssa Pikkaraisiksi. Tarkkasilmäisimmät huomasivat kenties toisenkin nukkekodin työhuoneen muutospostauksesta. Tämä nukkekoti on puolestaan isännän vanha. Sitäkin on tuunattu hieman vaihtamalla repeytyneitä tapetteja. Ehkä voisin esitellä tämänkin vielä myöhemmin.

 
Mukavaa viikonjatkoa! :)

10 kommenttia

 1. Perintölelut on kivoja! Kumpi nukkekodilla leikkii enemmän, sinä vai tyttö? 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Hihii, kyllä se kuitekin taitaa tyttö olla, vaikka äiti välillä lainailee. :D

   Poista
 2. Meilläkin on lasten leikeissä minun vanha nukkekotini. Sitä piti kunnostaa, mutta lopulta esikoinen nappasi sen leikkeihinsä ennen kuin sain aikaiseksi. Noh, ihan kivaltahan se näyttää alkuperäisasussaankin. Jonain päivänä haluaisin kuitenkin tapetoida sinne samaa tapettia kuin meillä on seinässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, jos kelpasi niinkin. Näitä on kyllä hauska tuunata ja tapetointi onkin hyvä idea. :)

   Poista
 3. Hienoa, että vanhempasi ovat laittaneet leluja talteen. Omasta lapsuudestani ei ole säilynyt mitään ja isännältäkin vain yksi juttu. Osaan kuvitella miten kiva on lopulta antaa säilyneitä vaatteita tai leluja omille lapsille.
  Nukkekodistahan tuli oikein tyylikäs, sävyineen teille sopiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi juttu! Meillä on säästetty kaikki tärkeimmät lelut ja se on ollut kyllä mukavaa. :)

   Poista
 4. Tosi suloinen nukkekoti, sopii teille mainiosti. Ihanaa, kun lapsesi saa leikkiä sinun vanhoilla leluillasi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tässä tulee ihan omat lapsuusmuistot mieleen. :)

   Poista
 5. Ihania perintöleluja. Minullakin on omat lelut säästössä, mutta eipä niillä ole pahemmin meidän pojat leikkineet. :) Muistan kuinka nukkekodilla oli ihana leikkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nukkekoti oli myös omia lemppareitani! Siinä meni helposti useampi tunti, kuin oikein innostuimme siskon kanssa leikkiin. :)

   Poista